Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Majstorski topik

Featured Replies

@mire uz značajne vratolomije i samo zahvaljujući mojoj izuzetnoj spretnosti, sve je doneto danas🙄🤣

• Replies 9.1k
  • Views 782.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

Posted Images

majstor je jedan deo starih pločica ostavio, kaze da su čvrste i da su odlična podloga, kad bi ih skidao bilo bi previse rupa za koje ce trebati gomila materijala da ih zatvori plus sušenje ce da traje 100g

Komšija “u sve se razumem” tvrdi da ce nam sve pasti na glavu ako ostavi te pločice i da treba sve da se oljusti do betona.

glupo nam je da učimo majstora koji deluje skroz ok njegovom poslu jer ako cemo pravo mi smo dunsteri, a opet komšija, crv sumnje i sl

Sta mi je ciniti @mire

14 hours ago, Sara said:

majstor je jedan deo starih pločica ostavio, kaze da su čvrste i da su odlična podloga, kad bi ih skidao bilo bi previse rupa za koje ce trebati gomila materijala da ih zatvori plus sušenje ce da traje 100g

Komšija “u sve se razumem” tvrdi da ce nam sve pasti na glavu ako ostavi te pločice i da treba sve da se oljusti do betona.

glupo nam je da učimo majstora koji deluje skroz ok njegovom poslu jer ako cemo pravo mi smo dunsteri, a opet komšija, crv sumnje i sl

Sta mi je ciniti @mire

Komsija je u pravu - nije bas preporucljivo lepiti nove plocice preko starih, nego majstora mrzi da ih ostemuje sa zida i pripremi zid kako treba za lepljenje novih plocica.

U cenu lepljenja plocica najcesce ulazi i uklanjanje starih.

većaćamo danas da li da ostavimo tako kako je ili će neko od nas morati da kaže majstoru da skine sve(

ne mogu opisati koliko mrzim ovakve situacije

posebno što me je muž ladno lagao da su skinute sve, al se nije sinhronizovao sa sinom koji mi je sinoć poslao snimak mad

U mojoj zgradi, izgrađenoj sedamdesetih godina prošlog veka, originalne pločice su bile lepljene direktno u malter. Skidanje tih pločica tokom renoviranja je bila noćna mora, da bi mi komšija kasnije rekao kako je on samo prelepio nove pločice preko starih.

i ništa mu ne fali.

sam si skidao?

@Filozof manijak ovde su isto pločice originalne, kraj 70tih

slično je i naš majstor rekao, a ne deluje kao čovek koji vata krivine. Ostavio je možda 1,5 kvadrat starih, ostalo je sve kinuo do maltera

13 minutes ago, Mr.Mxyzptlk said:

sam si skidao?

Sam, čekićem i dletom. Pa onda ispizdeo što proces skidanja traje danima, pa uzeo hilti.

Onda me je popunjavanje nastalih rupa i priprema za lepljenje novih pločica izašlo kao svetog Petra kajgana.

jesi pomislio... koji kurac se mlatim sa ovim, bolje da sam platio majstora?

Jesam, imao sam istu raspravu sa majstorom kao i Sara. I insistirao sam na skidanju pločica, pošto je majstor decidirano tvrdio kako se ne isplati. Onda sam ja zajunio i rešio da ih sam poskidam...

Epilog - trebalo je poslušati majstora frust

@Filozof manijak I šta misliš, jel bi otpale same?

Slobodno idi preko. Beton kontakt, flexibilni lepak i rokaj. I makar minimalna fuga, to nezavisno od toga dal ide pločica na pločicu.

Edit

I ne ulazi obijanje starih u postavljanje novih. Ulazi samo ako je eksplicitno navedeno.

Edited by yabadaba

pa dobro ali sta da je trebalo stavljati hidroizolaciju

4 minutes ago, yabadaba said:

@Filozof manijak I šta misliš jel bi otpale same?

Slobodno idi preko. Beton kontakt flexibilni lepak i rokaj. I makar minimalna fuga, to nezavisno od toga dal ide pločica na pločicu.

Ne kontam pitanje?

16 hours ago, Sara said:

Sta mi je ciniti @mire

Pa dal misliš da će te pločice za koje si se otelio da ih skineš hiltijem otpasti same od sebe?

Ako su dobro vezane i ako odvaljuju podlogu na koju su vezane znači da to nije najslabija tačka.

Uostalom u tehničkim listovima je navedena primena pločica na pločicu, opisan postupak.... Takođe i za hidroizolaciju.

Najveći problem tu je što se smanjuje prostor i naravno ocena da li je stvarno stara pločica dobro vezana.

Just now, yabadaba said:

Najveći problem tu je što se smanjuje prostor i naravno ocena da li je stvarno stara pločica dobro vezana.

Meni je to bio glavni razlog koji me naterao da skidam stare, pošto mi je kupatilo minimalno. Pa kao da ne smanjujem dodatno prostor.