Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Sta čitate?

Featured Replies

Imam molbu.

Potrebne su mi preporuke.

Pravim audiobooks u domaćoj radinosti za osobu koja više nema sposobnost da čita i nema baš svetlu budućnost.

Dotična osoba je volela svašta, od Prusta do Murakamija. Ali sad su potrebne lakše teme.

Nešto što nije opterećujuće, a nije ni glupo, plitko. Da je lako, vedro štivo,ne baš površno, ne domaće patetične spisateljice.

Mačak zvani Bob je referenca. Frederik Bakman, Slika s morem je dobro prošao, ali je bio previše tužan - ljudi koji su zlostavljani u prošlosti i smrt su bili mali problem. Tri čoveka u čamcu su fino primljena, ali je knjiga zastarela, sa previše opisa mesta oko Temze.

Pa ako neko ima neku ideju. Može staro, radije nešto novije, a da može da se pozajmi iz biblioteke.

Nešto tipa Geopoetika, malo pametnija Laguna...

• Replies 8.8k
  • Views 949.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• slepa živana
    slepa živana

prebacila sam se na ovu temu jer se tamo piše o najavama i medijima   imam jedan bedž, omiljeni na kome piše "što čitaš?" to je naziv neke hrvatske anarhističke edicije, praktično reklamni b

• slepa živana
    slepa živana

upravo sam završila s čitanjem nečeg što se zove "selindžer" iz 2014, autori salerno i šilds. radi se uglavnom o gomili kratkih izjava, delova intervjua, pisama ljudi koji su poznavali selindžera. ima

• slepa živana
    slepa živana

ja sam gledala predstavu po toj knjizi na večernjoj sceni radović. i to monodramu. dug je niz mojih krvavih žrtava kulturnom uzdizanju

Posted Images

Ja audio knjige skidam sa balkandownloud foruma. I tako sam nalazila svašta od Greh orla njene majke pa do Knausgarda i Ane Karenjine.

https://www.balkandownload.org/

Edited by makondo
Greške u kucanju

Hvala na trudu, makondo.

Samo, to smo ispucali.

A ne igraju nam ni one audiobook aplikacije zbog zeznutosti upravljanja telefonom.

10 hours ago, Malkmus said:

Imam molbu.

Potrebne su mi preporuke.

Pravim audiobooks u domaćoj radinosti za osobu koja više nema sposobnost da čita i nema baš svetlu budućnost.

Gle, postoji i Biblioteka za slepe Dr Milan Budmir, oni imaju jako mnogo audio naslova, pa ako možeš da im pristupiš...
Od duhovitijih dela na pamet mi padaju knjige Dejvida Sedarisa, novele Erlenda Lua, volim i pisanija starog Čestertona (ne ona dela o ocu Braunu) nego Napoleona sa Noting Hila, dobre su mi i priče Sergeja Dovlatova (mislim, meni je većina ruskih pisaca duhovita) itd...

Hvala ti. Da, tražim vedro/duhovito.

Prvo treba dobiti bitku sa birokratijom za članstvo u toj biblioteci, nije do njih (predusretljivi su), nego do sistema i specifične situacije.

Edited by Malkmus

Духовито може рецимо Завера будала - Џон Кенеди Тул

Od duhovitih knjiga ja zdušno preporučujem Antu Tomića, - Što je muškarac bez Brkova, Čudo u poskokovoj dragi... za ovu drugu ne sećam se da sam se nekad naglas smejala kao u autobusu Ča- Bg čitajući je :) Od domaćih, Mirjana Djurdjević , duhovita, britka , pitka, ,pročitala sam nekoliko , npr Deda-Rankove riblje teorije, Džakuzi u liftu, Ubistvo u akademiji nauka... ima seriju romana koji su duhoviti kao krimi romani par njenih junakinja koji se dešavaju u Beogradu, , sve je na sajtu Delfija

Moze i Jare u mleku, Dobri vojnik Svejk...

iljf i petrov, oba romana su genijalna.

bohumil hrabal, za sve novce.

..mada ne znam ima li ozvučenih prevoda.

Hvala vam svimaheart

Naročito jednom forumašu koji mi je poslao nešto jako trenutno vredno na PMheart

bio koji putopis (bilo sta) od bila brajsona

osmi povjerenik renata baretica, 100 zmajeva nenada velickovica

pocetno pitanje dejvida nikolsa (moze jos njegovih, samo ne jedan dan)

udruzenje ljubitelja knjiga i pite ljuskuse, meri en safer

ja mogu uvek ponovo da citam skoro sve nusicevo (devetsto petnaesta, naravno, otpada)

takodje me sekspirove komedije cesto razvedre

Od nešto lakše literature, "Stogodišnjak koji je iskočio kroz prozor i nestao" Junasa Junasona i "Klub ubistava četvrtkom" Ričarda Ozmana.

Većina romana Erlenda Lua i Begbedea, mada je njihov humor, onako, malo mračnjikav. Ukoliko osoba nije čitala, svakako Barnsova "Istorija sveta u 10 1/2 poglavlja". Ante Tomić je možda najbolja preporuka da bude i humoristično i veselo.

nisu nužno komedije ali meni kundera i vargas ljosa uvek izmame osmeh na lice.

Paul Auster: "Music of Chance", kupih davno Feralovo izdanje u nekom antikvarijatu ("Glazba slučaja") i ponovo je ponekad prelistam. I ne samo to, jednom godišnje odigram brojeve Lota koje su odigrali ekscentrični milioneri pre nego što su to postali (3, 7, 13... )).
Roman je na prvi pogled jednostavna priča o Džimu, vatrogascu koji dobija neko manje nasledstvo koje mu je dovoljno da određeno vreme putuje automobilom kroz SAD, slušajući klasičnu muziku sa kaseta, tražeći u svom putovanju neku utehu ili zabavu. Ili je to ipak bekstvo od rutine svakodnevnog života. Tokom svoje vožnje putevima SAD upoznaje mladog kockara Džeka Pocija koji mu pokazuje umeće baratanja kartama i upućuje ga u posao: Ulaganje novca u njegovu veštinu u kartaškoj partiji protiv dva ekscentrična milionera koji žive u kući poput zamka van grada.
Džim pristaje da uloži novac u Džekovu kartašku sreću/veštinu u kartaškoj igri protiv neobičnih milionera, a šta će se dalje događati u njihovim životima (po pitanju sreće, apsurda, međusobnih odnosa, bliskosti i otuđenosti) videćete ako pročitate ovaj roman.
Postoji i film iz 1993. godine koji sam ranije dva puta pokušao da odgledam, ali sam odustajao, jer mi je nekako roman bio stalno na pameti...

Edited by alkibijad