Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

NOVI BEOGRAD

Featured Replies

On 11. 2. 2026. at 20:58, kud u maglu Simoviću said:

zbog čega misliš da morate da znate

sleep

ima ovde ljudi koji žive(su živeli) u b70 i tačno znaju šta je peščara

zato evo pojašnjenja

IMG_0731.jpeg

A brate i mene noviji stanovnici čudno gledaju kad kažem:

"Nadjemo se kod Centriša"

• 2 weeks later...
  • Replies 10.2k
  • Views 849k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Frank Pembleton
    Frank Pembleton

Ako se sećate onog jurenja Gangule po nasipu 2023. oko bušenja nasipa, e pa dobili smo spor protiv grada... 💪💪💪  

• Frank Pembleton
    Frank Pembleton

Stiglo rešeeenjeeee. Mislim nije baš komplet ful pobeda ali lagano... ....shiit has hit the fan.

• Frank Pembleton
    Frank Pembleton

Evo "lepše" slike od jutros...  

Posted Images

Ne znam u kom bloku, ali "novine" prenose da je kamion ubio ženu u međublokovskom prostoru i dok mi je ispred zgrade na dečijem igralištu 15 automobila, i bukvalno mi dođe da oteram u majčinu sve na grupi stanara koja je to dozvolila jer nEmA mEsTa.

nama su u kraju trotoari sa obe strane ulice postali parkiralista. ljudi ostavljaju kola u raskrsnici. a stanicu odatle mogu da parkiraju skroz normalno.

pa očigledno da ne mogu. samo, povezati divlju gradnju, smrdljivu gradsku vlast, i parking mesto, to je očigledno nerešiv zadatak.

problem je i sto ljudi gledaju da parkiraju sto blize kuci, a to je postalno maltene pa nemoguce. i onda se svi nabijaju na trotoare, prave prekrsaje, te prekrsaje niko ne sankcionise i onda dobijes haos.

pa kad su glupavi i ne kapiraju da tako normalizuju pretvaranje najblize zelene povrsine u parking da bi neka druga bila pretvorena u stambeno poslovni kompleks. i onda su srecni kao psici kad im oduzmu zelenilo i naprave parking dok posle mesec dana ne dobiju da isteraju oci. da ne pricamo da se sav beton ne propusta vodu, da su zapusene kisne kanalizacije pa sve propada i asfalt i beton i biljke, da se potapaju garaze i sutereni, da kisa nosi djubre tamo amo, da im tako pada vrednost i kvalitet stanovanja, da rizikuju da im drogirani majmun pregazi dete ispred zgrade, da potrose ko zna koliko vremena i goriva trazeci parking mesta i placajuci drzavi akcize da bi mogli da se guse u zagadjenju.

+1000 отргло се контроли то са паркирањем. Код мене око зграде је баш упадљиво све већи и већи број аутомобила, старији невозачи умиру, млађи се досељавају, деца одрастају, породице имају по неколико аутомобила а паркинзи пројектовани 60-их када је ситуација била тотално другачија не могу то све да апсорбују.

Резултат је да паркира ко где стигне. Следећи корак је зонирање капирам, мада нисам баш сигуран колико ће то да реши проблем.

Ne daj da te lažu da je to zbog malo projektovanih parking mesta i broja automobila po porodici. Svaki novi stambeno poslovni kompleks napravi talas manjeg broja parking mesta, a fala bogu, ima ih beskonačno u poslednjih 10 godina. Siguran sam da je to primarni uzrok ovog haosa. I 100% siguran da oni namerno ne kažnjavaju kao što namerno zapuštaju zelene površine koje im trebaju. Preduslov bilo kakvog rešavanja problema je da se oteraju ovi idioti.

ne mislim da ce se bas sve gradske boljke resiti prostim teranjem ovih. morace mnogo dublje da se zagrebe, i da se na vodece pozicije postave ljudi spremni za fajt

ma zato kazem preduslov, vrlo daleko je od lakog, ali bar neki osnovni red da se uvede, a ne da komunalni policajac parkira auto na pesackom da kupi limenku koka kole.

@Dsnake

Могуће негде другде, овде код мене се не гради ништа срећом јер нема места, давно је све попуњено.

Капирам да је у неким другим деловима Нбг-а ситуација још гора, јер на ту (пра)стару инфраструктуру додају гомилу нових квадрата..

А дефинитивно има и до људи који ће пре да стану на тротоар / зелену површину испред свог улаза неко да се потруде на пронађу место стотинак метара даље.

komsija svaki dan parkira ispred ulaznih vrata, izmedju dva stabla, stane nakoso. neverovatan lik. ne znam kako ga nije sramota kad treba da izadje iz tako parkiranog auta.

Вероватно се води тиме да ако не стане он, стаће неко други, јер то је сад импровизовано паркинг место јбг, парола снађи се.

staje samo on, verovatnije tripuje da je to njegovo mesto. da je mnogo pametan sto moze da uglavi kola tu. a vozi ne mali auto