Jump to content
IGNORED

Bela Tehnika i mali kućni aparati

msmodesty

Recommended Posts

Posted (edited)

prvo ce te pitati je l niskougradni ili visokougradni.

Edited by garcia
Posted

prvo ce te pitati je l niskougradni ili visokougradni.

Bem li ga, kači se iznad sudopere, u kuhinju.

Posted

zapremina je bitna koliko pereš na ruke sudove. samo vodi računa da li ide ispod ili iznad slavine. ja uzeo neki od 6.6l, meni dosta pošto se sudovima u 99,9% bavi mašina. onaj od 10l bi trebao biti dovoljan čak i da nemaš mašinu.

uzeo gorenje

Posted

Nemam mašinu, perem sve sam, ali i živim sam pa nije da mi treba ne znam koja zapremina..

Posted

ako nije velika razlika u ceni, najbolje protocni...

Posted

Najbolje je ako se može razvesti instalacija od kupatilskog bojlera

Posted

ako nije velika razlika u ceni, najbolje protocni...

skupi su. i treba nešto da se petlja oko el. instalacija jery ne idu na šteker kao ovi, a treba i da se pritisak vode da se izmeri

Posted

skupi su. i treba nešto da se petlja oko el. instalacija jery ne idu na šteker kao ovi, a treba i da se pritisak vode da se izmeri

na duze staze su jeftiniji jer trose manje struje.

al mora 3fazna :(

Posted

na duze staze su jeftiniji jer trose manje struje.

al mora 3fazna :(

uh

nisam stručnjak al sam nešto računao i ta teza o isplativosti je vrlo diskutabilna. samo potrošnja 2kw vs. 24kw ako radi sat vremena dnevno i nije neka ekonomičnost pogotovu ako neko voli da se banja, ili ne daj bože više njih. ovi klasik bojleri takođe pružaju mogućnost uštede kroz akumulaciju za vreme jeftine™ struje. plus problemi sa pritiskom, nestankom el. energije, ugradnjom itd.

Posted

pa protocni radi tacno kolko puscas vodu, dakle celih par minuta dnevno, ako pricamo o kuhinjskom.

to sa akumulacijom bi imalo smisla da nije vucic na vlasti, kakvi bre nestanci struje :mad:

Posted

Treba da kupim fuckin' bojler za sudoperu. Tj bojlerče. Veze sa životom nemam šta, kontam da ne može tu puno čovek da se zajebe, dajte npr 2, 3 najbitnije karakteristike ako neko ima ideju, tipa koliko je bitna zapremina npr? Da li je kotao ovaj ili onaj materijal? Ili da jednostavno uzmem najjeftiniji :)

Tvoje potrebe,po mom mišljenju može da zadovolji i mali monofazni protočni,naravno ako ne zahtevaš baš vrelu vodu.Malih su gabarita i bilo je par modela na našem tržištu,npr "Cini",msm da je bio i "Simens".Greju vodu u zavisnosti od pritiska kao i svaki protočni ali ipak ne daju više od 50-60°c.Za jako zaprljane sudove uvek možeš grejati u el bokalu do ključanja...pa na "čvarenje".

Posted

Tvoje potrebe,po mom mišljenju može da zadovolji i mali monofazni protočni,naravno ako ne zahtevaš baš vrelu vodu.Malih su gabarita i bilo je par modela na našem tržištu,npr "Cini",msm da je bio i "Simens".Greju vodu u zavisnosti od pritiska kao i svaki protočni ali ipak ne daju više od 50-60°c.Za jako zaprljane sudove uvek možeš grejati u el bokalu do ključanja...pa na "čvarenje".

Našao sam šta ću, gorenje od 5l je 4200 ali bih ja 10l što je 4700. Jedino me zeza što mi je dubina kuhinje 28 a bojler 26.5.

Ostaje pitanje kako se montira, tj da li može da se namontira na 1.5cm od zida, ili još bolje 1.cm? Ovaj stari što imam, a kad kažem stari stvarno mislim stari, tipa da je možda preživeo i WWll, vidim da je jako blizu zida. Majku mu, biće baš knap a 5l mi je nekako baš malo.

Posted (edited)

Mislim da se može uterati...vidi da li je ta mera 26,5 sa nosačima ili samo telo ima tu dimenziju.

Ed:5 l se potroši dok si reko keks.

Edited by Barti66