December 17, 2025Dec 17 12 minutes ago, kud u maglu Simoviću said:imaš li sliku toga? tih “zakački”Ovako nesto, klasicne one
December 17, 2025Dec 17 pa one ne bi trebalo da se lepe nego šrafezašto ih uopšte lepiš na stakloništa mi nije jasno
December 17, 2025Dec 17 Just now, kud u maglu Simoviću said:zašto ih uopšte lepiš na stakloGraviram nesto na staklu, treba da visi na zidu i ne smije da spadne nikad. Nemam neku ideju do ovih zakacki.
December 17, 2025Dec 17 nosači za slikesa ovoga neće da padne nikadaa možeš i da nabudžiš neku led traku izato je uvek dobitna kombinacija kada je staklo u pjtanjuetih 350gr bi trebalo sve da drži, a pogotovu dve zakačkeod lepkova su ovde bison hvalilija kad ne znam šta valja, uzmem najskuplje Edited December 17, 2025Dec 17 by kud u maglu Simoviću
December 17, 2025Dec 17 3 minutes ago, kud u maglu Simoviću said:nosači za slikeDobra fora ali ne radi mi posao. Prvo, vizuelno mi odbija od "artworka", a i osjetno dize cijenu. A prodavacu/ poklanjati po jednu npr 20x30cm, pa ni to ne odgovara. Samo lijepiti najjeftinije zakacke
December 17, 2025Dec 17 Da li možeš da napraviš neki metalni ram u koji bi onda ubacio to staklo?A onda te "zakačke" kako kažeš možeš da ušrafiš u sam taj metalni ram, ili kako ti je već posle najzgodnije. To je najbezbednija varijanta.Alternativno je da probušiš dve rupice na tom staklu i da nadješ "zakačke" koje se tako montiraju. Dobra, nova, dijamantska burgija, bušilica sa niskim brojem obrtaja, neki špric da to kvasi dok bušiš... i puno strpljenja. Mana je što se onda te rupice i zakačaljke vide i sa prednje strane tog stakla. Ali isto bi se videle, jer staklo je providno, i kad bi ih samo sa zadnje strane lepio lepkom za metal i staklo (ima Wurth dobar takav lepak).
December 17, 2025Dec 17 nijedna od ovakvih zakačaljki neće se zalepiti za staklo zauvek i da, i ako zalepiš videće se i sa prednje strane . I ja bih ti preporučila da napraviš ( ili ti neko izbuši male otvore u staklu preko kojih ćeš fiksirati neki sistem za kačenje koji će staklo držati, neki fazon metalnih štipaljki koje će obuhvatiti staklo a stranice štipaljke će biti fiksirane kroz otvor na staklu šrafom. Stoji mi u glavi da sam negde vidjala ogledala tako okačena. Ove obične zakačaljke za slike se sve ušrafljuju i čak da njih pričvrstiš bušeći rupe u staklu , moraš onda imati šraf sa maticom a ovo su baš malecki šrafovi i krajnje nepouzdani da drže . Najbolje zapravo da pitaš nekoga od profesionalnih dobrih uramljivača ili staklorezaca , možda oni imaju ideju
December 18, 2025Dec 18 Hvala oboma na savjetima. Fora je sto bilo sta sto narusava integritet tog stakla na zidu satire minimalizam kojim treba da dominira. Staklo je sa druge strane ofarbano u crno, tako da taj lijepak i zakacka se nece vidjeti. @JakeBlues moze link za taj wurth proizvod pls (podsvijest mi urla kobasica!)
December 18, 2025Dec 18 8 hours ago, kipo said:Hvala oboma na savjetima. Fora je sto bilo sta sto narusava integritet tog stakla na zidu satire minimalizam kojim treba da dominira. Staklo je sa druge strane ofarbano u crno, tako da taj lijepak i zakacka se nece vidjeti. @JakeBlues moze link za taj wurth proizvod pls (podsvijest mi urla kobasica!)Evo ga link za taj lepak:Wurth eShopLepak metal stakloSpecijalni super brzi tečni lepak metal-staklo se koristi za lepljenje: stakla za staklo ili metala za staklo.Ovaj lepak je otporan na hemikalije,vodu i udarceE sada, posto kažeš da je zadnja površina stakla ofarbana u crno, to znači da bi lepak trebao da se uhvati za tu boju a ne za samo staklo - ne znam koliko bi to onda bilo efikasno.
December 18, 2025Dec 18 1 hour ago, JakeBlues said:E sada, posto kažeš da je zadnja površina stakla ofarbana u crno, to znači da bi lepak trebao da se uhvati za tu boju a ne za samo staklo - ne znam koliko bi to onda bilo efikasno.Koristicu nesto kao parsol staklo, industrijski ofarbano, a ovih par cu farbati posle lijepljenja zakacki. Hvala.
December 18, 2025Dec 18 Eventualno bi mogao da zalepiš neke metalne tračice sa obe bočne strane tog stakla? Dakle, ako je staklo 30x40 cm, a debelo recimo 4mm, tračice (flahovi) bi bile 4mm x 30 cm, tj. 31 cm tek da malo viri iznad gornje ivice stakla, i na tom mestu bi se u tračici mogla probušiti rupa kroz koju bi mogao da se provuče kanap ili tanka sajla. Ili umesto tračica neki U profil u koji staklo samo ulegne. Ima takvih alu profila baš za staklo.
December 18, 2025Dec 18 kada sam pitao stakoloresca može li da mi izbuši rupe pa da ogledalo ušrafim na pločice u kupatilo, rekao mi je da ogledalo zalepim na pločice pomoću silikona za ogledala (ne jede film). eno ga stoji, ne mrda.