December 3, 2025Dec 3 19 hours ago, 3opge said:@mustangajd sad na stari zavet pa pomozi Nojetu da pakuje zivotinjice na barkuionako dobar deo životinja bili iligl elijens imigrants.
December 5, 2025Dec 5 Славные подвиги / Фердия Леннон, 2025.Glorious exploits / F. Lennon, 2024.Pokušaj dramsko-literarnog istraživanja u doba posle kraha atinskog vojnog pohoda na Sirakuzu, 415-413. pne.
December 12, 2025Dec 12 heliks ima solidno snizenje, jel citao neko šum kanemana i one druge dvojice?goodreads ne moze da se slozi jel vredi ili ne.
December 12, 2025Dec 12 Sergej Dovlatov - "Strankinja"Nema greške sa ovim čovekom. Inteligentno, duhovito, i sa jako puno emocija iza te njegove ljušture.Da li je neko čitao "Stoner" - Džon Vilijams? Edited December 12, 2025Dec 12 by Milošica
December 12, 2025Dec 12 @MilošicaCitala sam Stonera i preporucujem, nezaboravan portret glavnog junaka.
December 12, 2025Dec 12 Milan Stojadinović - Ni rat ni paktMemoari o periodu nastanka Jugoslavije do njenog raspada, iz ugla osobe koja je bila direktno uključena u vrh državnog aparata. Daje drugačiji pogled na istoriju i događaje prve polovine 20. veka.Mira Furlan - Totalna rasporodajaKratke priče i lična razmišljanja, prija i brzo se čita.
December 12, 2025Dec 12 2 hours ago, stajebrebilo said:Mira Furlan - Totalna rasporodajaKratke priče i lična razmišljanja, prija i brzo se čita.👍 i ja sam na pola ovoga, kupih u BG ovog proleca/prosle jeseni...
December 13, 2025Dec 13 @Milošica Читао сам и ја Стонера скоро, мени се свидела, није сад нешто незаборавно али нећеш се ни покајати читајући је сигурно.
December 13, 2025Dec 13 mnogo je dobar stoner, ali nećemo ga sad previše hajpovati jer to zna negativno da utiče na očekivanja avgust i bučers krosing su jedva nešto slabiji, a teško je zamisliti tri knjige s različitijom tematikom. strašan pisac je bio williams, a imao je i pravu predispoziciju™:Williams loved the study of literature. In a 1986 interview, he was asked, "And literature is written to be entertaining?" to which he replied emphatically, "Absolutely. My God, to read without joy is stupid."
December 24, 2025Dec 24 Dobio na poklon "Trilogiju o granici" K.Makartija...Sad još samo da se nakanim da počnem da čitam...
December 25, 2025Dec 25 Лука Мудищев / Иван Баркин, druga polovina 19. vekaBalada o radosti ljubavnih uteha, spolovilu od 35.6* cm i opasnosti nezajažljivostiJedna od literaturnih mistifikacija, na margini seksualnog hororaza koju se tvrdi da ju je svojevremeno štampao i Politbiro CK KPSS,verovatno da odvrati mlade od politike.Ivan Barkin je inače pesnik iz 18. veka.__________* восемь вершковIz prologaoj vi, udate, o udovice,o devojke junferice što ne spoznaše ubod,dozvolite kratak uvod, o jebačini dve-tri terce.
December 25, 2025Dec 25 On 12. 12. 2025. at 20:55, stajebrebilo said:Milan Stojadinović - Ni rat ni paktMemoari o periodu nastanka Jugoslavije do njenog raspada, iz ugla osobe koja je bila direktno uključena u vrh državnog aparata. Daje drugačiji pogled na istoriju i događaje prve polovine 20. veka.Мислим да сам два пута прочитао. Треба са опрезом узимати Стојадиновићева самохвалисања и оправдавања, рекао бих.
December 27, 2025Dec 27 Pročitao Handkeovu novelu ''Nesreća bez želja''. Prvi susret sa Handkeovim umećem.Kuda dalje? Preporuke? Možda ''Golmanov strah od penala''?
December 27, 2025Dec 27 Kad pomenu Handkea, skoro sam citala knjigu gde na korici on hvali tog pisca. Kada biram knjigu, posebno od autora sa kojim se susrecem po prvi put, volim da procitam size ili komentar na korici (Arhipelag to nema i nervira me zbog toga), kao i prvu recenicu. U pitanju je Emanuel Bov i knjiga Moji prijatelji, privukla me je i biografija pisca, podatak da je bio hapsen zbog "sumnjivog prezimena i besposlicarenja".I nisam se pokajala, odlicna je knjiga. Prikazuje unutrasnji zivot psiholoski kompleksnog glavnog junaka, koji cesto posmatra sebe ocima drugih. Poseduje prijatnu dozu humora i jednostavan stil koji precizno opisuje karaktere. Cita se u dahu.