February 22Feb 22 36 minutes ago, Moonwalker said:Jakne je funkcionalna za ono za sta je napravljena, za izlazak na brod po izrazito hladnom vremenu, stiti i od vode i od vetra. To su materijali na kojima se jaka kisa sliva kao po ciradi. Ono lici na one navlake sto nose kad se bave sportom napolju po velikoj hladnoci. Leden vazduh smeta disanju. Apsolutno ima svoju svrhu u odredjenoj klimi i vremenskim prilikama.Odlicna jakna.Evilo sta je izlistano pod features i zasto je skupa:FeaturesUltra durable, waterproof and breathable offshore spec 3 layer shell fabric. 20K / 20K Waterproof / Breathable fabric.Fully waterproof taped seam construction. Cordura “Omni Iron” highly abrasion resistant reinforcement panels to elbows and seat. Highly protective, fully adjustable hood with cohaesive® laminated cord lock system.YKK Aquaguard water proof zips throughout. Sailing spec, high, contoured fleece lined collar with fluorescent accent. Fleece lined hand warmer pockets with drainage Large bellowed cargo pockets.Double Storm flap centre front with laser cut reflective face guard. Fully adjustable cuffs with soft shell inner cuff. Modular fixings at cuffs and collar to attach Arksen Triton Thermal Mid Layer. Additional Pockets to chest and inner stash pocket. Reflective logos. Edited February 22Feb 22 by Moonwalker
February 22Feb 22 On 11. 2. 2026. at 12:03, barba said:.Nisam dugo bio u Bg, ali verovatno gde i uvek, kod lopova)).Ako se nesto nije promenilo na trzistu za poslednjih 6-7 godina u Bg jednostavno ne postoji kvalitetan izbor cena /kvalitet i sve sto se prodaje je ili srednji ili nize srednjeg kvalitet.Sa Rankom sam pre desetak godina pokusao da napravim saradnju , medjutim kvalitet konstrukcije je zaostajao za kvalitetom tkanji, za koju je on imao prilicno dobar ulaz. Mozda njegova Su Misura... Ready To Wear mu je bio ocajan. To jos uvek nije bespoke, ali tih verovatno 6-7 mera koje uzimaju je dovoljno za pristojno odelo.Sami prodavci u buticima malo znaju , ali uvek mozes sam da proveris kvalitet konstrukcije.Kaziprstom i palcem "ustines" stof u predelu grudi negde pored revera, ukoliko sam stof ne mozes da odvojis od konstrukcije bez osecaja da ga bukvalno odlepljujes to odelo je lepljeno... I bez obzira na kvalitet stofa ono je govno, koje ne sedi dobro, i verovatno nece preziveti par hemijskih ciscenja.U najboljem slucaju trazis full canvas, ili intelato na italijanskom. Manje kinte , semi intelato.Jbg, izvini sto davim s glupostima koje ti verovatno nikad nece trebati u zivotu))).Ako si gadljiv na kradeno, neki od showroomova prodaju iodecu sa "zatvorenih skladista" ..." Sivo Trziste" Italije, gde proizvodjaci guraju deo svoje produkcije po sasvim drugim cenama i uslovima... Nesto kao sivo trziste satova.Odelo Corneliani prva linija naprimer , intelato, fato a mano, cena u oficijalnom butiku oko 1700 evra se kupuje za 220. CC Colection, semi intelato, oficijalna cena oko 900 evra, cena 180 evra.Skladiste se nalazi u Firenci, mozes da udjes samo po prethodnom dogovoru... Znam jer sam dugo saradjivao sa nekim od njih, tako znam i da su se prodavali u Bg, i cena verovatno kod Tode naprimer nije prelazila 400-500 evra za odelo kojeg u Srbiji jednostavno nema a u Italiji kosta oko 1700e...Iako je poznat po tome sto zenska populacija srpskog jet seta, politicke i biznis elite nosi "njegove" bunde i odecu top fashion brendova , kod njega su uvek mogli da se nadju dobri komadi muskih odela Brioni, Kiton itd za 800 evra...Kad pročitam ovakav post kupuje mi se odelo.
February 24Feb 24 On 22. 2. 2026. at 11:37, Sandradjer said:Kad ides na Antarktik mora da se kupi oprema od 800 evra . Nazalost za Antarktik ili Arktik i 800 evra je malo. )) @Moonwalker je dala dobar opis ove jakne... A i na prvi pogled se vidi da je ona suvise "tanka")). Deo ispred lica mora da bude jos visi. A punjenje iako postoje odlicni dupont i 3m izolatori toplote je jos uvek najcesce 90%paperje 10% pero. Posle 15 godina iskustva sa temp do -35, osim stopala, lice je najproblematicniji deo, disanje omogucava toplotu oko lica ali rub jakne na temperaturama vec oko -20 posle desetak minuta postaje beo od leda, i zato on mora da bude i visi i viseslojni. Ovo je jakna ispod za te temperature, ali i ona samo za profesionalce, ekstremale, itd...Verujem da nikom ovde pa cak ni meni ovakva nije potrebna, iako 1400 funti nije plafon za takve jakne.. https://www.arksen.com/products/asgard-parka
March 7Mar 7 Rođaci kakve kravate se nose, uske, široke, koji čvor?Pomagajte, treba da budem pijani teča.
