Jump to content
IGNORED

Kitchen Appliances

Allegra

Recommended Posts

Posted (edited)

zašto gnječite luk :cry:

mnogo intenzivniji ukus u jelu kada se znječi

ed.

recimo sa endivijom, neverovatna razlika u odnosu na negnječentm

Edited by duda
Posted (edited)

zašto gnječite luk :cry:

kad se gnjeci ima intezivniji miris jer se zgnjeci pa se pritom iscedi i malo soka..dok kod seckanja uvek ostane u tim kockicama koliko god ga sitno iseckao...ja ugl zaboravim za tu gnjecilicu pa uvek seckam 

edit-duda brza :D

Edited by ivy
Posted

Naravno da nema intenzivniji ukus... Šta je sledeće, vegeta?

Sent from my iPad using Tapatalk HD

Posted

naravno da ima, tj. ivy je u pravu, više se odnosi na miris, ali dobrim delom i na ukus

kakve sad pa to veze ima sa vegetom

Posted

ma zajebava tičer

a i kada treba namazati meso pre pečenja mnogo je lakše sa pireom, nego sa seckanim, pire jednostavno ostane zalepljen

Posted (edited)

:lolol: e jesi mrgud.

ja mislim da je seckanje bluka na tanke (tanke!) listiće najpouzdaniji način da se sačuva cela njegova aroma, pošto slutim da gnječenje luka dovodi do oksidacije iscurelog soka, da ne govorim o gubitku samog soka. 

možda i grešim, štagaznam. gledao sam na TV-u i Gordona Remzija kako gnječi luk....

da li je ovo početak jednog od onih mini-ratova na forumu, kao što je čuveni Rat Majoneza ili Bitka kod Krompir-pite?

Edited by Marko M. Dabovic
Posted

naravno da ima, tj. ivy je u pravu, više se odnosi na miris, ali dobrim delom i na ukus

kakve sad pa to veze ima sa vegetom

Kad se krene sa blasfemijom, onda nema kraja...

B.luk iseckan pusti svoj sok tokom kuvanja, kad ga lenje domaćice propuste kroz šejtanovu spravu, sav sok ode u slivnik.

Posted

i za tičera i za vasu:

b. luk protiskujem samo u nekim slučajevima

kada ga koristim sirovog, najviše u salati (sa endivijom, stari zagorski recept, ko ne proba, puno propušta) i onda i taj sok ode u jelo

i kao rene, kada premazujem meso

nema šanse da se to izvede sa seckanim b. lukom, bilo na listiće, kockice, kakogod

Posted

E ovo za meso ima logike! Nisam razmnišljao na taj način o tome.

Posted

ili za preliv od peršuna, belog luka i ulja za ribu

ili za brusketu

Posted

ja ga gnjecim za spanac, skoro sve ostalo zavrsava sa celim cenovima, malo nagnjecenim nozem.

Posted

kad ga lenja domaćica propuste kroz šejtanovu spravu, sav sok ode u šerpu.

Posted

:lolol: e jesi mrgud.

ja mislim da je seckanje bluka na tanke (tanke!) listiće najpouzdaniji način da se sačuva cela njegova aroma, pošto slutim da gnječenje luka dovodi do oksidacije iscurelog soka, da ne govorim o gubitku samog soka. 

možda i grešim, štagaznam. gledao sam na TV-u i Gordona Remzija kako gnječi luk....

da li je ovo početak jednog od onih mini-ratova na forumu, kao što je čuveni Rat Majoneza ili Bitka kod Krompir-pite?

http://youtu.be/MQhBfRDd6GM

:lolol:

Posted

+ jedina fora je da ako neces da smrdis na luk posle klope, odstranis srce. ono vuce gro mirisa i arome.

Posted

ovo je najbolji tip gnjecilice koji sam koristila: sa ugradjenim sistemom izbacivanja blukastih ostataka iz rupica:

trudeau-garlic-press.jpg