May 27May 27 2 hours ago, Choda said:A na cemu rade trenutno? Koji je projekat?Pristanište i sva ostala sranja...Štos je da govnari nisu pribavili 2/3 potrebnih papira.Npr. studiju uticaja na okolinu, drugo za tu zonu trebaju posebne dozvole.Dobijena je presuda da se obustave radove dok se sve ne pribavi.Juče neki inženjer kaže: Ja tu presudu nisam dobio....Najjače je da kad smo dobili takvu za ono Gangulino bušenje nasipa, oni su odmah prekinuli radove...
May 29May 29 Nova.rsEnergoprojekt preuzeo parcelu u Bloku 70 na kojoj će grad...Firma Enjub doo koja je planirala da gradi luksuzni stambeno-poslovni kompleks u Bloku 70 “pocepala” se na dva dela. Velika parcela u Bloku 70, koja se nalazi o
May 30May 30 Ima tu jedan "twist" a to je da je , bar je tako bilo pre dve godine kad smo ja i par drugih "zaludnih" komšija iz blokova brljali po papirima "oflajn i onlajn", firma Napred ostala upisana na svim zelenim površinama u bloku 45 a i u bloku 70 i bloku 44, ali ne svim valjda .Nama su neki ljudi da objašnjavali da je to "omaška birokratije" jer valjda kad su oni gradili blokove prvo su morali biti upisani na tim parcelama, i trebalo je kad predaju stanove i cele blokove državi, tada je to bilo društveno vlasništvo, da se onda država upiše na to.Jbga neko je "zaboravio" i to može napraviti baš goleme probleme...Mi smo obijali pragove da vidimo kako to može da se ispravi, ali uglavnom su nas oduvali...
May 30May 30 Slično je i u bloku 44, gde Jinpros doo ima pravo korišćenja koje će biti konvertovano u pravo svojine. Vlasnička struktura tog društva je... well, zanimljiva.
May 31May 31 9 hours ago, kud u maglu Simoviću said:čega je vlasnik taj jinpros, onog akva parka u pokušaju?Ne ne to je sad uzela druga firma i rade pripremu terena. Kao biče i "nekomercijalnih sadržaja".Aha, važi...9 hours ago, napadaj said:Ne, nego zemljišta u bloku 44 koje je ovde obeleženo ljubičastom bojom:Da da JINPROS, a valjda je njihov većinski vlasnik NAPRED zato mi to u glavi...A mislim da je osnovao i ćerku firmu JINPROS 44...😡😡😡To mi maglovito jer kad smo probali da "dignemo" ljude iz oba bloka da se to nekako reši,bilo je "nećemo politiku...".Pa nek vide sad...
May 31May 31 kaze izvjesna arhitektica na novoj tv upravo, pokrivenost bloka 45 zelenilom je 70%, a bloka west 65 - 8%
May 31May 31 9 minutes ago, Frank Pembleton said:Da da JINPROS, a valjda je njihov većinski vlasnik NAPRED zato mi to u glavi...A mislim da je osnovao i ćerku firmu JINPROS 44...😡😡😡To mi maglovito jer kad smo probali da "dignemo" ljude iz oba bloka da se to nekako reši,bilo je "nećemo politiku...".Pa nek vide sad...Napred plus dvojac vlasnika Srpskog telegrafa.
June 1Jun 1 On 31. 5. 2026. at 9:19, napadaj said:Napred plus dvojac vlasnika Srpskog telegrafa.Jes ti to video regularno na onlajn APR i Knweb-u ili imaš neki pristup povlašćen...
June 1Jun 1 36 minutes ago, Frank Pembleton said:Jes ti to video regularno na onlajn APR i Knweb-u ili imaš neki pristup povlašćen...Sve se vidi iz APR-a i javnog Knweb-a.
June 2Jun 2 Popular Post On 31. 5. 2026. at 9:11, morgana said:kaze izvjesna arhitektica na novoj tv upravo, pokrivenost bloka 45 zelenilom je 70%, a bloka west 65 - 8%Klima 101Investitorski urbanizam vs klimatske promene – Kako novob...Kakve posledice investitorski urbanizam ima na zelenilo na Novom Beogradu otkriva nam dr Ivan Simić sa Arhitektonskog fakulteta.