Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Podcast

Featured Replies

Videh taj shorts, ozbiljno lupetanje. Ušao u mod DSS-a iz 2002. godine.

Edited by spettacollo

• Replies 1.1k
  • Views 122.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Sludge Factory
    Sludge Factory

Najjace je sto je i u razgovoru pogresio pa ga je Peca ispravio, ali nije delovalo da se nesto naljutio.    Inace, imao je Peca ovde u Kragujevcu pre nekoliko godina jedan javni nastup na ne

• Jimmy Kowalski
    Jimmy Kowalski

Za voditelja nema vece pohvale nego kad impresioniras svog gosta. Pripremajuci se za razgovor sa Alexander Payneom na filmskom festivalu u Sarajevu Galeb je pogledao sve njegove filmove a ne samo posl

• Ovo je Cirilica za hipstere, iste tema, ista sranja, isti "izvori", ista konspirologija, isto kafansko lupetanje, samo ga ovde ne valjaju matori bezbednjaci u odelkma i sa oktrivenim potkolenicama isp

Posted Images

Nisam slušao, imam popodne da pišem opis projekta, pa taman da mi tercira.

Edited by kralj

danilo je nalik žižeku: brz, sirov, zanimljiv za slušanje jer poentira na kontraintuitivnim mestima za laike, jedino što nije provokativan u toj meri a što mu nije nedostatak jer čovek priča manje više standardne stvari iz svoje oblasti. svašta zanimljivo je rekao u prva dva sata, meni je najviše zaparalo uši da je budalasto misliti da će ove današnje sačekati bilo kakva odmazda za sve što su radili. i sam 99% vremena tako mislim jer ide se ka tome, a opet ovi su toliko odvratni da se postavlja pitanje zašto ne bi bili izuzetak? bar pedesetak njih ozbiljno da zglajzne, vajdica je.

Pa njegova provokativnost u nasim okvirima je u tome sto smatra da su lustracija i revansizam gluposti, sto ne samo da treba prihvatiti preletace, nego i podsticati da ih bude sto vise. Ja sam povrsno prateci diskusije na forumu stekao utisak da je Danilo popularan lik sa svojim stavovima, zbog ovakvih bi ga pola foruma stavilo na ignore. Dopizdio bi vise nego Budja i Weenie zajedno..

I u tome lezi problem sa njegovim stavovima. Kada nastupas kao naucnik, kada kao objektivni posmatrac konstatujes drustvene pojave i procese sirom sveta kroz istoriju i danas, ti naravno mozes da utvrdis da nema pravednog drustva, da su ljudi preovladjujuce pokvareni i nemoralni, da je ideja lustracije neostvariva i sl. I ja cu se s time sloziti i sam napisati to kao stav na forumu. Ali da se javno podsmevam teznjama za pravednije drustvo, to je vec jadno. Jedno je konstatovati da nesto verovatno nije realno, ali si duzan da se javno zalazes da postane realno makar u nekom obliku. Jer za koje bolje sutra se onda boris?

danilo mandic je sociolog koji se bavi izbjeglistvom, ratovima, uticajem transnacionalnog kriminala na institucije i uopste, opstim raspadom. to je njegova perspektiva, na kraju to je perspektiva koju brani i prodaje (ovim ne mislim nista lose).

postoje i drugaciji rakursi, kamoli skole misljenja.

za lustraciju se slazem, nece otici daleko koliko se nadamo.

Edited by morgana

• 2 weeks later...

Na najbukvalniji način je opravdala naziv emisije u kojoj je gostovala.

evo velikog izazova, nađite na netu veću oazu neutralnosti od jovanovićkinog fejs profila.

Spoiler

ne bih ga pominjao da potuljeno ne iskače ljudima bez dodarnih tačaka sa njom, a zbog čega sam u prvom momentu bio u konfuziji šta je kog đavola ovo i ko beše ova.

Igor Simić thumbup u 100 minuta buke!

• 2 weeks later...

Koliko sam ispizdela što je BBC ukinuo na Iplayeru BBC Sounds za inostranstvo (ne pomaže ni VPN) skinuo pregled emisija i zabranio pristup. Može se kad ukucaš u google pojedine emisije još uvek pristupiti nekim arhivama ali nema onako sortirano kao pre ... Nadala sam se da će neko provaliti kako da se ponovo priđe Sounds platformi ali ništa od toga. Ako neko zna kako javite....

fur

5 hours ago, hansolo said:

Koliko sam ispizdela što je BBC ukinuo na Iplayeru BBC Sounds za inostranstvo (ne pomaže ni VPN)

Ovo je i mene jako pogodilo 😔 Jel ne pomaže VPN instaliran na kompu ili čak ni kad se VPN instalira na ruter? Jer to mi je bio plan i što se tiče Tizen aplikacija za UK TV 🙏

6 hours ago, hansolo said:

Koliko sam ispizdela što je BBC ukinuo na Iplayeru BBC Sounds za inostranstvo (ne pomaže ni VPN) skinuo pregled emisija i zabranio pristup.

Torenti

Ako ti treba nešto konkretno pošalji poruku,probaću da nađem

6 hours ago, hansolo said:

Koliko sam ispizdela što je BBC ukinuo na Iplayeru BBC Sounds za inostranstvo (ne pomaže ni VPN) skinuo pregled emisija i zabranio pristup. Može se kad ukucaš u google pojedine emisije još uvek pristupiti nekim arhivama ali nema onako sortirano kao pre ... Nadala sam se da će neko provaliti kako da se ponovo priđe Sounds platformi ali ništa od toga. Ako neko zna kako javite....

fur

castbox.fm.

4 hours ago, Fakundo Sava said:

Torenti

Ako ti treba nešto konkretno pošalji poruku,probaću da nađem

Snađem se i ja sa torentima ali onako si mogao da vidiš i kad ima nešto novo, razvrstano u kategorije .. ima nekih emisija i na Spotifaju ali baš mi fali Sounds. cry