June 18, 2025Jun 18 Riknula veš mašina. Posle skoro 20 godina. Indesit, ona što može i da pere i da suši. Realan sam čovek, znam da takav kvalitet kao pre 20 godina nema šanse više da nađem za neke normalne pare (a možda i inače), pa eto da se posavetujem valja li šta sada, šta su nagazne mine... ili da pratim gde su akcije i tu kupim i to je to?Nemam neke velike prohteve osim da bude malo plića od ove dosadašnje (ona je 53cm, dakle do 50 cm bi bilo super) i da je koliko toliko tiha u radu. I da, da ima zaista onaj neki quick-turbo mod za letnje pranje za tipa 15-20 min. To bi bilo to. Hvala na savetima, unapred.
June 18, 2025Jun 18 neka lg direct drive, to ti je tiho. imaju i slim modele 47 dubina a u zavisnosti od modela sigurno ces naci i neku sa tim kracim programom.ja je imam osam godina i samo je grejac jednom crkao, isto tiho radi kao i kad je bila nova..
August 4, 2025Aug 4 Kakva su vam iskustva sa rucnim usisivacima na baterije? Treba mi za mjesta na koja robot ne ulazi i ormare i kuhinjske elemente odozgo. Da li je istina da im baterija propada radio ne radio?
August 4, 2025Aug 4 vrhunska spravaimam neki gorenje iz najnižeg cenovnog ranga, evo već godinu i nešto i nisam primetio da mu baterija slabina jedno punjenje mogu dva puta da usisam 50m2
August 4, 2025Aug 4 31 minutes ago, Paul Gompitz said:Kakva su vam iskustva sa rucnim usisivacima na baterije? Treba mi za mjesta na koja robot ne ulazi i ormare i kuhinjske elemente odozgo. Da li je istina da im baterija propada radio ne radio?Bosch iz Unlimited 7 serije, vrhunska kupovina pre nekoliko godina. Jako dobro izvlači prašinu iz svega, jedno punjenje je dovoljno da usisaš ceo stan ~50m2 i da sve vreme koristiš motornu četku, na prvom nivou snage. Ako staviš na najjače, imaš desetak minuta, ali to nije nešto što ti uvek treba. Takođe jednim punjenjem možeš da usisaš cela kola i to da staviš na najjače veći deo usisavanja.Dobra stvar je što koristi univerzalne Boschove baterije, pa ako ti je baš frka, uvek možeš da dokupiš novu, čak i većeg kapaciteta (ako ti nije preteško za držanje).Apsolutna preporuka, pogotovo ako zabodeš popust i sve produžetke. Mi smo uzeli sa većinom produžetaka, sećam se da je bilo manje od 40k u tom momentu.
September 2, 2025Sep 2 treba mi preporuka za indukcioni rešo. ništa specijalno i skupo, sa 1 grejnim mestom. treba da bude alternativa kada mi u selu nestane plin. desilo se kada je moja gospođa bila sama tamo.mislio sam da kupim običan rešo, ima ih za 2000 no, sugerisaše mi da pazarim indukcioni. ima li smisla i šta da uzmem. ne znam ništa o tome.
September 2, 2025Sep 2 23 minutes ago, đorđe geprat said:treba mi preporuka za indukcioni rešo. ništa specijalno i skupo, sa 1 grejnim mestom. treba da bude alternativa kada mi u selu nestane plin. desilo se kada je moja gospođa bila sama tamo.mislio sam da kupim običan rešo, ima ih za 2000 no, sugerisaše mi da pazarim indukcioni. ima li smisla i šta da uzmem. ne znam ništa o tome.Na indukciji ne radi svo posuđe, tako da preporuka da proverite prvo to, da li posuđe koje sad imate radi sa indukcijom. Ako ne radi, moraćete da kupuje i novo posuđe. Ja imam neke ekstra dobre zepter šerpe od pre hrista, koje su ovako super ali ne rade na indukciji. Generalno je indukcija dobra stvar, kafa i nešto na brzinu da se isprži, mnogi brže nego na regularnoj ringli a troši manje struje. Nemam preporuku za neki konkretan model.
September 2, 2025Sep 2 Ima i indukcionih za 2-3 hiljade.https://www.eponuda.com/uporedicene?minPrice=&maxPrice=&sortBy=minPrice&ep=indukcioni+re%C5%A1o
September 2, 2025Sep 2 BTW iz zajebancije sam naručio "podmetače" za indukcijske ploče. To su zapravo okrugle ploče od gvoždja i one se greju na indukciji i onda na nju staviš šerpu koja "ne radi" na indukciji...Ima dugačku ručku koja je izolovana pa ne prenosi toplotu...
