Wednesday at 09:172 days Ni ja ih ne gotivim, osim po pesmu/dveSoundgarden slicno kao FNM - obozavam sva 3 albuma iz devedesetih, a stvari iz osamdesetih i onaj poslednji su mi go kuracPoenta nije u tome, poenta je u tome sto sam vec napiso. Te pesme meni licno nemaju FNM identitet nikako, zvuce kao da ih je mogo tih godina napisati i drugi koNa Angel Dustu nema nijedne non-FNM flavor pesme, nijedno dete tamo nije usvojeno. Ima ih 13 i volimo ih kao da su nasaTo je mozda i najvazniji album njin, istorijski. Odneo je glazbu u potpuno nekom novom pravcu, posle su kukali i pizdili kad su im nakalemili titulu praoceva nu-metala Edited Wednesday at 09:182 days by Ratamahatta
Wednesday at 09:362 days Nebitno, Digging The Grave ima zarazan melodijski deo (rifaški) uvod u refren i izlazak iz refrena koji ide svaki put u drugačijem raspoloženju/rešenju/kontrastu, sa onim malo individualnim, malo zajedničkim, kao horskim oooo napevima... Neko voli tehnički zahtevnije, ali možda malo bezličnije stvari.Svako ima svoje emocije i svoju energiju, svoj doživljaj. I tako treba da ostane.p.s. Ako se FNM tretira i kao umetnost, onda se i ne može reći da je ovo bolje od onog. Eventualno da mi više prija ili da se u nečem više pronalazim. Edited Wednesday at 09:442 days by alkibijad
Yesterday at 07:311 day Duran Duran najavljeni, pa tišina. Sad je prekasno, rekao bih.Budimpešta 28.6., Sofija 1.7., Skoplje 2.7.
Yesterday at 18:491 day Ja sam uhvatio neki YT koncert Offspringa, 30 godina SMASH albuma, toliko dugo ga nisam ni slusao ali to je skroz pristojan album, cak i sjajan u delovima.
22 hours ago22 hr Moram da kazem da su Cardigansi pokidali na aresnal festu, pokidali. Znao sam dve i po pesme, izasao sam kao fan. Profi sve, svi sviraju kao jedan, zvuk savrsen, svaki se instrument cuo kako treba. Ali gitarista... gitarista razvaljuje. Kakav covek, svira kao Dzordz Harison.
22 hours ago22 hr 6 minutes ago, MeanM@ said:Pusti ti to, nego reci kako nam izgleda Nina nakon svih ovih godina?Isto. Btw, peva rastura. Ne masi. Jednom joj zakrkljalo grlo, samo je otresla i nastavila. Super foru su napravili na Love me, love me.I naravno fakin Blek Sabat
20 hours ago20 hr 1 hour ago, Sludge Factory said:Moram da kazem da su Cardigansi pokidali na aresnal festu, pokidali.Znao sam dve i po pesme, izasao sam kao fan. Profi sve, svi sviraju kao jedan, zvuk savrsen, svaki se instrument cuo kako treba.Ali gitarista... gitarista razvaljuje. Kakav covek, svira kao Dzordz Harison.Mogli smo da se vidimo večeras Cardigans su takva ekskluziva da ja još uvek ne mogu da dođem sebi da smo imali priliku da ih slušamo u KG noćas. Sviraju tipa 5, 10 koncerata godišnje ukupno, ako i toliko. I cap, Arsenal.Ja sam bio tajni fan Cardigansa kao tinejdžer :) First band on the Moon album na repeat sam slušao između ljute Nirvane, ljutih Sonic Youth i ljutih Pixies. Potpuno nisam bio profil osobe da se zakači za taj bend, i opet osvojili su me, tim naizgled lakim pop pesmicama, a zapravo ozbiljno genijalnim i neobičnim harmonijama i aranžmanima, sjajnim tekstovima i moćnim vokalom. Pa kada su noćas krenuli sa pesmama iz tog perioda, nisam mogao da verujem, teleportovali su me kroz prostor i vreme u onu sobu sa onim kasetofonom i tom kasetom.I kako su samo divno, sa ljubavlju i poštovanjem komunicirali sa ne tako velikom (ali dovoljno velikom i zahvalnom) publikom, bez imalo pretencioznosti ili odrađivanja. Divan, divan bend. Valjda bude bar još jedne prilike. Edited 20 hours ago20 hr by Forest
19 hours ago19 hr 1 hour ago, Forest said:I kako su samo divno, sa ljubavlju i poštovanjem komunicirali sa ne tako velikom (ali dovoljno velikom i zahvalnom) publikom, bez imalo pretencioznosti ili odrađivanja. Divan, divan bend. Valjda bude bar još jedne prilike.E da, bravo, lepo si primetio, bas je tako. Ekstremno profi, a u isto vreme prisno i opusteno, zapravo ljudski skroz.
10 hours ago10 hr 9 hours ago, Forest said:Mogli smo da se vidimo večeras Cardigans su takva ekskluziva da ja još uvek ne mogu da dođem sebi da smo imali priliku da ih slušamo u KG noćas. Sviraju tipa 5, 10 koncerata godišnje ukupno, ako i toliko. I cap, Arsenal.Ja sam bio tajni fan Cardigansa kao tinejdžer :) First band on the Moon album na repeat sam slušao između ljute Nirvane, ljutih Sonic Youth i ljutih Pixies. Potpuno nisam bio profil osobe da se zakači za taj bend, i opet osvojili su me, tim naizgled lakim pop pesmicama, a zapravo ozbiljno genijalnim i neobičnim harmonijama i aranžmanima, sjajnim tekstovima i moćnim vokalom. Pa kada su noćas krenuli sa pesmama iz tog perioda, nisam mogao da verujem, teleportovali su me kroz prostor i vreme u onu sobu sa onim kasetofonom i tom kasetom.I kako su samo divno, sa ljubavlju i poštovanjem komunicirali sa ne tako velikom (ali dovoljno velikom i zahvalnom) publikom, bez imalo pretencioznosti ili odrađivanja. Divan, divan bend. Valjda bude bar još jedne prilike.uhh ... apsolutno potpisujem, sve od reči do reči ... takođe, još jedan tajni fun iz teenage dana Edited 10 hours ago10 hr by Pirate