May 3May 3 Ovo je style verzija iz 2018, nema kameru, samo senzore, kad krenem u rikverc, prikazuje one podeljke senzora.Bolja je kamera, ali nekada su bolji senzori jer prikazuju daljinu, kod kamere je tesko proceniti, ili bar tako mislim.Ko mi kriv sto sam do sada vozio proste automobile.Inace kvalitetan automobil, ali ih ima ko pleve, vece mi zadovoljstvo bilo da vozim matoru Hondu, te ako je u BG bilo par komada, bio nekako exluzivitet. Edited May 3May 3 by brusli
May 3May 3 Sad sam dobio odgovor od AI:Da, parking senzori ostaju i funkcionišu normalno nakon ugradnje parking kamere, ukoliko su već bili ugrađeni u vozilo.
May 3May 3 9 hours ago, brusli said:Bolja je kamera, ali nekada su bolji senzoriSad vozam auto bez senzora sa kamerom, frustrira što moram sve vreme da gledam umesto samo da slušam gde sam.
May 4May 4 Da li je sad praksa da se umesto plivajućeg ugrađuje fiksni zamajac ili se to ne radi?@Zli Gli ako znaš (i drugi, naravno)
May 4May 4 12 hours ago, Desmond Bojčinski said:Sad vozam auto bez senzora sa kamerom, frustrira što moram sve vreme da gledam umesto samo da slušam gde sam.To i mene plasi, zato necu da ugradjujem ako mi ne ostanu senzori.Idealno je da imas oba, jos bolje ako mozes na ekranu da biras da li ces da vidis kameru ili senzor.A pistanje da bude u oba slucaja.Kako se neki od mrsimuda sto primaju debele pare u tom VAG-u toga nije setio.
May 4May 4 1 hour ago, Valk said:Da li je sad praksa da se umesto plivajućeg ugrađuje fiksni zamajac ili se to ne radi?@Zli Gli ako znaš (i drugi, naravno)Plivajuci zamajac je u stvari dobar, jer stiti motor i menjac od prevelikog obrtnog momenta.
May 4May 4 Na starija kola ugradjuju ali je valjda bucniji auto onda zbog toga sto slabije amortizuje vibracije fiksni od plivajuceg a menjac se stiti stavljanjem adekvatnog kvacila, mislim da nije pametno staviti fiksni zamajac a ostaviti kvacilo od plivajucegZa novija kola se ne treba zezati s tim
May 4May 4 Hvala. Menjam kompletno set kvačila i MISLIM da je spomenuo zamajac (imam plivajući) ali je počelo da mi pišti u ušima od cene koju je rekao pa se ne sećam detalja.Ionako treba više da šetam
May 4May 4 @Valk Beše veliki Fordara sa 2.0 dizel motorom? AKO se ne varam to je blizanac mom starom 5008, i pre nekoliko godina je majstor cenio zamenu 400-700 evra, sreća nije mi trebalo.
May 4May 4 @Desmond Bojčinski1.8 TDCi Duratorq motor750€ zamena gore pobrojanog plus ruke ☠️ Edited May 4May 4 by Valk
May 4May 4 Jel bas bas lupa maksimalno ili je pocetna faza? Ako nije strasno, moze to jos x hiljada km da se vozi bez problemaA imas i hail mary pokusaj, zovi Ficu iz Ostruznice i pitaj jel mogu da urade remont zamajca i kvacila, izaci ce te tipa 250e a ume da radi posao, hvale ih ljudi
May 4May 4 Ma gotovo, tamo je već na operacionom stolu, mislim da će ga sutra ujutru završiti.Nadam se da ću da dobijem bar neku garanciju na ovo (ne)zadovoljstvo.
May 4May 4 Lepote dizelasa, plivajuci zamajac, DPF filter, EGR ventil, turbina, dizne...A nekoc sam vozio atmo benzinca...