Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Sta čitate?

Featured Replies

Не самое главное / П. Соррентино, 2024.

Gli aspetti irrilevanti, 2016.

Zbirka prića, gde je svaka naslovljena (izmišljenim) imenom, počinje (anonimnim) hiperportretom fotografa Jakopo Benasi - što je samo po sebi zgodna igra u ceci n'est pas une pipe.

Poneko je napisan ukratko, hiperbolizovanom osobinom tako da se ponovo vraćam na portret i sravnim, dok je neko osenčen u značajnoj punoći.

...

Pognuti kao Armando, kao otac nad katalogom donjeg veša. No Pepino nije mastrubirao. On je držao u rukama smrt i trudio se da ta smrt живи.

Иления

...dnc1u2nb5n2l.jpeg

Edited by makaronee

• Replies 8.8k
  • Views 949.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• slepa živana
    slepa živana

prebacila sam se na ovu temu jer se tamo piše o najavama i medijima   imam jedan bedž, omiljeni na kome piše "što čitaš?" to je naziv neke hrvatske anarhističke edicije, praktično reklamni b

• slepa živana
    slepa živana

upravo sam završila s čitanjem nečeg što se zove "selindžer" iz 2014, autori salerno i šilds. radi se uglavnom o gomili kratkih izjava, delova intervjua, pisama ljudi koji su poznavali selindžera. ima

• slepa živana
    slepa živana

ja sam gledala predstavu po toj knjizi na večernjoj sceni radović. i to monodramu. dug je niz mojih krvavih žrtava kulturnom uzdizanju

Posted Images

1-a-el.jpg

nemilosrdni obračun sa očevima nacije i inim veličinama.

iznenađuje malo uvodni panegirik Knutu Hamsunu, ali i motiviše da se Hamsun dalje istraži. Čitao sam samo Glad, koji je izuzetan roman.

pregazio sam i pola romana "Meso", kanadskog pisca mađarskog porekla Dejvida Salaja, ovenčanog pre neki dan Booker-om:

c2377660e3619bce13f6fe274f567353-impolic

dobro je i jezgrovito.

rečenica je svedena i lako se čita na engleskom.

takođe na pola sam sa "Barbarosom", Džonatana Dimblbija.

Odlično i napeto iako nije fikcija već istorija i svi znamo šta će se desiti nakon što Hitler nagomila trupe na granici sa Rusijom.

barbarosa-dzonatan-dimblbi-v.jpg

3 hours ago, garcia said:

takođe na pola sam sa "Barbarosom", Džonatana Dimblbija.

Odlično i napeto iako nije fikcija već istorija i svi znamo šta će se desiti nakon što Hitler nagomila trupe na granici sa Rusijom.

barbarosa-dzonatan-dimblbi-v.jpg

Meni je ovo bila odlicna knjiga. Nisam WWII scholar pa da mogu da potvrdim koliko je istorijski tacna u svakom detalju, ali sama cinjenica da covek maltene na prvoj strani kaze otvoreno da je Hitlera pobedio SSSR, odnosno da nije bilo pobede SSSR-a u Barbarosi da ne bi bilo ni pobede saveznika uopste, vec dovoljno govori, posebno imajuci u vidu da je pisac Englez. Odlicno napisana i poslozena, bez zapadnjackog biasa i histericnog antikomunizma.

Posto nema spavanja u eko klasi, tokom leta Madrid-Meksiko Siti procitah

IMG_2693.jpeg

Zanimljiv prikaz kako je igra nekad bila…

@garcia

Hamsun obavezno.

Ja procitao još jednog Dovlatovva - Ariel. Vrhunsko štivo

Uzeo posle Kengura Juza Aleškovskog. Vidim zašto ie bilo zabranjeno ali mi je nekako prenatrpano. Procitao prvih 20’strana u dahu i onda zašlajfovao. Dovlatova sam progutao.

Dovlatov jeste pitak, ali jako pametno piše. Nije površan.

3 hours ago, Hamlet Strašni said:

jednog Dovlatovva - Ariel.

Kako se zove u originalu, pošto ne nalazim pod tim imenom u bibliografiji..?

....

Našao, jedna od tri priče

Из рассказов о минувшем лете.

Edited by makaronee

Jos jedan prekookeanski let bez spavanja:

220160814.jpg

Lako citljiv triler, u njenom stilu...

Dodjoh na temu da postavim tu vest ).

Narucila sam knjigu Velje Pavlovica, Beketa (Mersije i Kamije) i Dovlatova x 2 (prvo provera sta od njega imam, vec mi se jednom desilo da kupim knjigu koju imam, pa je poklonjena).

Уфф што ми то говорите, таман сам планирао да не купујем књиге неко време :D

Сад видим да су буквално исте књиге на попусту као и прошли пут, ништа можда коначно падну те песме Буковског

Edited by johan nagel

mogao bi ovde jedan hamsun da padne. hamsun ili roberto bolanjo.

2 hours ago, Stela said:

Dodjoh na temu da postavim tu vest ).

Narucila sam knjigu Velje Pavlovica, Beketa (Mersije i Kamije) i Dovlatova x 2 (prvo provera sta od njega imam, vec mi se jednom desilo da kupim knjigu koju imam, pa je poklonjena).

ja sam tog beketa uzeo prošli put i bio mi je solidan, mada je teško pobeći utisku da se radi o test verziji godoa. marfi je pak genijalan!

15 minutes ago, Sandens said:

mogao bi ovde jedan hamsun da padne. hamsun ili roberto bolanjo.

ja baš naručio ove tri kraće od bolanja, prvi deo 2666 mi je bio dovoljan da od njega dograbim šta se može. razmišljao sam i o divljim detektivima, ali vidim da drugi deo nije na popustu, a to su izdali i u integralu, tako da bih pre čekao to.

inače, svaki put se iznova šokiram koliko im je sajt tragičan, nema sekcije za naslove u pripremi, nema stranica za autore, najosnovniji podaci za knjige... svaki put kad pazarim nešto kod njih, malo se začudim da je ipak ispalo da ja njima dajem pare, a ne oni meni sleep

Edited by Calavera

А тек што су им акције увек у неко рандом доба године, а за време сајма кад људи очекују попусте, сајт им не ради ево бар две године заредом колико сам испратио :D

Прошли пут сам узео шест књига, сада ћу се зауставити на 3-4 како знам и умем. Видим да има Последње поглавље од Хамсуна, једна од ретких његових коју немам, плус Буковски песме 1,2,3 или можда Палп и ћао.

Такође као Стела морам да почнем да проверавам шта већ имам да не узмем поново, накупило се непрочитаних сад већ :D