January 16Jan 16 Touran? Nisam ga razmatrao jer mi deluje 'karavanast'. Malo je duži od Karoka i niži. Cena je tu negde slična.. ali da, može stati cela manja kuhinja u njega😆Verovatno ću uzeti Karoka samo sam hteo da proverim da li je DSG pouzdan (pa i sam Karok kao model). Da nisam nešto propustio u pretrazi na netu...
January 18Jan 18 Duži je 145mm, komoditet iza prednjeg reda sedišta neuporediv, na strani Touran-a, naravno.
January 18Jan 18 On 15. 1. 2026. at 14:48, Marsupilami said:Planiram da kupim Škodu Karok oko 5-6 godina staru (2020 i mlađe) za oko 20.000 maks (delom na kredit), pa me zanimaju iskustva sa DSG menjačem (manuelni i automatik). A i koja je verzija motora najpouzdanija (pročitah 1.5 benzin, 150ks da je najpouzdaniji...?)Najviše me privlači veličina gepeka (520l). Prostraniji je od ostalih u toj klasi (Kađar, Kaškai, Daster....) bar na papiru..Moram i da nađem verziju u kojoj zadnja klupa može da se izvadi.. 🙃1.5 tsi je super motor, kontam da sa DSG menjacima nema previse brige. ja sam ga vozio sluzbenog, dizela, nismo imali problema par godina, posle nam dali drugog. samo, mislim da karok nema treci red sedista i da ga mesas sa kodijakom, proveri to. gepek je korektan, ali nije neko ludilo. oktavija lubenicarka ima veci.
January 18Jan 18 Nisam mislio na treći red sedišta nego da zadnja sedišta mogu da se izvade. U međuvremenu saznadoh da je to opciono i da nema svaki Karok tu mogućnost. Kod mene na Lančiji (Musa) zadnja zedišta mogu da se sklope (naslon da se obori) i još dodatno sedalni deo da se podigne (sedišta 'naglavačke' da se usprave). Solidnog prostora se dobije pozadi. Kod Karoka tako sklopljena i uspravljena sedišta mogu i da se izvade uz par klikova bez potrebe za alatom (možda mogu i kod mene, nisam probao).
January 20Jan 20 nove gume stare 5 godina ili nove 4000 skuplje po gumi? Edited January 20Jan 20 by Mr.Mxyzptlk
January 20Jan 20 Misliš, neko ih nije koristio 5 godina ili su korišćene 'po malo'?Ako nisu korišćene 5 godina (stajale u podrumu) možda je sigurnije ići na nove gume.
February 27Feb 27 Ponovna registracija vozila Nakon jednogodišnje pauze.Navodno se menjaju tablice, valjda i saobraćajna....Ako neko zna ili ima iskustva, da mi objasni korake, i šta sve treba da se plati preko sajta.Hvala
May 3May 3 Uzeo sam skoro Skodu Octaviu, ima parking senzore.Hocu da ugradim rikverc kameru, jer vec ima multimedia ekran, pitanje je jel mogu da ostanu i senzori, a da dobijem sliku sa kamere pa da biram sta hocu da gledam ?Ili kad ugrade kameru, gube se senzori ?Inace je skroz nepregledna pozadi, ko da sam u tenku. Edited May 3May 3 by brusli
May 3May 3 fabrička verzija ima i senzore i kameru, mislim da senzori mogu da se isključe da ne pijučukamera mislim neda budem iskren nikad se nisam zanimao tim trivijamata nepreglednost je tm velike vecine modernih automobila, jer bezbednost(masivni b i c stubovi)psokači jelkicu srbski grb/zastava i miran si što se tiče policijepogotovu ako je crna