December 10, 2025Dec 10 Popular Post N1 Info RSThe Flaming Lips u junu u Luci BeogradAmerički bend The Flaming Lips održaće 22. juna 2026. koncert u Luci Beograd, saopštio je organizator koncerta Long Play.
December 12, 2025Dec 12 8 hours ago, Tsai said:.Tsai ti si car. Pretpostavljam poslednja prilika u Evropi. Njegov koncert 1991.u Budimpesti spada u 5 najlepsih na kojim sam bio8 hours ago, Tsai said:.
December 13, 2025Dec 13 Električni orgazam povodom 45 godina postojanja.Pun Pogon Doma omladine. Svirali samo hitove. Ljuba nije mogao da svira, pa su trpele post punk pesme, naročito Nebo. Tako da su (meni neočekivano) najugodnije zvučale Svečane bele košulje i Da si tako jaka. Dobro, i Kapetan Esid, očekivano. Najviše pesama, naravno, sa Distorzije.Svirali si u Igra r'n'r...Pomenuti Sonja Savić, Čavke i Piko.Početak - Konobar, za kraj Vi i Zlatni papagaj.Zvuče sasvim dobro, ne spektakullarno, ali i bolje nego što treba da bih bio zadovoljan.Lepo provedeno veče. Edited December 13, 2025Dec 13 by Malkmus
December 14, 2025Dec 14 Popular Post Petak 12.12.2025. Novi SadProfesor Čonta i PatkaSKCNS Fabrika 12.12. 2025.Pravo uživanje! Nije baš "opet isto kao preee" ali maksimalno dobro. Ponoviću ono što sam napisao posle Exita, Čontina Patka > Sretina Patka.Zato što je Čonta nezamenljiv, plus se sviraju oba albuma. Za kraj "Poderimo rok" i nova stvar "Dalaj Lama".Fabrika nije bila puna kao što sam očekivao, ali prisutna, uglavnom starija publika, bila je vrlo raspoložena.(Koga interesuje ima joj snimaka na mom YouTube kanalu, uključujući "Dalaj Lamu")ChuiBulevar Books12.12.2025.Brzo u taksi i stižem pred kraj nastupa. Gledao sam ih u istom prostoru prošle godine i rasturili su, kao i sinoć. Love struck - Stevie Ray Vaughan Music(tribute band)Rebel pub12.12.2025.Prelazim preko puta u Rebel pub. Svojevrstan after. Malo odličnog bluza za kraj.Ovde je završilo i neko društvo sa Patke. Po ko zna koji put pokreće se priča o tome kako je onomad Patka bila bolja od Pistolsa. U toj priči uvek branim Pistolse, mada je 19 minuta Patke osme godine nenadjebivo.Subota 13.12.2025. Valjevo41. Jazz FestCentar za kulturu ValjevoSreću se društvo iz Šapca i Valjeva, nude mi pivo, odbijam, gledaju me u čudu. Preterao sam sinoć u NS-u.Jelena Jovović Jazz JunctionJelena ima energiju, ali mi njen vokal u nekim delovima nije prijao. Bend besprekoran.EyotUvek savršeni!Malo sam bio nezadovoljan početnom reakcijom publike, ali posle su ih nagrađivali sve jačim i dužim aplauzima. Trebalo je vremena da se priviknu.Ovde je bila malo duža pauza nego prethodna, jer je bubnjar Leb i sola levoruk, pa su morali da prepakuju bubanj.Leb i SolVeć sam ih gledao u ovoj postavi i meni više prijaju od Vlatkovih solo nastupa. Ne zalaze mu "na teritoriju", sviraju numere sa prvih lp-a, poslednji bez Vlatka "I taka nataka", i za kraj obrade makedonskih. Bodan veze na basu.Valjevska publika odlična. U pauzi može da se poseti bar. U foajeu može da se sedne i pije. Neko je doneo da prodaje 5-6 kutija polovnih ploča. Mrzelo me da kopam. Prostor srednje veličine, velika bina, dobar zvuk. Sedeo sam do tonca. Brzo smo uspostavili komunikaciju i pričali u pauzama a i u toku nastupa, kad neko napravi bravuru. Stari roker iz Kikinde. Kad je bio Eyot, požali mi se da ima nikotinsku krizu, da bi otišao da zapali jednu ali ne sme. Kažem mu, idi slobodno, nema tu iskakanja, nema tu posla za tebe, oni su svi ravni, vidi displej. Posle par sekundi odgovori "U pravu si" i ode da ispuši.Od njega sam čuo da su strani izvođači tražili određene marke bubnjeva i nove membrane. To su Erik Truffaz i Kinga Glyk, nastupaju u nedelju. Edited December 14, 2025Dec 14 by klimt
December 16, 2025Dec 16 Nedelja 14.12.2025. Valjevo41. Jazz FestCentar za kulturu ValjevoKinga GlykSimpatična, mlada, poljska jazz, blues i funk basistkinja.Posebno mi se svidela najtiša i najnežnija numera "Islands" (komponovala je na odmoru u Hrvatskoj), kao i "Not Real" koja je bila najduža (trajala je još pet minuta, nakon što sam prestao da snimam). Za kraj je ostavila funk kompozicije koje su publici bile najatraktivnije: "That Right There" i "Joy Joy".Prodavala je poslednji album: ploča 4000, cd 3000. Preskupo.Erik TruffazPrvi put sam za njega čuo u drugoj polovini devedesetih, na francusko-nemačkom tv kanalu Arte. Odmah mi se svideo zvuk njegove trube koji ima nešto svoje, a vuče negde na Jona Hassela i Milesa Davisa. Predstavio se numerama sa poslednja dva albuma, na kojima svira obrade filmske muzike. Zovu se "Rollin" i "Clap!". Ovim albumima vratio se na etiketu "Blue Note".Potrudio se da kratko predstavi kvartet na srpskom. Počeo je sa popularnom "La Stradom" (Nino Rota). Na "Le Casse" (Ennio Morricone) se spustio skoro do ivice bine. U tim trenucima, meni je njegova vitka, usamnjena figura, sedog čoveka u sivom, sa šeširom i trubom, izgledala kao personifikacija samog džeza. Ubeđen sam da nisam gledao film "L' Alpagueur", ali muzika Michela Colombiera mi je zvučala vrlo poznato. Sve je Truffaz dobro začinio i učinio da zvuči hipnotično i začudno.Izveo je i jednu numeru koja će se naći na narednom albumu. U njoj ga je pratio samo klavir.Završio se i ovaj muzički maraton. Pita me koleginica danas, u ponedeljak, jesam li se odmorio za vikend, pošto nisam radio. Rekoh, naprotiv, baš sam se umorio, ali i nauživao.
December 25, 2025Dec 25 Prodajem/uvaljujem dve karte za koncert Nikole Vranjkovica u petak (veceras) u 20h, MTS Dvorana (Dom Sindikata), usled nepredvidjenih okolnosti ne mozemo ortak i ja da idemoCentalni deo balkona je u pitanju, mesta su numerisana i jedno do drugogShort notice, jbg. Slobodno pisite u inbox ako bi neko isao. U opticaju je i samo jedna da se uzme, ne mora obeIzvinjavam se moderaciji unapred ako je neprimeren post za temu
January 3Jan 3 Vranjković odličan sinoć u Festu. Volim da ga gledam po malim prostorima, prijatnije je nego u Domu sindikata.