Jump to content
IGNORED

Frizure

MarlaSinger

Recommended Posts

Posted

jel se svaka malo jača i neobičnija crvena/crvenolika/ljubičastolika boja ispira nenormalno pri svakom pranju?

mislim, jel to mora tako ili zavisi od farbe?

Posted

izem ga

probaću to, hvala :), mada meni nije toliko problem vreme pošto se ionako farbam svake 2 nedelje a boja ne bude loša, nego druge stvari, npr malo mi glupo kad izađem iz bazena a ono kaplju crvenkaste kapljice, ubrljavanje peškira nakon svakog pranja, i slično :mellow:

Posted

Da, crvena je narocito nezgodna za te stvari. Meni se desilo da mi posle par meseci od pramenova kosa ostavi crvene tragove na majici, doduse bese koncert i mnogo sparno ali opet :mellow:

Sta znam, meni je ta prskalica pomogla da se boja duze odrzi, doduse u pitanju su pramenovi, ne cela kosa. Nisam zalazila po bazenima sa tom frizurom ali generalno nisam imala fleke od farbe na peskirima. Mislim da tebi i nije potrebna jer ti treba fiksiranje boje a ne odrzavanje, mozda ima nesto i za to.

• 4 weeks later...
Posted

e našla sam jednu koja se ponaša prilično pristojno :)

nego, di je ona estel?

Posted

blajhane zene i srodne vrste,

koje preparate za kosu koristite?

Probaj kokosovo ulje (organic) moji zenskaci se kunu u to.

Drzis dva tri sata, a kada se ispere uopste nema onaj masan ili wet look.

btw. sta je sa ovim forumom ako mije ovo intresantan topik da nesto dobacim!? :)

Posted

odsekla sam kosu skroz kratko pre neki dan. sad izgledam ovako:

premišljam se oko toga da je farbam (boja meda recimo), ali se malo snebivam zbog odlaska na more (voda, sunce, svetleće i ovako) i svega.

saveti, ideje?

drugo pitanje je vezano za neku laganu penu ili sjaj za kosu - ako nešto koristite, da je dobro i da ne uvošti vlasi već samo malo da sjaj i istakne pramenove kose.

Posted

pt, nemam nikakav savet, samo bih da wubnem frizuru i cvidže- wub, wub. :)

Posted

eh, pa sad je bar lako farbati i prefarbavati :)

za ovo drugo nemam pojma

inaöe i meni je kosa sada tako neke dužine (nadam se da ne izgledam kao nemačka lezbejka), zato i prizivah estel

Posted

ju, pa i meni kosa tako kratka, zapravo, jos i kraca  :-) istina, ne mojom voljom, al sta je tu je -  ne preostaje mi nista drugo no da je pustam ... pa ce i narasti...stavila sam kanu, jer sad bas i ne bih da koristim hemikalije, neku nemacku sa pijace i boja je na mojoj prosedoj kosi ispala gotovo ista kao ona koju sam prethodno imala /keune,  bakarno plava, 744/.  koristim vichy shampon, allin losion /uzasno vonja na bluk, al trpim, sta cu/ kokosoovo nerafinirano ulje i cickovo - pa ce kosa valjda porasti uskoro :-))

/a ja se, inace, ne osecam dobro sa kratkom kosom, i nema veze sa tim sto je u ovoj situaciji to vise nego ocekivano, vec ja ne znam da nosim kratku kosu, uzgred, mislim i da uz moju figuru i psihologiju, kratka kosa nije bas najsrecniji spoj/

ps. fotke su pre drugog stavljanja kane, nakon cega je boja intezivnija, i pre sisanja, tj oblikovanja friza...sad imam jos kracu kosu :-))

DSC_0554a.jpg

DSC_0563a.jpg

Posted

@nezvanova - porašće  :heart: , kosa raste, takav joj je manir.

za boju - zbog tena ne bih išla na tamnije note, niti na crveno. a nisam sigurna ni da li je treba farbati pred more. znam da kao kratka kosa nije neka nevolja, mislim za farbanje, jer brzo izraste i možeš je menjati. al neću da smetlam kosu bez potrebe.

@frau stormi - heh, hvala. imam te cvidže već par godina, i baš ih volim. neke esprit, nisu ni koštale previše.

Posted

nezvanova, gde si kupila tu kanu?

Posted

Ja sam se straobalno sjebala prošle nedelje, prekratko sam se ošišala i previše stanjila kosu. Ne mogu da se opasuljim.

Sreća u nesreći je što mi kosa toliko brzo raste da za par nedelja očekujem pomak nabolje.