Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Majstorski topik

Featured Replies

• Replies 9.1k
  • Views 782.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

Posted Images

Da li neko ima iskustva sa lijepljenjem kant trake na ivericu peglom, odnosno kako kantovati ivericu u kucnim uslovima?

19 hours ago, Paul Gompitz said:

Da li neko ima iskustva sa lijepljenjem kant trake na ivericu peglom, odnosno kako kantovati ivericu u kucnim uslovima?

.

Kako nema drugih saveta, mozda ja mogu malo da pomognem.

Koliko ja znam, kant traka za rucno lepljenje se razlikuje od one za masinsko, i uglavnom se kupuje u Uradi Sam. Verovatno tamo moze da se dobije i savet kako se lepi, mada to ne bi trebao biti problem.

Ostalo je verovatno isto kao kod masinskog. Pustas preko ivica , na kratkoj strani oko 5mm ako se dobro secam, na uzduznoj ce to biti mozda 1-2 mm, visak sklanjas skalpelom, ili obicnim ili onim kao spaklica.

Dalje mozes pazljivo i nezno brusnim papirom do savrsenstva ako je potrebno, u zavisnosti od debljine kant trake.Visak lepka mozes da sklonis i peskirom, intenzivnim pokretima, tako povecavas temperaturu i kant traka u nekim slucajevima se stapa sa univerom bez one odvratne crne linije od lepka.

Eto tako nekako. Ipak se posavetuj u Uradi Sam

21 hours ago, Paul Gompitz said:

Pogledaj ovde:

Majstorisanje
No image preview

Kantovanje - Majstorisanje

Priče iz garaža radionice - Uradi sam projekti iliti nešto sam čačkao u garaži.

https://majstorisanje.me/kantovanje/

fantom

10 minutes ago, kronostime said:

.

Jedino nije probao da polozi kant za rucno lepljenje, obradi fenom i prilepi nekim tvrdim predmetom... I sacuva peglu.

Inace, majstore ocenjujem bas po kant traci. To odvlaci mnogo vremena, a kod dobrih rezultat moze da bude takav da se ona bukvalno ne vidi.

Za to je potrebno da boja tvog univera odgovora boji granula njegovog lepka, jer lepak koji koriste nabavljaju u vise boja.

Drugo je ovaj rad peskirom. To sam ovde video kod jednog rusa. Mislim, decko je sportista ali ono trljanje kanta peskirom je tezak fizicki rad)).

To to naravno nije potrebno na vecem delu korpusa, ali takav univer moze slobodno da stoji kao front, ne razlikuje se od farbanih matovim poliuretanom.. Obicno kod sivih boja ima odlican rezultat.

.

Just now, barba said:

.

Jedino nije probao da polozi kant za rucno lepljenje, obradi fenom i prilepi nekim tvrdim predmetom... I sacuva peglu.

Inace, majstore ocenjujem bas po kant traci. To odvlaci mnogo vremena, a kod dobrih rezultat moze da bude takav da se ona bukvalno ne vidi.

Za to je potrebno da boja tvog univera odgovora boji granula njegovog lepka, jer lepak koji koriste nabavljaju u vise boja.

Drugo je ovaj rad peskirom. To sam ovde video kod jednog rusa. Mislim, decko je sportista ali ono trljanje kanta peskirom je tezak fizicki rad)).

To to naravno nije potrebno na vecem delu korpusa, ali takav univer moze slobodno da stoji kao front, ne razlikuje se od farbanih matovim poliuretanom.. Obicno kod sivih boja ima odlican rezultat.

.

Pokojni pasenog se bavio time, a i jos par drugara i video sam obe tehnike - i peglu, i fen.

Bitno je biti picajzla u tome i terati do krajnjeg savrsenstva i dobijes nesto sto ni Bog vise ne moze da odlepi.

Treba kontakt od nekog ok majstora za etažno grejanje. Etažno grejanje old school tipa, dakle ništa elektronika, klasičan kotao sa tri grejača, termostati i tako to... Mislim da je proizođač Ei, a model Eida TK. Treba da se pusti u radi, proveri koliko ima vode, ispusti vazduh i tako to. Vlasnik sistema starija osoba, voli da to neko pregleda pre puštanja u rad svake sezone.

Beograd.

@JakeBlues proveri pm 😎

kome treba može u sredu (5. Nov) da kupi u lidlu tračnu brusilicu za 3500 RSD. preporučujem na osnovu sopstvenog iskustva. špicast prednji deo i kabl od 3 metra čine puno.

za one bez lidl aplikacije cena je 4000.

ne reklamiram za nlidl, samo preporučujem

jel' ima negde da se sredi onaj CD plejer skupa sa radiom. ranije je prihvatao DVD, originalne i nasnimljene kao i DViX nasnimljene filmove. sada, samo CD sa muzikom. LG mu je marka.

bitno mi je jer je jedini na kome bih mogao da pustim CD, a imam ih gomilu raznoraznih (dokumentarci, sport.....)

Edited by đorđe geprat

3 minutes ago, đorđe geprat said:

jel' ima negde da se sredi onaj CD plejer skupa sa radiom. ranije je prihvatao DVD, originalne i nasnimljene kao i DViX nasnimljene filmove. sada, samo CD sa muzikom. LG mu je marka.

bitno mi je jer je jedini na kome bih mogao da pustim CD, a imam ih gomilu raznoraznih (dokumentarci, sport.....)

Imas dobar izbor toga na Kupujem-prodajem, a nadje se i po radnjama.

Vise bi te kostala popravka nego kupovina nekog preko oglasa.

Da si pitao pre 2 meseca poslao bih ti moj umesto sto ga dadoh ulicnim reciklerima.

On 29. 10. 2025. at 13:30, đorđe geprat said:

kome treba može u sredu (5. Nov) da kupi u lidlu tračnu brusilicu za 3500 RSD. preporučujem na osnovu sopstvenog iskustva. špicast prednji deo i kabl od 3 metra čine puno.

za one bez lidl aplikacije cena je 4000.

ne reklamiram za nlidl, samo preporučujem

ja je imam odavno, baš lepo radi

• 2 weeks later...

Jel ima razlike u kvalitetu i dugotrajnosti tih Parkside i sličnih jeftinijih alata spram zvučnijih i dosta skupljih proizvođača? Makita npr. košta 10x više, da li je toliko i bolja?

Edited by eumeswil

Za povremene radove Parkside i Womax ce ti uraditi posao, a Makita, Metabo i ostali su odavno daleko od kvaliteta koji im je stvorio ime.

Nije bolja 10x, ali jeste bolja, vidi samo sta majstori imaju.

Kod ovih jeftinih je problem sto je lutrija, mozes da kupis fenomenalan alat za male pare, a mozes i da ga bacis posle mesec dana.