Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Pitanja o svemu i svačemu

Featured Replies

50 minutes ago, MeanM@ said:

Meni nekoć zamajac kad je otišao, na Bravi 1.9jtd, otišla i lamela gratis, nagazis gas, on nabije obrtaje, al pogona nigde...dok ga zalaufa prodje 5-10 sec. Jbna bila spoznaja iz prve, na pokusaju preticanja. Pre 15 god ta opravka je kostala oko 600e, tim service, vidikovac.

Dpf/egr, to strada ovima sto ga voze na 1800 rpm, jbg.

Dpf/egr strada ako ga vozis na manjim obrtajima ?

Meni pise da prebacim u veci prenos cim broj obrtaja predje 1800 (cak i manje), i onda kad prebacim bude 1200-1300.

S obzirom da sam vozio benzince do sada, to mi suludo.

• Replies 8.2k
  • Views 608.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Da prijavim samo da mi je onaj advokat sto radi auto odstete izvukao na onih 25 hiljada dinara jos dosta, do 200 hiljada sto je valjda i maksimum preko evropskog izvestaja. Dao sam mu 15% po dogovoru,

• InvisibleLight
    InvisibleLight

Nasla sam, na 500m od stana u travnjaku/liscu na putanji gde kiki kaki a ja se sagnem da pokupim i d3sava se da mi ispadne telefon iz dzepa jakne, a sinoc ocigledno i kljuc  Koje olaksanje..

• Pa to vise nije subotnji vec celodnevni Bukvalno ne izlazim iz auta, jos sad kad sam na odmoru, pa se vozikam onako, pomalo i besciljno. Da mi je neko rekao da cu toliko da zavolim da vozim… dobr

Posted Images

Ajmo jos o lepotama novijih automobila, led far (jeste da super svetli), novi kosta 100.000 dindzi: 50.000 far, 30.000 elektronika, 20.000 led isjalica.

Stari klasican halogeni far, 10.000.

Edited by brusli

ih, evo ti jos malo. stigla me neka gospodja na semaforu pre 15ak dana. Malo pukao plasticni branik i treba da se isprave vrata gepeka i mozda izvlaci vezni lim. Stopaljka citava, zatvara se gepek najnormalnije, vozim ga od onda bez problema. U ovlascenom servisu preko 300k. Neovlasceni limar sve to krpi i sredjuje sa 500-700 evra.

Ja sam juce ostavio auto ovlascenom servisu, jer gospodja koja me udarila ima Globos osiguranje, zbog toga sto mi ideja da SNS firma pukne 300k pricinjava prilicno zadovoljstvo.

30 minutes ago, brusli said:

Ajmo jos o lepotama novijih automobila, led far (jeste da super svetli), novi kosta 100.000 dindzi: 50.000 far, 30.000 elektronika, 20.000 led isjalica.

Stari klasican halogeni far, 10.000.

Moze da te kosta i jeftinije ako znas da koristis unimer i lemilicu.

27 minutes ago, kronostime said:

Moze da te kosta i jeftinije ako znas da koristis unimer i lemilicu.

kako da ne. uopste nema veze sto ti trebaju posebne sprave da razlepis far koji je zaptiven da ne pusta vodu i da ga posle vratis u isto stanje, te odgovarajuci software da autu objasnis kako si i zasto razmontirao fabricka led svetla i da nema potrebe da pali milion lampica upozorenja.

Edited by Grunf

1 hour ago, brusli said:

Dpf/egr strada ako ga vozis na manjim obrtajima ?

Meni pise da prebacim u veci prenos cim broj obrtaja predje 1800 (cak i manje), i onda kad prebacim bude 1200-1300.

S obzirom da sam vozio benzince do sada, to mi suludo.

Pa, preporuka je ranije bila da se izadje i tera desetak km u nizem stepenu, na 3k+ obrtaja bas iz ovog razloga, zacepe se ti filtri od suvise vožnje, prema tim preporukama na boardu. Motor je to, predvidjen da radi na visim obrtajima, ne boli njega agresivnija voznja. Ako cemo o tome, turbo dizeli stradaju vise od vožnje na pola kvačila, jer je manje osetljiv, pa se stvori losa navika lenje noge.

