Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Pitanja o svemu i svačemu

Featured Replies

Samo polovne sa mladim dotom i dobrom sarom, uglavnom se iskopa preko oglasa uvek jer ima ljudi koji promene auto pa im ostane par ili ceo komplet i daju ispod cene

• Replies 8.2k
  • Views 608.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Da prijavim samo da mi je onaj advokat sto radi auto odstete izvukao na onih 25 hiljada dinara jos dosta, do 200 hiljada sto je valjda i maksimum preko evropskog izvestaja. Dao sam mu 15% po dogovoru,

• InvisibleLight
    InvisibleLight

Nasla sam, na 500m od stana u travnjaku/liscu na putanji gde kiki kaki a ja se sagnem da pokupim i d3sava se da mi ispadne telefon iz dzepa jakne, a sinoc ocigledno i kljuc  Koje olaksanje..

• Pa to vise nije subotnji vec celodnevni Bukvalno ne izlazim iz auta, jos sad kad sam na odmoru, pa se vozikam onako, pomalo i besciljno. Da mi je neko rekao da cu toliko da zavolim da vozim… dobr

Posted Images

Planiram da kupim Škodu Karok oko 5-6 godina staru (2020 i mlađe) za oko 20.000 maks (delom na kredit), pa me zanimaju iskustva sa DSG menjačem (manuelni i automatik). A i koja je verzija motora najpouzdanija (pročitah 1.5 benzin, 150ks da je najpouzdaniji...?)

Najviše me privlači veličina gepeka (520l). Prostraniji je od ostalih u toj klasi (Kađar, Kaškai, Daster....) bar na papiru..

Moram i da nađem verziju u kojoj zadnja klupa može da se izvadi.. 🙃

dsg je top menjač, naročito automatski(ako je redovno održavan)

ako ne prelaziš +20kkm onda je benzinac pravi izbor

mislim da je škodilak trenutno best buy u srbiji

Već sam pisao, nije škodilak što je bio, verovatno uticaj krize fauvea.

Fabia mpi motor 80ks s prosečnom opremom skoro 20.000 a nije to ono od pre korone što se pouzdanosti i kvaliteta tiče.

Mislim da će, kao i sve, kinezi laganini to preuzeti.

Dačia treba još koju godinu pa da bude što je nekada bila škoda ali pitanje da li ima vremena.

Poslednje 4 godine (toliki mi je vozački staž) prelazim oko 15-17.000km godišnje.

Zbog porodice nam treba veći auto (tovarni deo, barem 🙃) Vidim da Karok ima najveći prtljažnik (uz Pežo 3008/5008), pa me zato privukao.. Vidim da se automatik mora na svakih 60k km kompletno servisirati (tj. skidati i otvarati menjač da bi se promenio i unutrašnji filter za ulje), pa me to malo odbija. Mada, s mojom godišnjom kilometražom to bi bilo na svakie 3-4 godine. Dovoljno da se nakupi tih 300-350e koliko sam video da košta servis automatskog menjača..

Imam neku rezervu prema kinezima (u ovom trenutku).. Treba još par godina da prođe da se stekne prava slika o njihovom kvalitetu..

Prijatelj je ovih dana u sličnim dilemama: psuje na Daciu, Kiu, Hyudai... "preskupu plastiku lošeg kvaliteta", Stelantis grupu i tri cilindra, Wagen grupu i tri cilindra :), psuje direct injection i turbo (valjda jedino još neka Mazda ima klasičan atmosferac u ponudi, ili je imala barem), Kineze koji ne umeju da naprave kršten benzinski motor, i koji su "mačka u džaku" za održavanje, "katastrofa za prodaju kao polovni"....

Očigledno da smo na nekoj prekratnici kako tehnološkoj tako i "medjunarodne podele rada", i da će morati da prođe još puno vremena dok se ne iskristališe kom obojci a kom opanci. I ko će moće uopšte da priušti obojke a ko opanke.

3008 ti nema nikakav prtljag.

Ili se došlo do nivoa gde je sve istog (ne)kvaliteta, pa ne može da se razluči šta je šta..

Bemga, moja Lančija (!!) radi dobro i posle 21 godine (2005. godište).

Kupujemo novi auto samo zbog prostora.. (a i jbg 21 godina je 21 godina 😆 već malo nelagoda hvata mada ga fino održavam 🙃 )

Vidim s vremena na vreme se neka serija povuče sa tržišta zbog sistemske greške Najnovija frka oko Stelantisa, mada ni Japanci nisu prošli bez toga.. Francuzi (i ostali) sa onim 'mokrim kaišem', lancem slabog kvaliteta..

Za DSG nisam pročitao ništa takvih razmera (osim da automatik može da 'trza' odnosno 'skače' pri startu) ali da ipak pitam za iskustva.. 🙃

11 minutes ago, Mr.Mxyzptlk said:

3008 ti nema nikakav prtljag.

Onda Karok ili 5008 ali više sam za Karoka..

Predrasuda neka..

a sto mora dzip? uzmi limuzinu, ima ih sa dovoljno velikim gepekom

Volim da kola budu što praktičnija. Mojim kolima sam prevozio frižider (180cm visine), manji orman (uži), delove kuhinje, veš-mašinu..

Dasku od 2m (zatvoren gepek, oboreno suvozačevo sedište).. (Ne sve ovo istovremeno 😆)

Imam vikendicu i voleo bih kad bi tako neke stvari mogao svojim kolima da prevezem i da ne zavisim od drugih ili da unajmljujem kombi za jednu stvar..

Mislim, sve ovo se retko dešava, limuzina bi radila posao u 99% slučajeva ali kad naleti tako neka situacija volim da ne moram da cimam druge..

8 hours ago, Mr.Mxyzptlk said:

uzmi limuzinu, ima ih sa dovoljno velikim gepekom

Nikada limuzinu ne bih preorucio. Pored ovih prakticnih stvari iz posta @Marsupilami treba dodati ulazak/izlazak iz auta, losiju preglednost i laksu preprodaju.

Da dodam i da je dužina auta bitna jer ću ga koristiti uglavnom u BG. Zato i ne gledam karavane iako mi se Volvo V90 cross country baaaš sviđa. Video sam noviju verziju i odignut je od zemlje kao neki Hilux.. dva puta višlje od Karoka čini mi se.. 😆

Ali je duuugačak. Previše za Beograd i moju ulicu gde parkiram.. 🙃

14 hours ago, Marsupilami said:

Zbog porodice nam treba veći auto

auto-magazin-vw-touran-2015-4.jpg