December 28, 2025Dec 28 Možda bih se složio kad radari i policija i sudstvo ne bi pravili razliku između drugova članova i commonersa. Do tada mi je svejedno ako ga neko uneredi.
December 28, 2025Dec 28 Da, pomalo nema smisla da pričamo o radarima u zemlji gde ćemo biti pošteđeni Darka Lazića jedino ako se on konačno zakuca u neki zid.I još to kažem iz pespektive nekoga ko bi inače ozbiljno pooštrio kazne u saobraćaju. Džaba radar kada bi se najveći divljaci izvlačili bez kazne.
December 29, 2025Dec 29 On 28. 12. 2025. at 0:58, ZokiAsov said:Sto neko rece svi bismo da zivimo bolje al da ostanemo stokaDa!Kažeš kao da je to nešto loše
December 29, 2025Dec 29 Ovi radari su se solidno pokazali u RS, fBIH ih nema. Ima ih poprilično i usporili su saobraćaj. Edited December 29, 2025Dec 29 by beeva
December 31, 2025Dec 31 Euprava uvela pregled saobraćajnih prekršaja, odnosno prekršajnih postupaka. Za razliku od onog sudskog pregleda, gde se vide samo sudski postupci, ovde se vidi sve - postupci pred policijom koji su u toku, okončani postupci, plaćene kazne, broj bodova, sve.Usluge > saobraćaj i vozila > saobraćajni prekršaji > pregled saobraćajnih prekršajaBaš me zanima da li će se videti prekršaji korisnika vozila po osnovu lizinga, pošto se taj status upisuje u saobraćajnu, ili će prekršaji da se vode na lizing. Edited December 31, 2025Dec 31 by napadaj
December 31, 2025Dec 31 1 hour ago, Desmond Bojčinski said:Hvala za ovo, sad vidim otvoren slučaj brze vožnje iz 23. godine 😵💫Pa to ti je zastarelo.
January 1Jan 1 Da li je?Prošlo prekoračenje brzine su čekali sitno do zastarenja, tek onda me tražilo na adresi na kojoj sam živeo 2004. i izdalo poternicu. Kad sam klincu došao da produžim pasoš zamalo me nije ostavilo preko vikenda u prdari pa da me vode u sud jer su okačili neki poziv na sudu koji naravno nisam ni znao da postoji.
January 2Jan 2 Ma ovi novi stubovi za merenje brzine imaju samo psiholoski efekat, nema sanse da ce snimati ograničenja onako kako je propisano. Kaže mi covek iz policije da su i neke profi kamere za snimanje brzine morali da podese da ne beleže prekršaje od 20-30 km/h jer ne mogu da stignu da obrade sve kazne.
January 2Jan 2 9 hours ago, Uskebasi said:Ma ovi novi stubovi za merenje brzine imaju samo psiholoski efekat, nema sanse da ce snimati ograničenja onako kako je propisano. Kaže mi covek iz policije da su i neke profi kamere za snimanje brzine morali da podese da ne beleže prekršaje od 20-30 km/h jer ne mogu da stignu da obrade sve kazne.Ne znam kako će ovde, ali u BiH iste ovakve bandere ferceraju odlično. Beleže (a posle i naplaćuju) sva prekoračenja, pa i 5 na sat. Može i da se nagomila, pa da platiš 10 odjednom.
January 3Jan 3 Samo konstatacija, nije pitanje...Mečka gle 350 u USA, kosta u full. opremi 72k$ (60k€), u Evropi preko 100k€... Ne kurac ih sve nabijem,sa cenama ovde...
January 3Jan 3 Možda ne bi bilo loše da se tema preimenuje tako da naslov bude "Pitanja i priča o automobilima" ili tako nešto.
January 3Jan 3 Svi GLE modeli se proizvode u MB fabrici u Tuscaloosi u Alabami, to sigurno pomaze jeftinijoj ceni u USA. Mi smo hteli sad da uvezemo iz Svajcarske neki GLE400d 2019. godiste i carina (sa umanjenim iznosom fakture, kao sto svi rade kod nas zbog nize cene carinjenja) je bila 6500e pa smo za sad odustali.
January 3Jan 3 22 minutes ago, radisa said:Samo konstatacija, nije pitanje...Mečka gle 350 u USA, kosta u full.opremi 72k$ (60k€), u Evropi preko 100k€... Ne kurac ih sve nabijem,sa cenama ovde...17 minutes ago, Zli Gli said:Svi GLE modeli se proizvode u MB fabrici u Tuscaloosi u Alabami, to sigurno pomaze jeftinijoj ceni u USA. Mi smo hteli sad da uvezemo iz Svajcarske neki GLE400d 2019. godiste i carina (sa umanjenim iznosom fakture, kao sto svi rade kod nas zbog nize cene carinjenja) je bila 6500e pa smo za sad odustali.A zar nije i neka priča da su drugi standardi u USA pa i nije isti auto u principu (pored drugačijih taksi, poreza, tržišta)?Kao manje bezbednosnih mera, što elektronskih što konstrukcijskih?