December 5, 2025Dec 5 jeste svakakoal mi nije jasno zbog čega su i na takvoj raskrsnici bili neophodni semafori
December 5, 2025Dec 5 nemam pojma, mislim da kod nas ljudi nemaju blage da voze u kruznom, mozda zbog toga
December 5, 2025Dec 5 pri tom ovo je T raskrsnicane sa 5 plus ulaza/izlaza kakva je recimo ona kod opštine nbg
December 5, 2025Dec 5 39 minutes ago, Mr.Mxyzptlk said:da, mozda bi i tamo trebalo da se postave, ona je bas kriticnaTu je prakticno kritican samo pravac ulaska u kruzni tok od Starog Merkatora, po pravilu se nezgode tu desavaju. Neverovatno da za sve ove godine nisu uveli nesto na tom pravcu da poprave situaciju (neki svetleci trougao koji ce vise upadati u oci, lezeci, ili sta god se koristi za te svrhe).
December 5, 2025Dec 5 Океј је кружни ток на том месту, проблем је што постоји једно 500 раскрсница у граду на којима је потребнији него ту. Очигледно им је план да то буде као некаква целина, дакле три везана кружна тока (општина, фонтана, студентска, што има смисла уколико немају семафоре. Међутим семафори су већ ту, једино ако не мисле да буду онај фазон трептућег жутог, што не верујем да ће бити случај.
December 5, 2025Dec 5 2 minutes ago, johan nagel said:...Очигледно им је план да то буде као некаква целина, дакле три везана кружна тока (општина, фонтана, студентска, ....Plan:
December 5, 2025Dec 5 Помињали смо то више пута, далеко сам од стручњака али утисак је да је лоша геометрија тог кружног тока, требао би да буде већег обима како би натерао људе да успоре и направе тај заокрет. Овако ти само шибаш право, посебно се људи из правца Земуна ту залећу јер имају брисан простор некако, притом их ништа (сем здравог разума) не тера да коче, прегледност је некако лоша исто..
December 5, 2025Dec 5 1 minute ago, kozha_klima said:Plan:Хаха да то је стара теорија, исто се помињало кад су ширили БЗЂ, ништа није немогуће с том главом.
December 5, 2025Dec 5 E pa vi ne pratite sve izlive mudrosti Gangule:"Rekli su mi da je semafor kod kružnog toka nevidjena glupost. A da su se malo informisali videli bi da je tako svuda u svetu! I sada tvrdim svaki kružni tok će imati semafor!"
December 5, 2025Dec 5 Што је најјаче ја сам први бранио идеју о семафору на кружном току АЛИ само тамо где је неопходно (а то су тренутно 2-3 у граду). У свим осталим случајевима постојање семафора обесмишљава сам кружни ток..
December 11, 2025Dec 11 Извештај са кружног тока.. Семафори раде у најгорем режиму по пешаке, дакле константно црвено за њих и трептуће жуто за возила. Ако хоћеш легално да пређеш мораш да притиснеш оно чудо и чекаш колико се већ чека.Наравно људи ће прелазити и на црвено, већ видим конфликтне ситуације у најави.