Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Podcast

Featured Replies

Galeb je kod Klasnica smorio sa svojim monolozima o AI algoritmima i narativima. Sat i po je uzaludno potroseno.

Klasnica nisam poznavao od pre ali me i on blago negativno iznenadio.

• Replies 1.1k
  • Views 122.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Sludge Factory
    Sludge Factory

Najjace je sto je i u razgovoru pogresio pa ga je Peca ispravio, ali nije delovalo da se nesto naljutio.    Inace, imao je Peca ovde u Kragujevcu pre nekoliko godina jedan javni nastup na ne

• Jimmy Kowalski
    Jimmy Kowalski

Za voditelja nema vece pohvale nego kad impresioniras svog gosta. Pripremajuci se za razgovor sa Alexander Payneom na filmskom festivalu u Sarajevu Galeb je pogledao sve njegove filmove a ne samo posl

• Ovo je Cirilica za hipstere, iste tema, ista sranja, isti "izvori", ista konspirologija, isto kafansko lupetanje, samo ga ovde ne valjaju matori bezbednjaci u odelkma i sa oktrivenim potkolenicama isp

Posted Images

Identičan utisak imam.
Par puta je čovek pokušao da nabaci temu kako mali broj ljudi kontroliše protok informacija i ovaj ga glat odbije. Da bi pred kraj opet krenuo s istom pričom, reko daj Galebe brate si lud...
Hrvoje krene da priča nešto što mi zvuči zanimljivo i ovaj ga seče ubacuje se sa nečim desetim... A obično ga branim od napada kako prekida gosta itd.
Inače, Danilo Mandić je što se toga tiče obrnuo igricu, pošto je on prekidao Galeba D

Isto ona Hrvojeva priča sa studenticom iz Vukovara koja ide za bg i ispraćaju je navijači šalovima je baš iskarikirano. Imam osećaj da je od priče brinuli smo se kako će biti u bg, a tamo ljudi isti kao mi napravio jedan SF. Gde imamo oca žrtvu domovinskog rata, tetovažu Vukovar, dva prsta, tri prsta, Seku, Cecu, Lukasa, Splavove, zabrinutu majku, navijače.... I Hrvoja koji zna gde se u bg sluša jazz fantom

verovatno je malo iskarikirano u žaru da se poentira, šalovi teško da su se desili, ali verujem da je bilo približno kako je ispričao. slažem se da je galeb bio naporan, nije problem kad se domaćin napriča ali jeste kada napravi digresije u nekom svom pravcu gde sam sebi deluje vešto. i onda se kao pojačani iritatori lako nadovežu salate reči, poštapalice... uz to ko prati hrvoja ništa novo nije čuo, a sigurno je bilo drugih ispričanih stvari koje su zanimljivije i aktuelnije.

šta te je negativno iznenadilo kod klasića @bags ?

Meni ostalo od onog fudbalera Klasnica prezime tek sad vidim da je Klasic. isuse

Ne znam, nekako mi deluje kao da zeli biti vestacki kontroverzan sa stvarima koje se meni bar podrazumevaju i nekako mi je ostao u nekom vremenu oko 2000/2003 . Mozda je i do drugacijeg okruzenja. Bas ova prica o devojci iz Vukovara. Ja sam bio veoma rano posle 95. u Zg, bio sam u Sarajevu bezbroj puta posle 97, redovno obilazi Hrv primorje a on sad predstavlja kao da ova odlazi ne znam gde a ne u jebeni Beograd pre par godina. Sa mnom su studirali momci iz hrvatskog dela BiH i jos 2006 su isli na tehno partije po BG i tada to nije bilo nista cudno.

Drug stvar koje se secam je kako je opisivao da su u Sisku svi bili ono hippy style pred devedesete tj. naivni i verovali u zajednicki zivot u YU. Cini mi se da je i to preterivanje.

Mislim ima on ispravne osnovne stavove i lepo je sto obradjuje jako bitne teme poput partizana i NDH, ali opet sto i on sam rece kad se dodje u modernija vremena tu svako ima svoje...

Ali nije suština priče da se odlazak u Beograd percipira nekakvom survivor avanturom, nego da je devojka - produkt jednog ultrancionalističkog vaspitanja u stanju da se tim Beogradom fascinira i da uživa u njegovoj kulturološkoj ponudi.

Priča kao priča, takve vrednosti nametnute vaspitanjem, neretko isprovociraju antipod, kao kod Vujadina Savića.

Klasić je mnogo efikasniji literarno nego verbalno. Na stranu deliveri, on je čovek nenormalne hrabrosti i na pravoj je ideološkoj hemisferi. Planirao sam da gledam, ali ste me obeshrabrili, ostaću na reelu istetovirane Vukovarke.

Tako je, naknadno sam se setio da nisam lepo napisao i da je poenta priče to što se ona nakon tog iskustva u bg obrela na protestima protiv ćirilice.

meni je utisak da klasić ne bi bio to što jeste da nije na prvom mestu ubedljiv i odličan govornik. meni je milina slušati ga. ovo što @bags misli da je na silu želja da se bude kontroverzan, doživljavam kao nešto što mu se izgradilo u roku službe. čovek je svojih nastupa redovno zatrpavan tonama izlučevina od raznih nacionalista, i kada priča da su ljudi ne razlikuju zbog etničkog ili drugog predznaka, on to govori sa iskrenim ubeđenjem da se poenta mora podvući. neinteresantna priča za babl no on se ne ograničava na babl.

odgledao na history castu kraljevina srbija pod habzburzima 1717-1739

od onoga što su pričali znao sam za karlovački i požarevački mir(kao što sam čuo za madegaskar)

a vidim i po njihovoj priči da se ovaj periodu iz nekog "razloga" ne posvećuje pažnja ni na fakultetu, a kamo li u školama

On 23. 10. 2025. at 21:55, kud u maglu Simoviću said:

odgledao na history castu kraljevina srbija pod habzburzima 1717-1739

od onoga što su pričali znao sam za karlovački i požarevački mir(kao što sam čuo za madegaskar)

a vidim i po njihovoj priči da se ovaj periodu iz nekog "razloga" ne posvećuje pažnja ni na fakultetu, a kamo li u školama

Ko je vodio jesu bili oni kumovi?

jedan jeste, a drugi nije

Kakvi su vam oni? I onaj momak s naočarama i "ćelavi" s bradom?

kumovi su top

sa ćoromtm su emisije nešto tanje, valjda zbog dinamike odnosa

nikodijev dvojnik(piperski) ume da smara kad krene da brza sa podacima, kao da svi znamo sve o eugeniju savojskom npr. bolji je sa onom devojkom kad je tema iz istorije umetnosti. recimo, epizoda o manastiru žiča je vrhunska

Simpatična mi je Jovana, i kako priča mi je simpatično D

E Piperski je zajeban kad perem sudove jer ih obavezno tad puštam.

Drljača ok.

Kumovi top, još draž daje to što su različitih stavova. Đukić npr. ne bi bio omiljen ovde D

mene jovana iritira, tj ton njenog glasa

nazalno, pa još iz bureta

đukić s_c

šipkas_p

7 minutes ago, kud u maglu Simoviću said:

mene jovana iritira, tj ton njenog glasa

nazalno, pa još iz bureta

đukić s_c

šipkas_p

A slatkoo