February 11Feb 11 Just now, Svemir Zeka said:Dobro, da znam. Čitam kojekuda da u ovim godinama treba da se dofilujem nečim za kosti, jer će početi da propadaju, pa sam malo opsednuta Kosti mogu da postanu lakše sa godinama, to ti je osteoporoza.Rekla bih da ti nema razloga da brineš, ni po čemu ne spavaš u rizične.Nadam se da ti je štitna ok. Edited February 11Feb 11 by duda
February 11Feb 11 Just now, duda said:Kosti mogu da postanu lakše sa godinama, to ti je osteoporoze.Rekla bih da ti nema razloga da brineš, ni po čemu ne spavaš u rizične.Nadam se da ti je štitna ok.Jeste, u redu je. Ma čitam kojekuda, pa skupljam strahove
February 11Feb 11 Ništa onda, kupujem ekspres lonac i posvećujem se kuvanju kostiju i spremanju supa.
February 11Feb 11 8 minutes ago, Pixisis said:@Svemir Zeka Služi za hrskavicu i to je baš dokazano. Za lepotu ne (toliko).Nisam znala da je to dokazano. Super ako jeste.A koja vrsta kolagena ?Neki piju običan želatin.
February 11Feb 11 5 minutes ago, Boksi said:Dudo, nemoj to da mi radiš sad Sorry, priznajem, ne znam.Evo @Pixisis će nam nadam se malo pojasniti šta da konzumiramo.A i valk je rekla da je ok.
February 11Feb 11 8 minutes ago, Boksi said:Dudo, nemoj to da mi radiš sad Bukvalno ne verujem šta radi žena, ulete i razbaca nam igračke I to sad kad sam pljunula pare za kolagen od šumskih bobica! Edited February 11Feb 11 by Valk
February 11Feb 11 Aman bre, pa ja samo pričam šta sam čula .A bogme, i radi mene bih volela da nisam u pravu
February 11Feb 11 Ništa o tome ne znam, mogu da guglam.To kad mi je prepisan kolagen bilo je od legit lekara, valjda nisu delulu da prepisuju nešto što ne radi ništa 👀
February 11Feb 11 14 minutes ago, Boksi said:Ništa onda, kupujem ekspres lonac i posvećujem se kuvanju kostiju i spremanju supa.pihtije
February 11Feb 11 @kud u maglu Simoviću @Milošica lepo vas je videti ovde Dok čekamo @destiny da se javi sa podužim postom.
February 11Feb 11 2 minutes ago, Boksi said:@kud u maglu Simoviću @Milošica lepo vas je videti ovde Dok čekamo @destiny da se javi sa podužim postom.samo se ti smejsmej se smej uvek se smeeeej Edited February 11Feb 11 by kud u maglu Simoviću
February 11Feb 11 Mi gadovi, koji pratimo sta ICH GCP nalaze, prvo sto potrazimo je sta su rezultati klinuckih studiha, a posto suplementi nisu tako regulusani, onda moramo da (ne) verujemo rezultatima manjih studija, finansiranih od kompanija ciji se suplementi (pr)ocenjuju.Kolagen se ne moze apsorbovati u celom obliku, vec se mora razloziti na manje peptide ili aminokiseline. Ima ih ca. 30 vrsta, a glavnih 5 tipova:Tip I - koza, kosti, tetive i ligamentiTip Ii - hrskavicaTip III - misici, arterije, organiTip IV - u slojevima kozeTip V - roznjaca, neki slojevi koze, kosaOvaj evropski FDA - EFSA, nije dao zeleno svetlo za suplemente kolagena, s naucne tacke gledista, no to ne.znaci da su zabranjena za upotrebu. Stoga, drage zene, ako ste nasle nesto da radi posao, i da primetite razliku - opletite!
February 11Feb 11 59 minutes ago, destiny said:Kolagen se ne moze apsorbovati u celom obliku, vec se mora razloziti na manje peptide ili aminokiselinePeptidi, ja rekla proteini Tako mi je i brat objasnio, hvala što si potvrdila.Si čula, @duda , struka je rekla svoje!Evo ko reši da zajedno budemo pukovnice il' pokojnice, odavde sam poručila.wellbe serbiaBeauty kolagen sa vitaminom C, cinkom, hijaluronskom kise...Za čvrstu i glatku kožu bez bora i zglobove bez bolova. Posebna Rejuva-Complex®️ formula. Proizveden u Nemačkoj. Bez dodatog šećera, glutena i laktoze.
February 12Feb 12 41 minutes ago, Valk said:Peptidi, ja rekla proteini Tako mi je i brat objasnio, hvala što si potvrdila.Si čula, @duda , struka je rekla svoje!Evo ko reši da zajedno budemo pukovnice il' pokojnice, odavde sam poručila.wellbe serbiaBeauty kolagen sa vitaminom C, cinkom, hijaluronskom kise...Za čvrstu i glatku kožu bez bora i zglobove bez bolova. Posebna Rejuva-Complex®️ formula. Proizveden u Nemačkoj. Bez dodatog šećera, glutena i laktoze.Super, imacemo mini-studiju, sa 2 participanta!Javljajte rezultate za 3 meseca, pa ako su pozitivni, i mi cemo se prikljjuciti.Ja kupila kutiju kolagena u prahu pre nekoliko meseci, do sad uzela 4 kasikice...Najnedosledniji covek na svetu sam 😧