A sto se dpf/evra tice, novija vozila imaju taj automatski sistem ciscenja. Bilo meni na Audiju A3 2012 taj mod svako malo, ler bude na 1000rpm umesto 800. Ja se cudio sta sad ovo, i u vožnji smaralo malo, al mi na servisu u Porsche Ada rekose da je to to. Tako da da, bio je taj sistemski problem kod turbo dizelasa koji su imali taj dpf i slične zsjebancije zbog ekologije/preciscavanja izduva.

12 minutes ago, Grunf said:

kako da ne. uopste nema veze sto ti trebaju posebne sprave da razlepis far koji je zaptiven da ne pusta vodu i da ga posle vratis u isto stanje, te odgovarajuci software da autu objasnis kako si i zasto razmontirao fabricka led svetla i da nema potrebe da pali milion lampica upozorenja.

Kad pročitam ovako nešto (potpuno tačno), zapitam se ko je tu kome vlasnik. D

24 minutes ago, MeanM@ said:

Pa, preporuka je ranije bila da se izadje i tera desetak km u nizem stepenu, na 3k+ obrtaja bas iz ovog razloga, zacepe se ti filtri od suvise vožnje, prema tim preporukama na boardu. Motor je to, predvidjen da radi na visim obrtajima, ne boli njega agresivnija voznja. Ako cemo o tome, turbo dizeli stradaju vise od vožnje na pola kvačila, jer je manje osetljiv, pa se stvori losa navika lenje noge.

A sto se dpf/evra tice, novija vozila imaju taj automatski sistem ciscenja. Bilo meni na Audiju A3 2012 taj mod svako malo, ler bude na 1000rpm umesto 800. Ja se cudio sta sad ovo, i u vožnji smaralo malo, al mi na servisu u Porsche Ada rekose da je to to. Tako da da, bio je taj sistemski problem kod turbo dizelasa koji su imali taj dpf i slične zsjebancije zbog ekologije/preciscavanja izduva.

To o cemu pises je regenaricija DPF-a, i to pocne kad se autu cefne.

Recimo pre par dana sam vozio autoputem sat vremena, i umesto da upali tada, on se setio kad sam stigao kuci, ler obrtaji 1000 i radi hladnjak, to je znak. Kazu da to ne treba prekidati, jer se slije nafta u karter i pomesa sa uljem, tj ne valja. Cak se neki hvale da im ne trosi ni kap ulja, cak i raste nivo, a ne znaju da je to u stvari lose.

Posto nisam zurio, ja ga ostavio 15 min da zavrsi tu zaebanciju.

Da ne pricam o start-stop sistemu, to sam odmah softwerski iskljucio, pa me bar to ne jebe.

Sto rece @JozoMujica , ko je kome ovde gazda...

1 hour ago, JozoMujica said:

Kad pročitam ovako nešto (potpuno tačno), zapitam se ko je tu kome vlasnik. D

Zato ja od elektronike u vozilu priznajem samo radio i kameru zbog snimanja mogucih "incidenata".😁

Zato je golf dvojka najbolji auto

Kronose in jour fejs

21 hours ago, Grunf said:

ih, evo ti jos malo. stigla me neka gospodja na semaforu pre 15ak dana. Malo pukao plasticni branik i treba da se isprave vrata gepeka i mozda izvlaci vezni lim. Stopaljka citava, zatvara se gepek najnormalnije, vozim ga od onda bez problema. U ovlascenom servisu preko 300k. Neovlasceni limar sve to krpi i sredjuje sa 500-700 evra.

Ja sam juce ostavio auto ovlascenom servisu, jer gospodja koja me udarila ima Globos osiguranje, zbog toga sto mi ideja da SNS firma pukne 300k pricinjava prilicno zadovoljstvo.

Jebes SNS firmu, gde je tu tvoja licna finansijska dobit? fantom

Mene pre dve godine čukne čovek, isto imao Globos. Dogovorio sa njima da mi isplate keš, ne da donosim račune. Završio kod divljeg majstora za 380 evra, a oni mi isplatili 60k, great success.

Obicno se prodje jos mnogo bolje tj. bude vise plusa kad se koriste usluge agencija koje rade auto odstete, zato i pitam