November 13, 2025Nov 13 Не самое главное / П. Соррентино, 2024.Gli aspetti irrilevanti, 2016.Zbirka prića, gde je svaka naslovljena (izmišljenim) imenom, počinje (anonimnim) hiperportretom fotografa Jakopo Benasi - što je samo po sebi zgodna igra u ceci n'est pas une pipe.Poneko je napisan ukratko, hiperbolizovanom osobinom tako da se ponovo vraćam na portret i sravnim, dok je neko osenčen u značajnoj punoći....Pognuti kao Armando, kao otac nad katalogom donjeg veša. No Pepino nije mastrubirao. On je držao u rukama smrt i trudio se da ta smrt живи.Иления... Edited November 13, 2025Nov 13 by makaronee
November 13, 2025Nov 13 nemilosrdni obračun sa očevima nacije i inim veličinama.iznenađuje malo uvodni panegirik Knutu Hamsunu, ali i motiviše da se Hamsun dalje istraži. Čitao sam samo Glad, koji je izuzetan roman._______________________pregazio sam i pola romana "Meso", kanadskog pisca mađarskog porekla Dejvida Salaja, ovenčanog pre neki dan Booker-om:dobro je i jezgrovito.rečenica je svedena i lako se čita na engleskom._______________________takođe na pola sam sa "Barbarosom", Džonatana Dimblbija.Odlično i napeto iako nije fikcija već istorija i svi znamo šta će se desiti nakon što Hitler nagomila trupe na granici sa Rusijom.
November 13, 2025Nov 13 3 hours ago, garcia said:takođe na pola sam sa "Barbarosom", Džonatana Dimblbija.Odlično i napeto iako nije fikcija već istorija i svi znamo šta će se desiti nakon što Hitler nagomila trupe na granici sa Rusijom.Meni je ovo bila odlicna knjiga. Nisam WWII scholar pa da mogu da potvrdim koliko je istorijski tacna u svakom detalju, ali sama cinjenica da covek maltene na prvoj strani kaze otvoreno da je Hitlera pobedio SSSR, odnosno da nije bilo pobede SSSR-a u Barbarosi da ne bi bilo ni pobede saveznika uopste, vec dovoljno govori, posebno imajuci u vidu da je pisac Englez. Odlicno napisana i poslozena, bez zapadnjackog biasa i histericnog antikomunizma.
November 13, 2025Nov 13 Posto nema spavanja u eko klasi, tokom leta Madrid-Meksiko Siti procitahZanimljiv prikaz kako je igra nekad bila…
November 13, 2025Nov 13 Ja procitao još jednog Dovlatovva - Ariel. Vrhunsko štivoUzeo posle Kengura Juza Aleškovskog. Vidim zašto ie bilo zabranjeno ali mi je nekako prenatrpano. Procitao prvih 20’strana u dahu i onda zašlajfovao. Dovlatova sam progutao.
November 13, 2025Nov 13 3 hours ago, Hamlet Strašni said:jednog Dovlatovva - Ariel.Kako se zove u originalu, pošto ne nalazim pod tim imenom u bibliografiji..?....Našao, jedna od tri pričeИз рассказов о минувшем лете. Edited November 13, 2025Nov 13 by makaronee
November 16, 2025Nov 16 Jos jedan prekookeanski let bez spavanja:Lako citljiv triler, u njenom stilu...
November 17, 2025Nov 17 na lomu opet ona 50% akcija, ko je propustio prvi put. 150 naslova, za svakog ponešto:https://lombooks.com/kategorija-proizvoda/akcije/velika-akcija-50-popusta/
November 17, 2025Nov 17 Dodjoh na temu da postavim tu vest .Narucila sam knjigu Velje Pavlovica, Beketa (Mersije i Kamije) i Dovlatova x 2 (prvo provera sta od njega imam, vec mi se jednom desilo da kupim knjigu koju imam, pa je poklonjena).
November 17, 2025Nov 17 Уфф што ми то говорите, таман сам планирао да не купујем књиге неко време :DСад видим да су буквално исте књиге на попусту као и прошли пут, ништа можда коначно падну те песме Буковског Edited November 17, 2025Nov 17 by johan nagel
November 17, 2025Nov 17 2 hours ago, Stela said:Dodjoh na temu da postavim tu vest .Narucila sam knjigu Velje Pavlovica, Beketa (Mersije i Kamije) i Dovlatova x 2 (prvo provera sta od njega imam, vec mi se jednom desilo da kupim knjigu koju imam, pa je poklonjena).ja sam tog beketa uzeo prošli put i bio mi je solidan, mada je teško pobeći utisku da se radi o test verziji godoa. marfi je pak genijalan!15 minutes ago, Sandens said:mogao bi ovde jedan hamsun da padne. hamsun ili roberto bolanjo.ja baš naručio ove tri kraće od bolanja, prvi deo 2666 mi je bio dovoljan da od njega dograbim šta se može. razmišljao sam i o divljim detektivima, ali vidim da drugi deo nije na popustu, a to su izdali i u integralu, tako da bih pre čekao to.inače, svaki put se iznova šokiram koliko im je sajt tragičan, nema sekcije za naslove u pripremi, nema stranica za autore, najosnovniji podaci za knjige... svaki put kad pazarim nešto kod njih, malo se začudim da je ipak ispalo da ja njima dajem pare, a ne oni meni Edited November 17, 2025Nov 17 by Calavera
November 17, 2025Nov 17 А тек што су им акције увек у неко рандом доба године, а за време сајма кад људи очекују попусте, сајт им не ради ево бар две године заредом колико сам испратио :D Прошли пут сам узео шест књига, сада ћу се зауставити на 3-4 како знам и умем. Видим да има Последње поглавље од Хамсуна, једна од ретких његових коју немам, плус Буковски песме 1,2,3 или можда Палп и ћао.Такође као Стела морам да почнем да проверавам шта већ имам да не узмем поново, накупило се непрочитаних сад већ :D