September 2, 2025Sep 2 @đorđe geprat Ja imam ugradne indukcijske ploče. Ako Vam zatreba novo posuđe, samo tražite ono na čije dno se hvata magnet + da nije mnogo neravna donja površina.Većina, ako ne sve, Metalac posuđa radi na indukciji.Pošto se visoka temperatura veoma brzo postigne, treba paziti pri spremanju.Prvi put mi je topljenje i prženje bilo baš nezgodno dok vremenom nisam izvalila kad i za koje jelo da dignem/spustim temperaturu.Što niža temperatura, veća je pauza pri aktiviranju indukcije, radi u intervalima.Moji utisci, prednosti:zagrevaju se samo ringle, ne cela ploča kao kod običnih ringli (brzo se i hlade, moja ugradna Candy ima ventilaciju), tako da se nećete opeći ako dodirnete ploču oko ringliočas posla ćete skuvati vodu (kafa, supa...)lako se održavaenergetska efikasnostMane:palačinke i poneko meso je lakše spremiti na klasičnim ringlama, i dinstanje može biti lakše na običnim ringlama. Nije nemoguće na indukciji, samo treba malo uvežbati i eksperimentisati sa temperaturama :)posuđe se lagano spušta i podiže za ringle, ne vuče se po njoj da se ne bi ogrebala, indukcija je osetljivija od klasičnih ringli Edited September 2, 2025Sep 2 by Klara
September 2, 2025Sep 2 Moj predlog za indukcioni rešo Xiaomi Mi induction cooker ako ima negde da se nađe , a loše iskustvo imam sa Lineom ,koju sam kupio jer mi je delovala onako gabaritna izdržljiva ali ventilatori su dosta bučni i stalno rade ,na primer skuvaš nešto za pola minuta ,ventilator nastavi da radi još minut ,dok je kod Xiaomia bilo par sekundi .Pri manjim temperaturama Lineao se pali gasi ,tako radi većina jeftinijih rešoa a Šomi greje konstantno plus može jako lepo da se podesi temperatura i ima točkić za podešavanja što je jako praktično 22 minutes ago, Klara said:posuđe se lagano spušta i podiže za ringle, ne vuče se po njoj da se ne bi ogrebala, indukcija je osetljivija od klasičnih ringliTo je ono što izostave iz reklaminih prospekata ,treba ih redovno čistiti ,nisu baš tako lake za održavanje . Ne treba ni koristit svaku tečnost kao za obične ringle
September 2, 2025Sep 2 Lakše ih je očistiti od običnih u smislu da su ravna staklena površina, u obične ringle se svašta zavuče.Ja indukcione očistim bez napora posle svakog spremanja hrane, mogu malo vlažnom krpom dok su još tople ili sredstvom za čišćenje stakla kada su hladne. Za mrlje sam u raspršivač pomešala sirće i vodu (više vode, manje sirćeta), odlično radi posao.Nema potrebe bacati novac na posebna sredstva za održavanje, dovoljno je sve ovo i pamučna krpa. Mikrofiber krpa kad želite da glancate i zadivite goste. :D Edited September 2, 2025Sep 2 by Klara
September 2, 2025Sep 2 Msm da je mi je crko bojlerčić u kuhinji.Šta je bolje rešenje, protočni? Jel mora da se lupa boga oca zida za to, kako to ide?
September 3, 2025Sep 3 6 hours ago, Mil@n said:Msm da je mi je crko bojlerčić u kuhinji.Šta je bolje rešenje, protočni? Jel mora da se lupa boga oca zida za to, kako to ide?Pa verovatno ti je već i ovaj što je crkao protočni?Ako već imaš bojler mislim da je to lako zameniti. Samo vidi gde su nosači. Ti kuhinjski su mali i lagani pa nije ni fizički zahtevno...
September 3, 2025Sep 3 6 hours ago, Mil@n said:Msm da je mi je crko bojlerčić u kuhinji.Šta je bolje rešenje, protočni? Jel mora da se lupa boga oca zida za to, kako to ide?Kupis drugi kome odgovaraju postojeci nosaci na zidu, zamenis i teras dalje.