Sunday at 12:322 days On 10. 7. 2026. at 10:57, Hamlet Strašni said:A očekivao sam lagano štivo o gulazima.rak ulagani gulage dok si rekao solženjicin…(Ne čitam ništa, ali ću da spakujem random 4-5 nepročitanih knjiga namore. Imam kindl ali to je preeeviše izbora. Da bih čitala zaista moram se ograničiti u izboru.) Edited Sunday at 12:332 days by pt 2.0 zagrade
Sunday at 12:492 days 16 minutes ago, pt 2.0 said:rak ulagani gulage dok si rekao solženjicin…(Ne čitam ništa, ali ću da spakujem random 4-5 nepročitanih knjiga namore. Imam kindl ali to je preeeviše izbora. Da bih čitala zaista moram se ograničiti u izboru.)A meni je bas obratno. Kad imam veći izbor lakše se odlučim da počnem. Btw. Odlična je knjiga. Odlična.
Yesterday at 20:131 day Старость / Симона де Бовуар, 2026.La Vieillesse / S. de Beauvoir, 1970.Socijalno-antropološko istraživanje ili kako bi se reklo u duhu СаняИсаича, (što prepada gospodu na ovim stranicama) - pokušaj istraživanja.Ovim ne mislim ništa loše, daleko od toga, siguran sam da bi se i pisateljica složila.Ono što je bilo bolno aktuelno za francusku socijaldemokratiju '60-ih,sada je tu....Stariji ljudi, ne predstavljajući nikakav ekonomski potencijal,ne mogu sebi dozvoliti borbu za sopstvena prava. U interesu eksploatatora je uništenje solidarnosti među radnicima i penzionerima....Manifestacije njihove ljubavi i ljubomore izazivaju zgražanje ili barem nelagodu,seksualnost izaziva odvratnost, dok se gnev ismeva....A smrt se zapravo doživljava kao ništavilo;moguće je osetiti laku metafizičku vrtoglavicu od posledičnog nepostojanja,dok u određenom smislu ono smiruje, ne pravi probleme....(citati su amaterski prevodprevoda s početka knjige)