April 11Apr 11 “I’ll write wherever I can,” said Peter Beard; Koobi Fora, Lake Rudolph, Kenya, 1965. https://thepuristonline.com/2020/05/peter-beard-wild-at-heart/
May 10May 10 On 11. 4. 2026. at 10:53, Klara said:“I’ll write wherever I can,” said Peter Beard; Koobi Fora, Lake Rudolph, Kenya, 1965.https://thepuristonline.com/2020/05/peter-beard-wild-at-heart/Gledam malopre: Alon Skuy, štrajk rudara u Marikani (Južna Afrika) 2012. Mnogo dobre fotke Edited May 10May 10 by Hermetico
June 16Jun 16 poslali fotografa da nam snimi nesto u jednom arhivu i on se vrati sa jxl fajlovima. moj racunar ima neki vindouz koji ne podrzava instalaciju vjuera za to novo cudo. na internetu ima nekakvih besplatnih konvertera iz jxl u tiff koji je majka svih digitalnih arhiva.sta da radim: da jurim sveziji vindouz ili da konvertujem?poz Edited June 16Jun 16 by le petit nicolas
June 16Jun 16 21 minutes ago, le petit nicolas said:poslali fotografa da nam snimi nesto u jednom arhivu i on se vrati sa jxl fajlovima. moj racunar ima neki vindouz koji ne podrzava instalaciju vjuera za to novo cudo. na internetu ima nekakvih besplatnih konvertera iz jxl u tiff koji je majka svih digitalnih arhiva.sta da radim: da jurim sveziji vindouz ili da konvertujem?pozmislim da ćeš pre dobiti odgovor na delu foruma računari->pitanja
June 17Jun 17 11 hours ago, le petit nicolas said:poslali fotografa da nam snimi nesto u jednom arhivu i on se vrati sa jxl fajlovima. moj racunar ima neki vindouz koji ne podrzava instalaciju vjuera za to novo cudo. na internetu ima nekakvih besplatnih konvertera iz jxl u tiff koji je majka svih digitalnih arhiva.sta da radim: da jurim sveziji vindouz ili da konvertujem?pozAko ste poslali nekog da vam radi za arhivu ako je iole normalan da vam da tiffove. Ja sam iz tehnike izasao pre tog formata jxl. Pitaj te ga da li ima raw fajlove i ako ima neka ih razvije u tiff. Ako nema neka fotka ponovo o svom trosku ili ga poseti sa kosjerom.Tiff, psd, eps(za neke stvari) su formati koji ne gube na kvalitetu nikada. Svi ostali sa kompresijom dovoljno je da mrdnes neki slajder i da sledece sejvovanje bude degradirano. Nemojte placati i raditi nesto sto ce za 10 godina neki programer ili AI da vam bači umore. Mogo je i gif sa 256 boja da vam da.P.s.Zato sam i ostavio zanat. Jos ako je nesto jako bitno, tu sam za nedelju dana, a ako je neko od profesora sa cetinja, imam ja moj kosijer, "pa ti je to zavrseno"P.p.s. ne primaj te fajlove. To nije za arhiviranje.