Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Pitanja o svemu i svačemu

Featured Replies

9 hours ago, Zli Gli said:

Jel bas bas lupa maksimalno ili je pocetna faza? Ako nije strasno, moze to jos x hiljada km da se vozi bez problema

A imas i hail mary pokusaj, zovi Ficu iz Ostruznice i pitaj jel mogu da urade remont zamajca i kvacila, izaci ce te tipa 250e a ume da radi posao, hvale ih ljudi

Vecina servisa salje to kod mog komsije Gajica na remont, pa posle naplacuju kao novo.

http://www.kvacila-gajic.rs/

• Replies 8.2k
  • Views 608.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Da prijavim samo da mi je onaj advokat sto radi auto odstete izvukao na onih 25 hiljada dinara jos dosta, do 200 hiljada sto je valjda i maksimum preko evropskog izvestaja. Dao sam mu 15% po dogovoru,

• InvisibleLight
    InvisibleLight

Nasla sam, na 500m od stana u travnjaku/liscu na putanji gde kiki kaki a ja se sagnem da pokupim i d3sava se da mi ispadne telefon iz dzepa jakne, a sinoc ocigledno i kljuc  Koje olaksanje..

• Pa to vise nije subotnji vec celodnevni Bukvalno ne izlazim iz auta, jos sad kad sam na odmoru, pa se vozikam onako, pomalo i besciljno. Da mi je neko rekao da cu toliko da zavolim da vozim… dobr

Posted Images

19 hours ago, brusli said:

Lepote dizelasa, plivajuci zamajac

Prvi (i poslednji) put menjam to čudo.

On the bright side, sad smo se utegli ko praćka, letimo mellow

20 hours ago, brusli said:

Lepote dizelasa, plivajuci zamajac, DPF filter, EGR ventil, turbina, dizne...

A nekoc sam vozio atmo benzinca...

meni majstor rece da plivajuci zamajac nije eksluziva dizela kod novijih kola

Edited by Grunf

1 hour ago, Grunf said:

Mozda kod jacih turbo benzinaca, atmo benzin je postedjen toga.

Inace mi traze za ugradnju rikverc kamere, za staticnu 400 E, za dinamicnu 500 E, sa integracijom na fabricku multimediju.

Rekoh, vozicu na senzore.

Moze ona jeftina varijanta kamere od 40 E sto besomucno reklamiraju samo ne na fabricku multimediju, sto znaci da bih morao prvo kupiti tu after market multimediju, izbaciti fabricku i onda ugraditi tog kineza od 40 E.

Mada sam gledao neki klip kako ugradjuju tu jeftinu kameru sa svojim posebnim displejom, to je tesko budzenje.

Edited by brusli

je*o kameru, ja sam uvek ukrivo od kad imam kameru

možda je i do toga što mi obara desni retrovizor

leti, leti, leti, leti

foooorrrrd

image.gif

2 hours ago, Grunf said:

Nekad sam se zanosio da uzmem auto sa zadnjim pogonom, pa pamtim da Opel Omega benzin ima plivajući. Ok, to je auto od pre 20+ godina, ali verovatno ima novijih slučajeva kad su snaga i obrtni momenat veliki.

@brusli A da pogledaš retrovizore koji se konvertuju u ekran kad ubaciš u R? Ne znam za kvalitet, ali izlaze mi reklame za te stvari na YouTube. Verovatno dobiješ i auto dimming opciju.

47 minutes ago, kud u maglu Simoviću said:

je*o kameru, ja sam uvek ukrivo od kad imam kameru

Isti utisak.

Otkako sam kupio auto sa kamerom losije parkiram nego sa retrovizorima.

Mislim da su senzori sasvim dovoljni, s tim sto reaguju i na visoku travu i sl.

1 hour ago, brusli said:

Inace mi traze za ugradnju rikverc kamere, za staticnu 400 E, za dinamicnu 500 E, sa integracijom na fabricku multimediju.

Rekoh, vozicu na senzore.

Vozi na senzore, lako ces datk/baciti pare na kameru ako pozelis. 😁

Edited by Milosh76

2 hours ago, bios said:

@brusli A da pogledaš retrovizore koji se konvertuju u ekran kad ubaciš u R? Ne znam za kvalitet, ali izlaze mi reklame za te stvari na YouTube. Verovatno dobiješ i auto dimming opciju.

To sam pomenuo kao one jeftine, nakaci se taj novi "retrovizor" sa ekranom na postojeci sa nekim stipaljkama, odatle izlazi kabl, pa ide do krova, pa pozadi, a tamo stoji neka kamera iznad tablice, toliko strci da to boli. Na klipu koji sam gledao majstor kao nece da busi limariju, nego proterao kabl pored sijalice za tablice, i onda zasrafio kameru sa 2 srafa direkt u lim isuse

2 hours ago, Milosh76 said:

Vozi na senzore, lako ces datk/baciti pare na kameru ako pozelis. 😁

Za 500 E, ima da izlazim iz auta odem pozadi, pogledam sta ima od prepreka, vratim se i lepo uparkiram.

Edited by brusli

1 hour ago, brusli said:

Za 500 E, ima da izlazim iz auta odem pozadi, pogledam sta ima od prepreka, vratim se i lepo uparkiram.

Za 500 evra kupiš auto za koji te boli kurac i ako čukneš.

2 hours ago, brusli said:

To sam pomenuo kao one jeftine, nakaci se taj novi "retrovizor" sa ekranom na postojeci sa nekim stipaljkama, odatle izlazi kabl, pa ide do krova, pa pozadi, a tamo stoji neka kamera iznad tablice, toliko strci da to boli. Na klipu koji sam gledao majstor kao nece da busi limariju, nego proterao kabl pored sijalice za tablice, i onda zasrafio kameru sa 2 srafa direkt u lim isuse

Nisam mislio na te jeftinjare sa štipaljkama, nego da zameniš fabrički retrovizor fancy digitalnim kao što imaju neki noviji Lexus modeli.

Evo na primer ovaj Gentex. Cijena sitnica, dva čukanja u nazad manje i otplatio si ga.

https://www.adventproducts.com/gentex/full-display-rear-view/?sku=GENFDMHL2LN

7 hours ago, bios said:

Nisam mislio na te jeftinjare sa štipaljkama, nego da zameniš fabrički retrovizor fancy digitalnim kao što imaju neki noviji Lexus modeli.

Evo na primer ovaj Gentex. Cijena sitnica, dva čukanja u nazad manje i otplatio si ga.

To cu da ugradim kad budem vozio nesto u klasi Lexusa s_a

8 hours ago, bios said:

Za te pare kupim krstenog Punta sa sve ugradjenim senzorima i kamerom. 😁

On 4. 5. 2026. at 21:56, brusli said:

Lepote dizelasa, plivajuci zamajac, DPF filter, EGR ventil, turbina, dizne...

A nekoc sam vozio atmo benzinca...

Meni nekoć zamajac kad je otišao, na Bravi 1.9jtd, otišla i lamela gratis, nagazis gas, on nabije obrtaje, al pogona nigde...dok ga zalaufa prodje 5-10 sec. Jbna bila spoznaja iz prve, na pokusaju preticanja. Pre 15 god ta opravka je kostala oko 600e, tim service, vidikovac.

Dpf/egr, to strada ovima sto ga voze na 1800 rpm, jbg.

12 hours ago, brusli said:

ne mora nista da se busi, imas na aliexpresu da kupis za konkretan model, promeni se kvaka od gepeka, stavi se nova i u njoj bude ugradjena kamera. pa taj kabl onda mozes da vezes i na fabricku mlatimudiju ili na retrovizor

sk.avif