September 10, 2025Sep 10 Stigao mi kod za Bolonju, a ja cekam novu karticu za placanja onlajn, tacno nece da mi stigne do 12. septembra. Cene su od €87 do €167.
September 10, 2025Sep 10 Da, to ce biti takvo zagusenje da nece ni moci da se kupi karta. Kako ljudi uspeju u takvim situacijama da se probiju i kupe kartu, ja ne znam, svaka cast ko uspe.
September 11, 2025Sep 11 Pa piše ti u mejlu sa kodom, 87e.Tickets are priced from €87,21 to €167,19 and €295,59 for ""Fast Track" seating Artist Packages including €167,19 cost per ticket (inclusive of fees). Tickets are subject to availability.edit: izvini, sad vidim da si već napisao to u svom prethodnom postu, tako da mi nije jasno pitanje Edited September 11, 2025Sep 11 by reg
September 11, 2025Sep 11 Samo bez panike, nemojte da vas izbedače cifre kad se ulogujete, brzo to kliza na dole...Treba samo da se dobro spremite u smislu kompa i da budete fokusirani samo na to...
September 11, 2025Sep 11 NMERadiohead 2025 UK and European tour: How much will ticket...Radiohead are set to embark on a UK and European tour later this year – find all the details on how to register and buy tickets here.However, Radiohead note that additional “fees will vary at each venue”. Check out the full breakdown on pricing for Radiohead’s 2025 tour here:Movistar Arena, Madrid, SpainStanding: €97Seating: €55 / €84 / €90 / €98 / €135“Fast-Track Status” VIP seating: €253Unipol Arena, Bologna, ItalyStanding: €100Seating: €70 / €85 / €100 / €135“Fast-Track Status” VIP seating: €255The O2, London, UKStanding: £85Seating: £75 / £99 / £145 / £195“Fast-Track Status” VIP seating: £295Royal Arena, Copenhagen, DenmarkStanding: DKK 775Seating: DKK 450 / DKK 560 / DKK 710 / DKK 1,010“Fast-Track Status” VIP seating: DKK 2,115Uber Arena, Berlin, GermanyStanding: €110Seating: €56 / €76 / €96 / €120 / €143“Fast-Track Status” VIP seating: €258
September 11, 2025Sep 11 Hvala puno. Da, u mejlu su dali samo raspon cena, pa sam pretpostavio da je najniza cena za neki red sedista na tribinama u pripizdini. €100 za parter je ok, ocekivao sam vise. Davno su za nama vremena kad je BG areni parter bio €30-50
September 12, 2025Sep 12 On 11. 9. 2025. at 9:13, Frank Pembleton said:Samo bez panike, nemojte da vas izbedače cifre kad se ulogujete, brzo to kliza na dole...Treba samo da se dobro spremite u smislu kompa i da budete fokusirani samo na to...Dobar savet, stvarno brzo ide. Sa 10900 na 7500 za desetak minuta.
September 12, 2025Sep 12 Proud owner of two Radiohead concert tickets. Uzeo sam 17. novembra, parter. Idemo zena i ja. Plus planiram odlazak u Maranelo i Modenu. Sta preporucujete u Bolonji? BTW, karte mi nisu stigle na mejl, ali u nalogu na tiketmasteru stoje uredno. Edited September 12, 2025Sep 12 by Sludge Factory
September 12, 2025Sep 12 Todo Mundo Festival 2025Urban BUGTodo Mundo Festival 2025 🎶 25–28. septembar 2025. @ Beog...Noćni život :: Muzički festival :: World music :: Festival „Todo Mundo” ostvaruje svoje trinaesto izdanje, donoseći šest muzički raznovrsnih koncerata, koji će
September 16, 2025Sep 16 Pažnja! Bajato, od pre mesec dana!Art Front festivalSremska Mitovica 15-16. avgustLjubomoran sam. Em što Šabac više nema ŠLF (Šabački letnji festival), em je mitrovački bolje organizovan od šabačkog kad je bio najbolji. Zašto su sudbino kleta naši naprednjaci najgluplji i najveći seljaci pa dovode samo Karleušu, Pejovića, ono čudo Šerifović, i slično?!No dobro, Mitrovica mi je na pola sata. Jedino što vozim pa ne mogu da pijem ko čovek.Lokacija je hipodrom, dobra posećenost, a opet nije neka luda gužva, može da se kreće. Velika bina, dobar zvuk, pristojne cene pića i hrane, još jedna i to dj bina, lepo dizajnirana festivalska čaša, štand sa merčom izvođača...Kao i Exit i MMF, i ovaj festival je protekao potpuno u znaku protesta, sa poznatim horskim uzvicima i skakanjem, a svi znamo da je Sremska Mitrovica