December 26, 2025Dec 26 Just now, Boksi said:@Mr.Mxyzptlk još nešto, ovde sam dosta pitanja postavljala u toku renoviranja. Više preporuka sam dobila za Herz slavine. Nismo pogrešili, pogotovu onaj set za tuš kabinu.hvala za preporuku.ja sam imao dobra iskustva sa nekim poljskim, u kompletu su dosli a jeftini.
January 4Jan 4 Rerna mi zapisti s vremena na vreme. Nije do sad pistala. Jel rerna zna da prijavi kvar? Primecujem da ovi gornji grejaci ne rade svi. Bukvalno mi propade rucak, ovo u rerni nikako da se ispece, pojacala sam na 250 u nadi da ce se ispeci
January 4Jan 4 Možda su neispravni grejači (za zamenu), ili je možda faza, ukoliko ti je šporet na trofaznoj struji (utičnici). Proveri da nije iskočio osigurač, ukoliko su automatski i obeleženi.Termostati (sigurnosni) u šporetu mislim da ne reaguje tako što isključuju pojedine grejače, već sve ili ništa.Moguće je i da noviji šporeti imaju neke pametne ugrađene dodatke, pa reaguju na neke neispravnosti, ne znam zasigurno. Edited January 4Jan 4 by Ras
January 4Jan 4 4 minutes ago, Ras said:Možda su neispravni grejači (za zamenu), ili je možda faza, ukoliko ti je šporet na trofaznoj struji (utičnici). Proveri da nije iskočio osigurač, ukoliko su automatski i obeleženi.Termostat mislim da ne reaguje tako što isključuje pojedine grejače, već sve ili ništa.Moguće je i da noviji šporeti imaju neke pametne ugrađene dodatke, pa reaguju na neke neispravnosti, ne znam zasigurno.Osigurace sam proverila. To je sve ok. Ispekla sam rucak nekako. Moracu majstora da zovem. Ukljucicu jos jednom za proveru ako se ko zna zbog cega nesto zbunila. Uputstvo opisuje razne digitalne svetlosne signale kad nesto ne valja, pistanje se ne pominje.Ako se samoneporavi za majstora je
January 4Jan 4 Jbs sporet koji moras da iskljucis i ukljucis iz struje da bi radio. k`o da ga je Bil GejC projektovao.
January 4Jan 4 4 hours ago, Sandradjer said:Osigurace sam proverila. To je sve ok. Ispekla sam rucak nekako. Moracu majstora da zovem. Ukljucicu jos jednom za proveru ako se ko zna zbog cega nesto zbunila.Uputstvo opisuje razne digitalne svetlosne signale kad nesto ne valja, pistanje se ne pominje.Ako se samoneporavi za majstora je jedino ovlašćeni servis. ništa ja tu ne bih dir'o.
January 5Jan 5 On 25. 12. 2025. at 20:21, Mr.Mxyzptlk said:sprema se polako renovairanje kupatila i wc-a... ok su mi ove sarene, podsecaju me na kamene bomboneTrinitiMINERAL Colormix 60×60 – terrazzo keramička pločica - Tri...MINERAL Colormix 60×60 pločica donosi moderni terrazzo efekat, idealna za kupatila, kuhinje i savremene enterijere.Ako bi ti vise odgovarao manji format pogledaj ove. Bas su kvalitetne.Moja preporuka je, da ako stavljas ugradni kotlic kao na gornjoj slici, trazis od majstora, ako je moguce, da ga ukopa u zid.Mimaks BeogradŠpanske pločice – kad zidovi krenu na flamenco! | Mimaks...Keramičke pločice za kupatilo, kuhinju, pod i zid – ne klizaju, ne dosađuju i ne pucaju pod pritiskom! Sjajne, mat, šarene – sve na jednom mestu. Edited January 5Jan 5 by Paul Gompitz
January 5Jan 5 @Paul Gompitz "Moja preporuka je, da ako stavljas ugradni kotlic kao na gornjoj slici, trazis od majstora, ako je moguce, da ga ukopa u zid."Zašto misliš da je to bolje?Osim da se ne gubi od površine kupatila?
January 5Jan 5 Gubi se povrsina, u vecini slucajeva ta klupica iznad solje izgleda kao greska u prostoru, a i maksimalno je besmisleno da kotlic koji je pravljen da se ugradi u zid, postavis ispred zida i samo prekrijes plocicama.
January 6Jan 6 šta se radi kada se desi neki kvar na tim ugrađenim vodokotlićima. nešto unutra što nemože da se reši pomoću onih tastera. u gepratovoj je vodokotlić na spoljnom zidu ispod prozora, terasa je sa te strane pa sam rekao sinu da ako misli da to ugrađuje, stavi masku sa poljne strane za " nedaj bože"opet, imam prijatelja koji ima mono blok. mislim da je "vidina" firma. vodoinstalater se namučio da mu zameni plovak. a znam da jeste zaista dobar majstor.
January 6Jan 6 Šta je konačno rešenje za budj na plafonu? Ne kozmetika, nego baš da se satre skroz. Da ne ostane ništa što bi moglo ponovo da raste.U gornjem uglu prostorije koji je izložen spoljašnosti (to je neki zub koji štrči u odnosu na ostatak kuće) stvorila se crna fleka. Nije velika, ali hoću da je ubijem zauvek. Šta se radi da se to postigne?
January 6Jan 6 @kud u maglu Simoviću Naravno da je ima.Al to nije ni pitanje, nego šta uraditi sa postojećom flekom. Edited January 6Jan 6 by Pixisis
January 6Jan 6 3 minutes ago, Pixisis said:@kud u maglu Simoviću Naravno da je ima.Al to nije ni pitanje, nego šta uraditi sa postojećom flekom.Do proleca nista, a onda struganje, gletovanje i ponovno krecenje - samo ovog puta stavi neku akrilnu disperziju.