January 6Jan 6 @Pixisis negde pušta. Kod mojih sam prskala Savo u tom jednom ćošku. Spolja na tom mestu je neki spoj oluka, ne znam ni ja tačno. Pre tri godine sam naprskala, ponovila dva puta. Sad je počelo opet lagaano da izbija.1 minute ago, kronostime said:Do proleca nista, a onda struganje, gletovanje i ponovno krecenje - samo ovog puta stavi neku akrilnu disperziju.Ja bih se budji što pre rešila. Gledao si House MD.Edit: sad Savo (stavi masku, izbaci ukućane), a na proleće kronostime. Edited January 6Jan 6 by Boksi
January 6Jan 6 Just now, Boksi said:@Pixisis negde pušta. Kod mojih sam prskala Savo u tom jednom ćošku. Spolja na tom mestu je neki spoj oluka, ne znam ni ja tačno. Pre tri godine sam naprskala, ponovila dva puta. Sad je počelo opet lagaano da izbija.Ja bih se budji što pre rešila. Gledao si House MD.To me i plaši, zato bih i ja to što pre. Ne znam da li se pri struganju rasprše te spore pa se zagadi i okolo ako padne negde.Rekla bih da i ovde negde pušta iako na oko ništa nije vidljivo. To mi je sledeći korak, da lociram odakle potiče.Ali prvo da uništim tu malu gamad. @kronostime zašto do proleća ništa? Iznutra bih to sanirala što pre, a tu temperatura nije niska.
January 6Jan 6 1 minute ago, Boksi said:Ja bih se budji što pre rešila. Gledao si House MD.Gledao sam Hju Lorija i u Crnoj Guji pa ne mislim da je princ. Moze da proba da isprska varikinom, ali posle mora doooobro da izvetri kupatilo, a isto je i sa primenom kalcijum hipohlorata... oba sigurno unistavaju budj.Nece imati problem sa budjanjem neko duze vreme, ali jedino trajno resenje je cekati prolece da se zidovi dobro isuse, pa da se pregletuju i okrece nekom akrilnom disperzijom za spoljne zidove posto se na nju budj tesko hvata, a i moze da se opere po potrebi.
January 6Jan 6 @Pixisis pročitaj uputstvo, zaštiti površine da ne kapne negde Savo, stavi masku, otvori prozore, izbaci ukućane i udri. Savo ih satire.@kronostime ko je pomenuo kupatilo?Edit: ne ukućane, nego budj, odn. spore Edited January 6Jan 6 by Boksi
January 6Jan 6 15 minutes ago, Pixisis said:@kud u maglu Simoviću Naravno da je ima.Al to nije ni pitanje, nego šta uraditi sa postojećom flekom.očito da nije dovoljna na tom mestutaj “zub” koji štrči je hladniji od ostalih zidova u kući, pošto topao vazduh iz sobe dolazi do tog dela nastaje kondenz(vlaga + razlika u t°) a onda u dodiru sa hladnijim zidom nastaje buđdodatna izolacija kamenom vunom 10cm tog zuba bi trebao trajno da reši problemovo je rešenje pošto si rekla da hoćeš da je satreš
January 6Jan 6 @kronostime 😂 je bilo na hju lorija i princa 😃Ako sad to uradim, šta je najgore što može ds se desi? Da opet zarobim neku vlagu u zidu? Ta prostorija je pred prenamenom i stalo mi je da bude čista. Ako sad to ne uradim, ne znam koliko ću posle moći.
January 6Jan 6 4 minutes ago, Pixisis said:Ali prvo da uništim tu malu gamad. @kronostime zašto do proleća ništa? Iznutra bih to sanirala što pre, a tu temperatura nije niska.Vidi kod nekog ko ima veci spoljasnji bazen - one tablete za dezinfekciju vode mogu da ti rese problem privremeno, samo OPREZNO sa njima u rukovanju i dobro izvetri posle toga.Mozes da ih nadjes i u URADI SAM ili radnjama koje prodaju opremu za bazene.A na prolece - zna se.
January 6Jan 6 1 minute ago, kud u maglu Simoviću said:očito da nije dovoljna na tom mestutaj “zub” koji štrči je hladniji od ostalih zidova u kući, pošto topao vazduh iz sobe dolazi do tog dela nastaje kondenz(vlaga + razlika u t°) a onda u dodiru sa hladnijim zidom nastaje buđdodatna izolacija kamenom vunom 10cm tog zuba bi trebao trajno da reši problemovo je rešenje pošto si rekla da hoćeš da je satrešDa, to je isto logično, ta razlika u t da je uzrok problema. Jel to može da se sredi nečim iznutra? Pošto lepljenje izolacije spolja nije baš opcija.
January 6Jan 6 Just now, Pixisis said:Da, to je isto logično, ta razlika u t da je uzrok problema. Jel to može da se sredi nečim iznutra? Pošto lepljenje izolacije spolja nije baš opcija.Ovde se završava moja ekspertiza. Srećno!
January 6Jan 6 6 minutes ago, Pixisis said:Da, to je isto logično, ta razlika u t da je uzrok problema. Jel to može da se sredi nečim iznutra? Pošto lepljenje izolacije spolja nije baš opcija.kalcijum silikonske ploče (3cm)stiropor je big ❌
January 6Jan 6 Najdugotrajnije rjesenje je termoizolacija da taj cosak vise ne bude hladan. Ako mozes ugradi i neki otvor za ventilaciju sa ili bez ventilatora.Imas i ovo: https://ekolora.rs/product/jupol-thermo-5-l/Sve to vazi za slucaj da nemas neko curenje vode na tom mjestu, nego je prostorija previse zadihtovana a na zubu nema termoizolacije.Pogledaj kako izgleda zub izvana. Da nije ostao goli beton ili cigla ili kaplje voda iz necije klime?
January 6Jan 6 Ovo sam koristio da skinem buđ oko kade i sudopere. Ali mislim da ti nema pomoći bez onoga što @kud u maglu Simoviću preporučuje"taj “zub” koji štrči je hladniji od ostalih zidova u kući, pošto topao vazduh iz sobe dolazi do tog dela nastaje kondenz(vlaga + razlika u t°) a onda u dodiru sa hladnijim zidom nastaje buđdodatna izolacija kamenom vunom 10cm tog zuba bi trebao trajno da reši problem"
January 6Jan 6 @Paul Gompitz deluje na prvi pogled da nema nikakvih rupa u fasadi, ali otkud znam, voda je čudo ako joj daš dovoljno vremena da radi. Moguće da ima neko mikro narušavanje celine za šta je potrebna malo detaljnija kontrola. Čini mi se verovatnije da razlika u temperaturi dovodi do problema, ono što je @kud u maglu Simoviću rekao. Ta prostorija jeste hladnija baš zato što štrči (mada i dalje nije hladna, samo je manje topla za nijansu). Dobro je da mogu nešto da postavim iznutra što može trajno rešiti stvar.A pre toga da uklonim tu crnu žgadiju.@Deda Drda kamena vuna ide iznutra ili spolja? Edited January 6Jan 6 by Pixisis
January 6Jan 6 Citirao sam @kud u maglu Simoviću Bolje je da izolacija ide spolja, ali ako ne može i postavljanje iznutra će biti bolje nego ništa.
January 6Jan 6 buđ i vlaga na unutrašnjim zidovima je problemizolacije tj razlike u t° i % vlageovde imaš sve u vezi sa izolacijom