značajno SNS uporište.Prvi dan15.08.Neno Belan & FiumensKada su se pojavili Đavoli (Điriđirišubidua), već sam uveliko imao izgrađen muzički ukus. Naravno da ih nisam slušao. A opet, ispostavi se da znam barem 1/2 pesama. Ajde što ih ja znam, ali znaju ih i mlađe generacije. Očigledno uticaj radio stanica koje besomučno vrte hitove iz osamdesetih. Ako tome dodamo pošteno izvođenje i da je Belan, gle čuda, više nego solidan šoumen, eto pozitivne atmosfere.Počeli su neočekivano sa "Pričaj mi o ljubavi". I dalje nitko ne zna "što znače riječi prolaze sjene". U neverovatnoj "Vino noći" (sad saznadoh naslov, mislio sam da se zove "Bejbi blu"), da bude savršena, falili su ženski prateći vokali. Reggae/ska "Ivonu" prvi put čujem. Sjetnu "Bambinu" poznajem. "Ella Ee" vuče na funk jer je pravljena za Dvornika. Ukusna "Jagode i čokolada" je twist. Massimov deo u pesmi "Zar više nema nas", otpevao je bubnjar. Perkusionista je skoro deset minuta glasom oponašao bubanj i kojekakve zvukove. Ditiramb "Sunčan dan" je i dalje opravdano zarazan. Kako i ne bi, svi znamo razlog za euforiju, "Ona danas dolazi iz Zagreba". "Stojin na kantunu" me podsetila na početak devedesetih, kada su jedna Nina, jedna Rada i jedna Milica pevale ovu pesmu zajedno sa "Pismom o ribaru Marinu, Mari i moru" na kraju svakog letnjeg izlaska. Za mene prijatno iznenađenje. Očekivao sam smaranje i dosadu, a odlično sam se proveo. "Dugo toplo ljeto" još uvek traje...Na pauzi odlazimo da nešto pojedemo. U povratku nas čeka iznenađenje, promena rasporeda, umesto Senide na bini su Zoster. Srećni smo, odgledaćemo Zoster, malo Senide, i ranije kući. Sutra radim.ZosterNa početku imaju problema sa zvukom. Verovatno zbog promene rasporeda izvođača. Koncert na Divčibarama, pre par nedelja, je trajao preko dva sata, ovaj barem pola sata kraće. Tačno je falio početak u kome je bila gomila reggae pesama iz prvog dela karijere. Na MMF festivalu, gde su nastupili po želji publike, bila je totalno fanovska atmosfera. I ovde je ok, ali ipak ne može da se poredi. Nije mi bilo svejedno na "Ne okrećem se tata". Sin stoji pored mene. Ako se ovde ništa ne promeni, hoću li ga jednog dana ispratiti u svet uz naslov romana Arsena Diklića i filma Branka Bauera? Hoće li on meni reći naslov pesme Zostera? Zvuči zlokobno i patetično, ali vrlo realno.Nije bila meni omiljena "Sve čega nema". Preporučujem "korona verziju" iz 2020. godine sa Hornsman Coyote.SenidahDok čekamo Senidu, priča mi prijateljica, kako je prošlog leta Senida kasnila sa nastupom u jednom šabačkom klubu dva sata, otpevala dve pesme i nestala. Vratila se u 5 ujutru i pevala dva sata, odradila kompletan program. Kaže zlobno prijateljica "Tek tad je potrefila dozu", dodaje "Pitanje je kada će se, i da li će se uopšte pojaviti". Gledam u binu i vidim lika sa Laibachovom majicom kako namešta kablove (napred piše "Ordnung", na leđima "Disziplin"), i pomislim u bendu su valjda Slovenci, neće biti kašnjenja. Kažem društvu da ne brine, Senida izlazi za pet minuta. Tako je i bilo.Gledao sam Senidu na Exitu 2021. godine, usput, bez udubljivanja. Sada sam se pripremio i odgledao na YouTube ceo nastup na Tašu iz prošle godine. Spektakl. Još je bolji Jungle Session. Ovde to nije bio slučaj. Nešto je falilo. Nastup je bio ravna linija. Skoro bez interakcije sa publikom.Počela je sa "Zauvek", što sam zbog nerazgovetnog pevanja/repovanja ukapirao tek na kraju pesme. Obradu ove pesme Oxajo uspešno izvode uživo. Na "Delija" su svi podigli telefone da snimaju. Bez obzira na sve, Senida ima "ono nešto"Nismo ostali do kraja.Drugi dan16.08.Z++Ljeto, Sunce, ljubav...