August 26, 2025Aug 26 7 hours ago, Aleksija said:i da, i ja sam citala poslednju kucu u ulici na letovanju, isti utisci :)Klub ljubitelja strave i užasa ispod palmeNa ostrvu, ograđenom On 25. 8. 2025. at 6:59, Tihajeza said:Zahvatila sam knjige za odmor skroz naslepo."Osmica" - Rumena Bužarovska. Razočaravajuće. Likovi jednodimenzionalni, postavljeni crno belo, radnja karikaturalna, kraj priče previdiv. Čitala sam prvu zbirku, "Moj muž", i pamtim ih kao mnogo bolje. Tamo su glavni likovi bili žene, to je bila tema, ovde ima svega.Ja sam ovih dana oprobao s Rumenom prvi put, zbirku priča Nikuda ne idem i utisak je pozitivan. Glavni likovi su žene, iseljenice, povratnice ili osobe koje gledaju jednim okom "ka vani" u svojim životnim komplikacijama. Skopje i makedonstvo miriše na poznato, naše, kao rupa na ulici u centru grada, prastari namještaj stana zapuštenog besparicom, kao anksioznost egzistencionalno opterećenih ljudi. Priče su uglavnom zanimljive, mada se šablonski završavaju naglo, u kadru koji ostavlja rasplet na maštanje čitaocu I suppose. Ponekad je to uspješno, nekad baš i ne.Najbolja je posljednja, Osmi mart, burleskno i (nažalost) prilično aktuelno. Edited August 26, 2025Aug 26 by autsajder
August 29, 2025Aug 29 Autobiografija Čarlija Šina izlazi 9.9.Pretplata moguća već sad.ovo ne bi trebalo propustiti
August 29, 2025Aug 29 53 minutes ago, stajebrebilo said:ovo ne bi trebalo propustitiZašto?Objaviće je tad i nikad više, a oni koji se dokopaju primerka ostaće zauvek prosvetljeni dostignućima velikog ...nečega?
September 2, 2025Sep 2 On 29. 8. 2025. at 19:20, Tihajeza said:Objaviće je tad i nikad više, a oni koji se dokopaju primerka ostaće zauvek prosvetljeni dostignućima velikog ...nečega?tačno, kao što napisah na prethodnoj strani, meni je i autobiografija Ace Lukasa bila mali anti-klimaks...
September 2, 2025Sep 2 Pročitao Vaskrsenje - Vukašina Milićevića.Realno poslužilo je tačno onome kako je i upotrebljeno. Ubijanje vremena na plaži. Drži pažnju. Mogao sam za jedan dan bez problema, ali nisam hteo namerno.Kad sam već na plaži i pijem pivo, mogao bi i da se bućnem u more.
September 2, 2025Sep 2 9 minutes ago, garcia said:tačno, kao što napisah na prethodnoj strani, meni je i autobiografija Ace Lukasa bila mali anti-klimaks... Pa dobro, i ja sam pročitala autobiografiju Mateje Kežmana. Treba i to ponekad, ali ne mora da se trči na ranu pretplatu.Od čitanja, završila (za jedno prepodne) "Jednostavnu strast" od Ani Erno.Missssim, razumem kad Tolstoj piše o strasti i Ani Karenjini u 19.veku, ali kada je lik zrela žena sa kraja 20tog, profesionalno ostvarena, potpuno samostalna (stambeno, finansijski, bračno i svakako), sa odraslom decom, opisuje na sto strana strast gde između njegova dva poziva ne razmišlja, ne živi, ne oseća, ništa drugo je ne interesuje, to mi liči na onako baš raspisivanje zbog radi pisanja. Dosadno i fejk, nije životno.
September 2, 2025Sep 2 Nešto sam njeno čitao, kad je onomad dobila nobela - mene je umotala u neki preterani moherangora pulover sa tragovima dezodoransa mum21, hvalavi i za toliko.A na čitanju, zapravo slušanju:Долг: Первые 5000 лет истории / Д. Гребер, 2023.Graeber, 2011. Edited September 2, 2025Sep 2 by makaronee There is always a reason for edit
September 2, 2025Sep 2 5 hours ago, Tihajeza said:Pa dobro, i ja sam pročitala autobiografiju Mateje Kežmana. Treba i to ponekad, ali ne mora da se trči na ranu pretplatu.kacmo već kod treš biografija, nikako da uganjam knjigu Đanija Ćurčićaverujem da je suvo zlato
September 2, 2025Sep 2 2 hours ago, ultra plasticni said:Poneo na moru, drugar napisaoAko pise kao ti, nista to ne valja.
September 4, 2025Sep 4 On 2. 9. 2025. at 21:40, garcia said:kacmo već kod treš biografija, nikako da uganjam knjigu Đanija Ćurčićaverujem da je suvo zlato čoveče, nisam ni znao da đani ima autobiografiju. odmah kupljena preko kupinda.
September 4, 2025Sep 4 Перед восходом солнца / М. Зощенко, 1975.zapravo napisana do 1943 i iste godine posle nekoliko objavljenih poglavlja zabranjena,povest ima najpre autoterapeutsku funkciju - Mihail je po svemu sudećistradao od хандры - melanholično stanje duha, splin - bez dijagnostičkoj strogosti kliničke depresije.
September 6, 2025Sep 6 Da li smo, možda, uvek ista osoba? Osećamo li uvek isto? Čovek može nekoga da voli, a da ipak u jednom trenutku prema njemu oseti prezir ili mržnju. Ako bismo, međutim, u trenutku kada ga cenimo, počinili grešku i to mu rekli, to predstavlja jednu istinu, ali trenutnu istinu, koja neće biti istina kroz jedan čas, sledećeg dana ili u drugim okolnostima. Ipak, stvorenje kome kažemo tu istinu poverovaće da je istina to, jedina istina za sva vremena.I pašće u očajanje.Ernesto Sabato - O junacima i grobovima