Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Sta čitate?

Featured Replies

On 24. 9. 2025. at 11:22, Bud Stonebraker said:

„Niko odavde neće otići živ“ iz O.S. knjige by jim MorrisonD jel ima nesto o doors koji je I rezirao?

nema jer se priča završava 1987., tj, dodelom oskara za vod.

komotno može i drugi deo, ima još štošta da napiše za doorse, nicksona, JFK, any given sunday...

• Replies 8.8k
  • Views 949.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• slepa živana
    slepa živana

prebacila sam se na ovu temu jer se tamo piše o najavama i medijima   imam jedan bedž, omiljeni na kome piše "što čitaš?" to je naziv neke hrvatske anarhističke edicije, praktično reklamni b

• slepa živana
    slepa živana

upravo sam završila s čitanjem nečeg što se zove "selindžer" iz 2014, autori salerno i šilds. radi se uglavnom o gomili kratkih izjava, delova intervjua, pisama ljudi koji su poznavali selindžera. ima

• slepa živana
    slepa živana

ja sam gledala predstavu po toj knjizi na večernjoj sceni radović. i to monodramu. dug je niz mojih krvavih žrtava kulturnom uzdizanju

Posted Images

download.jpg

Told with Lemmy's indomitable charisma and humour, this is the autobiography of a rock icon who over the past thirty years in the industry, has stayed true to his music, his fans and his pleasures. Lemmy was born Ian Fraser Kilmister in 1945, the son of a vicar who walked out on his mother when Lemmy was just three months old. Having been inspired to play the guitar by Chicks, Little Richard and Buddy Holly, Lemmy formed what would become the ultimate metal group in 1975 and christened them Motorhead. The group went on to embrace a rock-and-roll lifestyle fuelled by drink, drugs and women, and in the process released twenty-one albums and attracted a huge following. WHITE LINE FEVER is a truly headbanging tour through the last few decades of speedmetal, offering a sometimes hilarious, often outrageous, but highly entertaining trip with the frontman of the loudest rock band in the world.

hail

https://annas-archive.org/md5/16fb984e1b61040cfda86f76b9ec944c

Edited by pariah

Bogdan Bogdanovic

O sreci u gradovima

Vecinu gradova o kojima pise nisam i verovatno necu posetiti. Pa ipak, u njih sam otputovala citajuci knjigu i upoznajem ih ocima pisca, a to su oci koje vide duboko i daleko, ne gubeci iz vida coveka kao osnovni element grada. Nacin na koji posmatra ulice, zgrade, reljef, reke, obale...promislja o njima, primecuje ljude i njihove osobenosti, stil kojim pise - sve mi se svidja. A jos nisam stigla ni do polovine, uzivam na kasicicu ).

Wtf ohmy

Moram da pročitam to.

Шта те више интересује, Атланта или Сакраменто? Мада и Истанбул је занимљив..

onda i ne čudi povreda na Euru... manje pisanja, a više treninga Bogdane

On 30. 9. 2025. at 15:48, johan nagel said:

Шта те више интересује, Атланта или Сакраменто? Мада и Истанбул је занимљив..

Verovatno će mi samo segment o Sakramentu biti dosadan.

Čujem da se sprema da piše o Atini u nastavku.

"Devojačka soba" - Stevan Vraneš
Ovo mi je treći put da se zeznem pa čitam pisanije dipl. dramaturga.
Može da prođe ko scenario za ove štancovane domaće serije, koje ionako ne konzumiram.
Toliko mi posle bude žao protraćenog vremena da ću iskulirati malo književnost i odmoriti se uz dokumentarce, istoriju ili biografije. Ako neko zna dobru (ČvP free) istoriju Jugoslavije a da može da se nabavi u knjižari (moje dve biblioteke nemaju ništa), neka preporuči.

16 hours ago, Tihajeza said:

Ako neko zna dobru (ČvP free) istoriju Jugoslavije

9789533586212-0.jpg

Možda ova? Ne znam da l' ima da se nabavi (izgleda ima online da se kupi.) Nisam je čitao, ali koliko znam D. J. je normalno izvan uobičajenog ČvP diskursa, tako da bi trebalo da to odgovara. Ja bih je u svakom slučaju čitao, samo da vidim kako da je nabavim...

^Ima i ovo, od istog autora (što sad pronađoh, tako da ću to i čitati, kad dođe na red.)

f22bd59f7fc073c205f4c28f20a3aed267dd83d0

4 hours ago, Indy said:

9789533586212-0.jpg

Možda ova? Ne znam da l' ima da se nabavi (izgleda ima online da se kupi.) Nisam je čitao, ali koliko znam D. J. je normalno izvan uobičajenog ČvP diskursa, tako da bi trebalo da to odgovara. Ja bih je u svakom slučaju čitao, samo da vidim kako da je nabavim...

https://akademskaknjiga.com/katalog/uvod-u-jugoslaviju

28 minutes ago, Ian Mancunian said:

Jesi čitao? Valjda li?
Da li se bavi samo raspadom (tako mi neki prikazi sugerišu) ili sve lepo od kulina bana do kraja?

21 hours ago, Tihajeza said:

Ako neko zna dobru (ČvP free) istoriju Jugoslavije a da može da se nabavi u knjižari (moje dve biblioteke nemaju ništa), neka preporuči.

Šta je ČvP? Pretpostavljam da si čitala Mari-Žanin Čalić? Meni su i Istorija Jugoslavije i Jugoistočna Evropa bile OK.

34 minutes ago, Pixie said:

Šta je ČvP? Pretpostavljam da si čitala Mari-Žanin Čalić? Meni su i Istorija Jugoslavije i Jugoistočna Evropa bile OK.

Ćetnici Vs Partizani

Edited by Ras

50 minutes ago, Pixie said:

Nisam, a i nema ih po online knjižarama, sve rasprodato.