Šta nam više treba?! Obrada Seke Aleksić? Može! I crno i zlatno!Kraj nastupa je ubitačan. Idu "Dijamant", "Moj svijet", pa "Ljeto već je gotovo". Na kraju ponovo "Sedmo nebo". Sve ove pesme su mi već godinama na plejlisti za more.Prti Bee GeeDrago im je što će ih čuti i u KPZ Sremska Mitrovica, koji se nalazi u neposrednoj blizini. Gledam ih drugi put i meni su OK.Kačim na YouTube snimak numere "Muri me jurja". Mascom munjevito reaguje zabranom. Brišem odmah. Ne zajebavati se sa ludim Lokom.U "Najjači u kraju" kažu "Nemoj da si pička ko Ivica Dačić".Mile KekinMile je uleteo umesto Yu grupe. Yu grupa je ranije otkazala i nastup u Banatskom Sokolcu na Rock Village festivalu. Za Rock Village sam imao dogovor sa drugom da idemo sa gospođama, ali smo odustali zbog više sile. Šteta, tamo su svirali naslednici Wailersa sa Džamejke. Slušali smo ih 2022. u Botaničkoj bašti.Drugi put gledam solo Kekina i moram da primetim da mi iznenađujuće više prija nego Hladno pivo. Dobro, nisam baš fan Hladnog piva, ali ih poštujem.GobliniRetko koji bend na ovim prostorima ima toliko "uniformisanih" obožavalaca. "Kult majice" je baš izražen. To je primetio i Kekin posmatrajući publiku: "Jasno mi je koga najviše očekujete, nećemo vas previše zadržavati". Odmah je prigodno otpevao "Mojoj majici". Inače, u okviru štanda sa merčom, majice Goblina su bile 2000, a Golubova knjiga 3000.Bend do pred kraj oprezno nije dozvoljavao da se između pesama rasplamsa pumpanje. Da se to desilo možda bi im i prekinuli koncert. Bolje je ovako kako je bilo. I organizatorima svaka čast što su im dozvolili da nastupe.Suptilno su podjebavali režim, kao nisu oni strašni Goblini, pevaju ljubavne pesme, pa "Idemo do kraja" je isto ljubavna samo pogrešno shvaćena. Komentarisali su povike iz publike "Samo nemojte da pumpate u Zaječaru". Pre "Dece iz komšiluka", Golub se obraća publici: "Vi ste naše komšije", zatim raspreda o važnosti dobrokomšijskih odnosa, kaže: "Svi smo mi komšije, i oni iz Novog Pazara, Valjeva, Vrbasa..." Sve same goruće tačke protesta. I onda na samom kraju izvedu Dinčića pred "Ima nas" i kažu "Ima da pumpamo, ko ih jebe". Dinčić doliva ulje na vatru pričajući kako je prvi put gledao Gobline 2000. godine u Mitrovici (u okviru turneje „Rock ‘n’ rol za izbore – Izađi na crtu“), i da sada ponovo treba "Da skinemo bitange sa grbače, al ovaj put biće drugačije jer IMA NAS".O samoj svirci nema šta da se kaže, klasika. Mislim naravno na kvalitet i konstantno visoke standarde njihovog muziciranja. Počeli su sa "Lunom" a završili sa "Tamarom" koju je otpevao Alen. "Ti si taj" je bila "Za našeg brata Tustu". Nisu igrali igru "odlazak sa bine - vraćanje na bis", već su odmah nastavili. Razlog je i to što basista Kokota očigledno ima nekih problema. Sve vreme je sedeo. Na Exitu je malo sedeo, malo ustajao. Na bis su išle "Mirno more", "Ima nas" i "Za Lorenu".Dodatni sadržaj na festivalu:Posle ulaza, sa desne strane, bio je izdvojen prostor nazvan "Čudna šuma" sa manjom dj binom, na kome je bila izložba Yugo dizajna na otvorenom. Izložili su dva crvena kioska, Stojadina, Yugo 45, i gomilu ilustracija, od kojih su neke bile pričvršćene za stabla: reklama za Cocktu, omot kompilacije "Svi marš na ples" (Mirko Ilić), Laibachov plakat sa početka osamdesetih... Ovde su postavili i šank i lazy bags.Zaključak:Sve najbolje o trećem po redu Art Front festivalu, za koga kažu da je „najveći mali festival u Vojvodini“.
September 17, 2025Sep 17 Da se upišem i ja za Radiohead karte i Bolonju, poprilično bezbolno iskustvo, ako uporedim sa nekim skorašnjim sličnim čekičanjima u virtualnim redovima za karte.Razmišljao o Lemonheadsu u Zagrebu ali nisam uspeo da se organizujem.Ispada da je to bila dobra odluka, Evanu nije bilo veče, da se blago izrazim: https://www.novilist.hr/mozaik/rif/video-kaos-u-vintageu-karizmaticni-dando-dozivio-slom-razbio-klavijature-i-naprasno-prekinuo-pokusaj-koncerta/?fbclid=IwY2xjawM3WcVleHRuA2FlbQIxMQABHqFAhPUyUiw0LD8ErxPY7wdwWAlmLoG1iP85eTs6ARzkSVI_PbDmLgHaOqk4_aem_WgD2RdPkeIJThjBWXZ-0fg
September 21, 2025Sep 21 Je l' ima šanse da nas neko udene posle Beča?Napunio bi Amerikanu sigurno, verovatno i neko veće mesto.