September 6, 2025Sep 6 - Ovde smo Alehandra i ja bili jednog predvecerja.Kao da nije u stanju da zaustavi svoj bicikl, kao da je izgubio kontrolu nad njim, on dodade:- Kako sam bio srecan tog predvecerja!Namah se pokajao i postideo tako intimnih i pateticnih reci. Ali se Bruno nije nasmejao niti nasmesio (Martin ga je gledao maltene uzasnuto) nego je ostao zamisljen, ozbiljan i zagledan u reku. A kada je, posle duzeg vremena, Martin vec pomislio da nece nista komentarisati, Bruno je kazao:- Tako se ukazuje sreca.Sta je time hteo da kaze? Nastavio je da ga slusa, zeljno kao i uvek kada je bilo nesto u vezi sa Alehandrom.- U delovima, na mahove. Kao deca, nadamo se velikoj sreci, nekoj golemoj i apsolutnoj sreci. I u iscekivanju da se to desi, mi pustamo da mimo nas prolaze male srece, jedine koje postoje. Ne umemo ni da ih cenimo. To je kao...Ipak, nije dovrsio misao. Ubrzo nastavi:- Zamislite nekog prosjaka koji uz put odbija milostinju, jer je nacuo da negde postoji neko basnoslovno blago. Neko nepostojece blago.Ponovo je utonuo u misli.- Nama izgledaju kao malenkosti: prijatan razgovor s prijateljima, mozda let galebova, ovo nebo, pivo koje smo malocas popili.Ernesto Sabato - O junacima i grobovima
September 7, 2025Sep 7 Juče uzeh najnoviji roman Borisa Dežulovića Ko je taj čovek. Mrzim kad mi sam početak ne drži pažnju...
September 7, 2025Sep 7 4 minutes ago, John Coltrane said:Juče uzeh najnoviji roman Borisa Dežulovića Ko je taj čovek.Mrzim kad mi sam početak ne drži pažnju...Boro ima nov roman? Kad? Gde?Pazi ladno izasao pre neki dan. A ja se vec vise od 10 godina pitam kad ce nov. Edited September 7, 2025Sep 7 by Sludge Factory
September 7, 2025Sep 7 21 minutes ago, Sludge Factory said:Boro ima nov roman? Kad? Gde?Pazi ladno izasao pre neki dan. A ja se vec vise od 10 godina pitam kad ce nov.Pre par godina je Laguna izdala i Christkind, a još pre toga i Poglavnikovu bakteriju (tu sam kupio prošlo leto na nekoj akciji tipa 3 knjige za 1000 din)Na letovanju sam tražio Bili libar (njegova knjiga o Hajduku) ali ne nadjoh je. Kod nas, naravno, još nije izašla
September 7, 2025Sep 7 9 minutes ago, John Coltrane said:Pre par godina je Laguna izdala i Christkind, a još pre toga i Poglavnikovu bakteriju (tu sam kupio prošlo leto na nekoj akciji tipa 3 knjige za 1000 din)Dobro, ali to su sve matore knjige, imam ih u VBZ izdanju. Bas dugo nije izdao roman/fikciju. Letim u knjizaru sutra.
September 7, 2025Sep 7 27 minutes ago, garcia said:Podseti me na BG sajam kad sam imao priliku da ga upoznam.
September 9, 2025Sep 9 Стонер - Џон ВилијамсПа није лоша књига, што би се рекло топла људска прича. Имао сам можда и мало већа очекивања али боже мој. Брзо и лако се чита.
September 10, 2025Sep 10 O. HenriPrice iz AmerikePrice su o obicnim ljudima, pripovedanje leprsavo i sa merom oblikovano, a obrti zagarantovani..
September 10, 2025Sep 10 14 minutes ago, Stela said:O. HenriPrice iz AmerikePrice su o obicnim ljudima, pripovedanje leprsavo i sa merom oblikovano, a obrti zagarantovani..Preporučujem i Vajnsburg u Ohaju ako voliš da čitaš priče.
September 10, 2025Sep 10 2 minutes ago, Moća said:Preporučujem i Vajnsburg u Ohaju ako voliš da čitaš priče.Baš je to Stela preporučila ovde.