December 1, 2025Dec 1 6 minutes ago, napadaj said:Kružni tok na raskrsnici Pariske komune i Studentske je prejak.Nego, je l' ovo greška ili zaista obe ulice nose naziv "Studentska"? Milijardu puta sam prošao tuda, živeo tu, a tek sad sam primetio ovo.Ta leva Studentska je sad cela Dr Žorža Matea, valjda. Ali mi se čini da jeste bila Studentska ranije.
December 1, 2025Dec 1 Мислим да се никад није ни звала Студентска, нису ни физички повезане, буквално су гугл мапе ту направиле конфузију, њима чак и даље стоји то име иако се већ типа десет година зове Др Жоржа Матеа.37 minutes ago, kud u maglu Simoviću said:da, taj kružni tok kod fontane je najavljena ove semafore nisam registrovao da hoće da postave, a prošao sam pre neki danСвуда код пешачких су од старта оставили оне 'рупе' за семафоре а сад су у Студентској набацили и конструкцију, фали још само глава црвено-жуто-зелено. Моожда се предомисле кад виде да овако све функционише супер али тешко да те главе имају разума.
December 2, 2025Dec 2 11 hours ago, johan nagel said:Мислим да се никад није ни звала Студентска, нису ни физички повезане, буквално су гугл мапе ту направиле конфузију, њима чак и даље стоји то име иако се већ типа десет година зове Др Жоржа Матеа.Kad sam živeo tamo (a ima više od 10 godina), ja sam to sve zvao Studentska ulica i ovaj deo pored Ig bloka studenjaka i Džakarte koji je spajao ta dva dela sa slike. Ne sećam se da me je neko ispravljao. Kad je rađen Bul. Z. Đinđića, moguće da su tad napravljene te promene i da je bulevar produžen, a da su se delovi Studentske "odvojili", samo Google mape nisu ažurirale promenu imena drugog dela. Studentska je sad okrenuta na drugu stranu i izlazi na autoput na drugom mestu.Edit: dodao Džakartu radi orijentacije Edited December 2, 2025Dec 2 by Zeleni sto
December 2, 2025Dec 2 Ма ја живим ту целог живота и опет нисам сигуран како се звала та улица, некако је увек било и небитно јер ту генерално нема стамбених зграда. А има логике то што пишеш, некада је БЗЂ илити Булевар АВНОЈа ишао до царине, после су то пробили и спојили с тим делом између студиша и Џакарте и тиме што кажеш раздвојили регуларну Студентску и ову данашњу Жоржа Матеа. Тако да вероварно је тако и било, мада томе има барем 20 година.
December 2, 2025Dec 2 Da, meni je bilo jedino logično da je bilo tako kad prekopam po sećanju. Džakarta je uvek bila na adresi Studentska 1, pa na tom odvojenom delu nije bilo zgrada i lokala. Sad sam pogledao, Džakarta na svom sajtu još uvek navodi istu adresu.Iz tog kraja mi je najzanimljivija bila Radoja Dakića, ta ima više odvojenih delova, a još ide i kroz dve opštine.
December 2, 2025Dec 2 Е видиш то је чудно доста за Џакарту, јер Студентска 1 постоји и налази се баш поред овог новог кружног тока који смо помињали. Опет сам објекат 'Џакарта' је доста старији од те зграде, али како год не могу бити на истом броју, а ово у згради је Студентска 1 од половине 60-их кад је већ зграда изграђена.Како год много је конфузије на Нбгу око бројева, нумерације самих блокова, контролисани хаос укратко, зато га и волимо.
December 2, 2025Dec 2 On 28. 11. 2025. at 11:36, kud u maglu Simoviću said:pre nekoliko godina su postavili onu ogradu sa saksijama na navodnjavanje bilja u bul mih pup kod starog merkatora. te saksije/i ograde su bile jedna od retkih pametnih stvari koje su uradilie pa danas, tu ogradu demontirajuKoliko sam se ja radovao toj ogradi, za razliku od moje žene koja kao "staaari" stanovnik Palmira Toljatijs misli da joj je rodjenjem dato pravo da kod starog merkatora prelazi gde hoće...A što koj moj sklanjaju...
December 2, 2025Dec 2 detaljno su je uklonili do 20ak metara od raskrsnice sa aleks. rud. taj deo su ostavili, za sadazbog takvih su i morali ogradu da stave
December 2, 2025Dec 2 Уф и ја сам ту прелазио стално где хоћу али шта ћеш навикне се човек. Треба да певамо што нам остављају било какав тротоар, ето баш код помињане Џакарте га више нема, пређи бато на другу страну па тамо ходај ако баш инсистираш на томе. Edited December 2, 2025Dec 2 by johan nagel тупо
December 2, 2025Dec 2 kad smo kod troto aratm u nivou ex falkenštajnera sadašnjeg ziđin hotela uštinuli su deo onog zelenog pojasa i deluje da će da se prave parking mesta/proširuje saobraćaj
December 2, 2025Dec 2 1 hour ago, johan nagel said:Уф и ја сам ту прелазио стално где хоћу али шта ћеш навикне се човек. Треба да певамо што нам остављају било какав тротоар, ето баш код помињане Џакарте га више нема, пређи бато на другу страну па тамо ходај ако баш инсистираш на томе.betonirali su skoro tamo gde je bila zemlja, neko se dozvao pameti
December 2, 2025Dec 2 Хвала qрцу, нисам пролазио неко време. Опет с обзиром да нема места вероватно је оно тротоар мимоилажења без.
December 5, 2025Dec 5 On 1. 12. 2025. at 23:16, kud u maglu Simoviću said:da, taj kružni tok kod fontane je najavljena ove semafore nisam registrovao da hoće da postave, a prošao sam pre neki danSad sam prošao, postavili su semafore i u Pariske komune i u Studentskoj, ne rade još uvek.