November 17, 2025Nov 17 Bolanja jos nisam citala, sve se motam oko njega i uzmem nesto drugo.. ima vremena, bice prilike i tako to... Lom je tradicionalno raspad sajt i marketing, bilo bi cudno da je drugacije.
November 17, 2025Nov 17 Ал имају најпоштеније акције генерално. Ово је попуст а не оно: 17% попуста ако узмете шест књига у нашем издању.. А књиге стално исте, некакав Каризи искаче ми из фрижидера лик, не бих га читао да је последњи на свету. Edited November 17, 2025Nov 17 by johan nagel тајпо
November 18, 2025Nov 18 Posle dugog natezanja napokon pročitao Crnu knjigu Lorensa Darela. Sve je pomalno konfuzno ali za stil mu se zaista ne može reći da je loš. Moram priznati da je bilo trenutaka u romanu kada sam se pitao o čemu se uopšte radi u romanu...doduše, u predgovoru i sam autor kaže da je bio mlad i frustriran u vreme pisanja. Roman definitivno zahteva dobru koncentraciju a nažalost to je upravo ono što meni nedostaje ovih dana.
November 18, 2025Nov 18 Pročitala sam, da vi ne bi morali najnoviju knjigu Ivana Tokina Crna noć nadamnom i zvezdano nebo u meni. Još od prethodnog romana Neli skontala sam da Tokin ima fetiš na žene koje voze motore a ovde je prevazišao sebe u tom fetišizmu a izgleda da je ozbiljno opsednut sa Modesti Blejz, Nikitom i ostalim ženama sa supermoćima koje je plus upario sa Lunom kraljem ponoći i njegovom Džejn samo je radnju i Luna smestio na Prokletije a Džejn mu je kćerka ali ima sve ko Džejn , savršena skroz od nauke i tehnike do pucanja. Ok, pojavljuje se i dobri mornar Makferson ali je to Stevica sa Dorčola E sad da se roman reklamira kao neka krimi fikcija aj, ali ali, u Laguni ga opisuju kao roman o oslobodjenoj ženi koja se ne boji da priča o sebi Tokin baš voli i da piše u ženskom licu i razume se bogami i u šminku i u kuvanje i menstrualni ciklus i u medicinu i u sve uopšete uzev a posebno u to kako ubiti na sto načina.Uglavnom ponesena terminom dobrobit sumnje dala sam mu šansu ali sam omašila, ko ipak želi da čita poklanjam ;)Da ne grešim dušu, napisano je vešto u pripovedačkom smislu ali ja ipak više volim pravog Luna kralja ponoći a i Modesti a ovom romanu ne vidim svrhu da me bog ubije ( sem ako ne misli da proda nekomme za neku treš seriju
November 19, 2025Nov 19 Sramota me je da priznam ali tek sada sam otkrio ovog čoveka i to zahvaljujući opskurnom intervju sa Borhesom koji ga je u njemu kovao u nebesa, koliko primećujem sa pravom. Reč je o piscu vrhunskog kvaliteta, žanra magijskog realizma (a kakvog drugog kod latinosa) koji je u svojoj karijeri objavio samo dva dela.
November 19, 2025Nov 19 @pariah Može ti biti zanimljivo..Proveravam po električnoj biblioteci - čitao sam [donekle, 91/246] onomad i njegovu zbirku priča - Ravnica u plamenu (1953).. pretamno mi je da završavam. Edited November 19, 2025Nov 19 by makaronee @
November 19, 2025Nov 19 @makaronee Film?! Podsetilo te atmosferom. Kupljeno. Bookmarkovano. Hvala puno.
November 25, 2025Nov 25 Gesamtkunstwerk Сталин / Борис Гройс, 2023.Groys, 1987....придется признать, что парадигма социалистического реализма менее репрессивна и более плюралистична, нежели, к примеру, парадигма супрематизма, поскольку соцреализм позволяет использовать гораздо более богатый лексикон художественных форм, включая формы, заимствованные из исторических традиций....
December 2, 2025Dec 2 Bibliju. Preskocih Stari Zavet od Exodusa, raspalise sa imenima, ceo jevrejski imenik ubacise, pa sam otisla na Nov Zavet, prosla Paula i Corinthians. Novi Zavet je bas interesantan. Ja sam gresna po Isusu jos od tinejdz dana 🤦🏼♀️. Srecom te je umro i vaskrsao za nas da nam Gospod oprosti grehe ❤️.Valjda niko ne bi ni stigao do njega jer postajemo gresni jako rano. Genesis - nastanak sveta me strasno asocirao na film Promethius. Ima li neko jos takvo ili slicno iskustvo? Edited December 2, 2025Dec 2 by mustang
December 2, 2025Dec 2 On 19. 11. 2025. at 10:27, pariah said:Moderni marketing- level krindž. sta je ovo bogtemazo, prirucnik za sponzoruse?
December 2, 2025Dec 2 1 minute ago, 3opge said:sta je ovo bogtemazo, prirucnik za sponzoruse?Morao si da mi useres post. Sad si nasao posle 10 dana da mu odgovaras 😠
December 2, 2025Dec 2 2 minutes ago, mustang said:Morao si da mi useres post. Sad si nasao posle 10 dana da mu odgovaras 😠Čitaj Talmud
December 2, 2025Dec 2 @mustang ajd sad na stari zavet pa pomozi Nojetu da pakuje zivotinjice na barku Edited December 2, 2025Dec 2 by 3opge