March 8Mar 8 On 7. 3. 2026. at 13:29, Zaboravan said:Rođaci kakve kravate se nose, uske, široke, koji čvor?Pomagajte, treba da budem pijani teča.Sve se nosi.Ako imas neko modernije fit odelo onda stisni cvor na kravati ali biraj usku kragnu na kosulji. I da ne bude kravata sira od revera na sakou.Za pijanog tecu namesti malo asimetricno Probaj i videces sta dobro izgleda .Koje boje ti je odelo? Maramica za dzep? Edited March 8Mar 8 by Sandradjer
March 8Mar 8 23 minutes ago, Sandradjer said:Sve se nosi.Ako imas neko modernije fit odelo onda stisni cvor na kravati ali biraj usku kragnu na kosulji. I da ne bude kravata sira od revera na sakou.Za pijanog tecu namesti malo asimetricno Probaj i videces sta dobro izgleda .Koje boje ti je odelo? Maramica za dzep?Nemam još odelo Idem od detalja.Mislim od svega što imam u ormaru jedino mi kravate pašu.
March 8Mar 8 Juce sam potrosio pola dana trazeci jaknu za proljece da mi ide uz (Replay) blue jeans. Imam jednu plavu texas Police jaknu ali nju nosim samo uz crne jeans ili cargo shorts ali ziv ne bih double denim. I tako potrosih pola dana probavajuci sve i svasta i na kraju mi se nista nije dopalo. Vratim kuci i online narucim dvije jakne Superdry, neke promocije pa racunam da sam dobro prosao. Ako mi se ne svide, vraticu ih pa pogledat nesto trece.Crna je postavljena, pa ce biti zgodnija kad je malo hladnije, a ova druga za neko malo ljepse vrijeme. Dole cizme ili duboke starke.
March 8Mar 8 4 hours ago, Zaboravan said:Nemam još odelo Idem od detalja.Mislim od svega što imam u ormaru jedino mi kravate pašu. Pa ti si hit . Na pogresnom si koloseku. Najpre odelo, pa kosulja, pa cipele, pa detalji
March 9Mar 9 On 7. 3. 2026. at 13:29, Zaboravan said:Rođaci kakve kravate se nose, uske, široke, koji čvor?Pomagajte, treba da budem pijani teča.Palacinka (siroka kravata) na strafte, kako i dolikuje pijanom teci. :)
March 13Mar 13 Mislim da nikada nisam vise zvucao kao zena ali stvarno je doslo do situacije da nemam sta obuci. Najpotrebnije su mi polo majice. Otprilike business causal, da nije opet nesto bas predosadno ali ne vise od 2,3 boje, da nije previse sportsko i ide uz 40ak godina. Potrebno je da se kombinuje sa jednostavnim jednobojnim levis farmerkama ili straight khaki pantalonama.Trazio sam sad po netu i samo sam neke uzase nasao.Bilo kakav savet dobrodosao.
March 13Mar 13 klasik lakosta, za to vreme ne prolazisvojevremeno sam dobio na poklon lakosta majicu(ono njihovo tkanj, koton ruž) ali okrugli izrez. to je ubedljivo najbolji komad odeće koji sam ikada imao(imam i dalje) neuništivo, kroj boja ništa se razdrljalo nije. tako nešto više nikada nisam našao nigde, a bukvalno sam u svakom gradu to tražio gde sam bio. preko neta je nezgodno jer ne može dobro da se vidi tkanina, ovo što sad imaju sa okruglim izrezom im nije ni za prinetisad kad bih našao lagano bih istresao 500€ za 5 komada i znam da bih bio miran do kraja života
March 13Mar 13 18 minutes ago, bags said:Mislim da nikada nisam vise zvucao kao zena ali stvarno je doslo do situacije da nemam sta obuci. Najpotrebnije su mi polo majice. Otprilike business causal, da nije opet nesto bas predosadno ali ne vise od 2,3 boje, da nije previse sportsko i ide uz 40ak godina. Potrebno je da se kombinuje sa jednostavnim jednobojnim levis farmerkama ili straight khaki pantalonama.Trazio sam sad po netu i samo sam neke uzase nasao.Bilo kakav savet dobrodosao.Ja za ovo koristim timberland na akciji.