January 23Jan 23 mogu samo da se nadam da je naš majstor dobro procenio , da ne budem baš majstor nad majstorom, nek uradi kako misli da je najbolje
January 23Jan 23 1 hour ago, Mr.Mxyzptlk said:jesi pomislio... koji kurac se mlatim sa ovim, bolje da sam pmlatio majstora?Apsolutno!
January 23Jan 23 4 hours ago, Filozof manijak said:Sam, čekićem i dletom. Pa onda ispizdeo što proces skidanja traje danima, pa uzeo hilti.Onda me je popunjavanje nastalih rupa i priprema za lepljenje novih pločica izašlo kao svetog Petra kajgana.Cekic i sira spahtla skidaju plocice brzo i cisto - ma kada da su postavljene.
January 23Jan 23 Po pravilu trebalo bi da se plocice skidaju ali to kosta vise jer je jako puno posla i naravno da nije ukljuceno u cenu. Mozda je bilo 90ih kad si za 10 maraka mogao da unajmis roba.U mom starom stanu neko je lepio preko, i u kupatilu, i u hodniku, pa je pod dosao povise pragova od vrata fazon.Sem sto izgleda bezveze i vidi se da je jeftino i genralno bezveze, nista se nije ni odlepilo ni otpalo vec preko 15 godina od kad je radjeno.
January 23Jan 23 24 minutes ago, kronostime said:Cekic i sira spahtla skidaju plocice brzo i cisto - ma kada da su postavljene. aha, pisalo u novinamabtw, mislim da je sarin majstor u pravu, osim ako joj nije baš zapelo da joj ostane +11, 2mm prostora
January 23Jan 23 5 minutes ago, mire said:aha, pisalo u novinamabtw, mislim da je sarin majstor u pravu, osim ako joj nije baš zapelo da joj ostane +11, 2mm prostoraTako sam skidao plocice lepljene na beton u zgradi zidanoj 1974. godine i radilo je k`o sat.Nije samo gubitask prostora u pitanju vec i prikljucci za slavine utonu u zid za debljinu tih novih plocica+lepak sto, opet, stvara dodatne probleme.
January 23Jan 23 31 minutes ago, kronostime said:Tako sam skidao plocice lepljene na beton u zgradi zidanoj 1974. godine i radilo je k`o sat.Jel su plocice bile dobro uhvatile za beton ?Malo je cudno da moze tanka spahtla da odvali plocicu ako je jedva hilti obije.
January 23Jan 23 Just now, brusli said:Jel su plocice bile dobro uhvatile za beton ?Malo je cudno da moze tanka spahtla da odvali plocicu ako je jedva hilti obije.Zavuci je izmedju plocice i zida i malo kucni cekicem - otpada skoro cela.Stemajz (Hilti ili rucni) ima ipak mnogo deblju ivicu i tu vec zalazimo u polje fizike i razlike u delovanju sile po povrsini.
January 23Jan 23 5 hours ago, Sara said:nek uradi kako misli da je najboljeAko vam nije familija ili dobar prijatelj uradice kako mu je lakse.
January 23Jan 23 Pre ovog kupatila, radili smo kuhinju,te sam pločice skidala sama. Ništa lakše , jer su ionako same otpadale , samo oko par njih sam se namučila. ove u kupatilu su tvrd orah, nijedna nije otpala sama . @Paul Gompitz ta opcija je otvorena uvek ali u ovom slučaju možda nije presudna. Moguće da se ipak radi o opštem dobro.
January 23Jan 23 4 hours ago, mire said:aha, pisalo u novinamabtw, mislim da je sarin majstor u pravu, osim ako joj nije baš zapelo da joj ostane +11, 2mm prostora4 hours ago, kronostime said:Tako sam skidao plocice lepljene na beton u zgradi zidanoj 1974. godine i radilo je k`o sat.Nije samo gubitask prostora u pitanju vec i prikljucci za slavine utonu u zid za debljinu tih novih plocica+lepak sto, opet, stvara dodatne probleme.u rakovici su pločice bile onako starinski zalepljene, pogača na pločicu, lepljenje na zid pa zalivanje reda. tu sam, tamo gde se moralo štemajzom odvaljivao pločicu. trajalo je. pristalica sam lepljenja pločica preko postojećih, i sam sam to radio a to što priključci za slavinu utonu reši se nastavkom. inače, savetujem kod svakog priključka, pogotovo sad kada se radi sa plastikom da se na priključak montira nastavak.jednom mi se desilo da se polomio onaj mesingani ekcentar za tuš bateriju pa sam rodio mečku dok nisam izvadio polomljeni navoj. posle sam kupio onaj konusni dodatak kojim se to lako vadi.
January 24Jan 24 22 hours ago, Paul Gompitz said:Ako vam nije familija ili dobar prijatelj uradice kako mu je lakse.Ako je profesionalac, uradiće kako treba.
January 25Jan 25 On 23. 1. 2026. at 16:26, kronostime said:Tako sam skidao plocice lepljene na beton u zgradi zidanoj 1974. godine i radilo je k`o sat.Nije samo gubitask prostora u pitanju vec i prikljucci za slavine utonu u zid za debljinu tih novih plocica+lepak sto, opet, stvara dodatne probleme.Da ali @mire ima pravo.Kod mene u kupatilu, ceo zid za sat vremena, lagano čekić špic, a jedan ćošak morao hilti da lupa dok nije zgrada počela da se raspada.