Jump to content
IGNORED

Fotografija - Razno

jms_uk

Recommended Posts

Posted

ja ću sigurno učestvovati tu.

Posted

super! onda je otvaramo, pa sta bude.

• 1 month later...
Posted

Posle duge i burne veze sa Photoshopom u kojoj je bilo uspona i teških padova, juče sam prešao na Lightroom. 

Dajte neke dojaja presete :)

Posted

nema preseta, svaka slika je priča za sebe

<_<

Posted (edited)

zelim samo da prijavim da ovaj app konzistentno daje (gotovo) ista merenja kao Nikon D5100. malo podeksponira na blestavim povrsinama.

LightMeter-Free.jpg

Edited by Грешни Василије
Posted

Posle duge i burne veze sa Photoshopom u kojoj je bilo uspona i teških padova, juče sam prešao na Lightroom. 

Dajte neke dojaja presete :)

jel volis filmski efekat? buduci da cepas crno/belo, mislim da bi ti ovo leglo, u svakom slucaju mozes da probas. iskreno, ne znam kako se instalira u light roomu, buduci da ga nemam. pretpostavljam da je prosto.

vsco.co/film

Posted

Hvala, volim!

Lako se instalira. 

• 1 month later...
Posted (edited)

molim predloge za lokaciju, hitno: oronuli industrijski background, serija gotičarskih portreta, da nije daleko od centra i da se može otići na brzaka, po mogućstvu bez čuvara.

hteo sam Pamučni kombinat, ali tamo je ljubazni čuvar zaposlen samo preko nedelje, a meni odgovara samo sutra.

Edited by Грешни Василије
Posted

Šećerana?

Nije mi pala na pamet, ne znam zašto. Pišem predlog, ajmo još!

Posted

Nije mi pala na pamet, ne znam zašto. Pišem predlog, ajmo još!

Ima ih dosta, kad sa Pančevca siđeš tu, odma desno. Ne znam kako se zovu ta "mesta" al cela zona uz obalu deluje industrijsko-detroitski... barem meni kad prolazim kolima.

Posted (edited)

molim predloge za lokaciju, hitno: oronuli industrijski background, serija gotičarskih portreta, da nije daleko od centra i da se može otići na brzaka, po mogućstvu bez čuvara.

hteo sam Pamučni kombinat, ali tamo je ljubazni čuvar zaposlen samo preko nedelje, a meni odgovara samo sutra.

IMT? Ima čuvare ali se sećam da je moj drugar odavno pre hrista slikao u IMT-u. Otišao je direktno kod čuvara, objasnio im takva i takva stvar, častio ih kafom i slikao.

Edited by Utvara
Posted

bolje vaso pitaj cuvara, ja se ne bih zezao iako znam da su mnogi ulazili bez da pitaju istog i prosli su bezbolno. mislim da ne postoji napusten/oronuli objekat a da nije pod nekim vidom zastite - cuvar. 

Posted

NBGD Livnica. Ulaz iz Vojvođanske. Bio pre par godina dok je tamo bio dipo (oni su renovirali deo jedne hale za svoje potrebe). 

Posted

pitanje:

moja najveca rezolucija je 3888x2592 [ne razmisljajte o tome da je raw i da moze da se razvuce] + 10 mega pixela

ono sa cime radim je 'visina' fotografije, odnosno '2592' i to je kocka. 

moje pitanje je sledece: ova visina fotke ako bi se naknadno povecala sa 2592 na 4000 + 300dpi za stampu, da li radim pogresnu stvar, tj. da li da ostavim 2592 i tako izvucem iz stampe najbolje sto mogu? u slucaju da je povecam na 4000 ne bih dobio nista, tj. mozda bih izgubio na kvalitetu?