duda Posted February 24, 2014 Posted February 24, 2014 (edited) zašto gnječite luk mnogo intenzivniji ukus u jelu kada se znječi ed. recimo sa endivijom, neverovatna razlika u odnosu na negnječentm Edited February 24, 2014 by duda
ivy Posted February 24, 2014 Posted February 24, 2014 (edited) zašto gnječite luk kad se gnjeci ima intezivniji miris jer se zgnjeci pa se pritom iscedi i malo soka..dok kod seckanja uvek ostane u tim kockicama koliko god ga sitno iseckao...ja ugl zaboravim za tu gnjecilicu pa uvek seckam edit-duda brza :D Edited February 24, 2014 by ivy
teacher Posted February 24, 2014 Posted February 24, 2014 Naravno da nema intenzivniji ukus... Šta je sledeće, vegeta? Sent from my iPad using Tapatalk HD
duda Posted February 24, 2014 Posted February 24, 2014 Naravno da nema intenzivniji ukus... Šta je sledeće, vegeta? Sent from my iPad using Tapatalk HD naravno da ima, tj. ivy je u pravu, više se odnosi na miris, ali dobrim delom i na ukus kakve sad pa to veze ima sa vegetom
renne Posted February 24, 2014 Posted February 24, 2014 ma zajebava tičer a i kada treba namazati meso pre pečenja mnogo je lakše sa pireom, nego sa seckanim, pire jednostavno ostane zalepljen
Аврам Гојић Posted February 24, 2014 Posted February 24, 2014 (edited) Naravno da nema intenzivniji ukus... Šta je sledeće, vegeta? e jesi mrgud. ja mislim da je seckanje bluka na tanke (tanke!) listiće najpouzdaniji način da se sačuva cela njegova aroma, pošto slutim da gnječenje luka dovodi do oksidacije iscurelog soka, da ne govorim o gubitku samog soka. možda i grešim, štagaznam. gledao sam na TV-u i Gordona Remzija kako gnječi luk.... da li je ovo početak jednog od onih mini-ratova na forumu, kao što je čuveni Rat Majoneza ili Bitka kod Krompir-pite? Edited February 24, 2014 by Marko M. Dabovic
teacher Posted February 24, 2014 Posted February 24, 2014 naravno da ima, tj. ivy je u pravu, više se odnosi na miris, ali dobrim delom i na ukus kakve sad pa to veze ima sa vegetom Kad se krene sa blasfemijom, onda nema kraja... B.luk iseckan pusti svoj sok tokom kuvanja, kad ga lenje domaćice propuste kroz šejtanovu spravu, sav sok ode u slivnik. Sent from my iPad using Tapatalk HD
duda Posted February 24, 2014 Posted February 24, 2014 i za tičera i za vasu: b. luk protiskujem samo u nekim slučajevima kada ga koristim sirovog, najviše u salati (sa endivijom, stari zagorski recept, ko ne proba, puno propušta) i onda i taj sok ode u jelo i kao rene, kada premazujem meso nema šanse da se to izvede sa seckanim b. lukom, bilo na listiće, kockice, kakogod
Аврам Гојић Posted February 24, 2014 Posted February 24, 2014 E ovo za meso ima logike! Nisam razmnišljao na taj način o tome.
Amelija Posted February 24, 2014 Posted February 24, 2014 ili za preliv od peršuna, belog luka i ulja za ribu ili za brusketu
aram Posted February 24, 2014 Posted February 24, 2014 ja ga gnjecim za spanac, skoro sve ostalo zavrsava sa celim cenovima, malo nagnjecenim nozem.
mammy two shoes Posted February 24, 2014 Posted February 24, 2014 kad ga lenja domaćica propuste kroz šejtanovu spravu, sav sok ode u šerpu.
Čutura Posted February 24, 2014 Posted February 24, 2014 e jesi mrgud. ja mislim da je seckanje bluka na tanke (tanke!) listiće najpouzdaniji način da se sačuva cela njegova aroma, pošto slutim da gnječenje luka dovodi do oksidacije iscurelog soka, da ne govorim o gubitku samog soka. možda i grešim, štagaznam. gledao sam na TV-u i Gordona Remzija kako gnječi luk.... da li je ovo početak jednog od onih mini-ratova na forumu, kao što je čuveni Rat Majoneza ili Bitka kod Krompir-pite? http://youtu.be/MQhBfRDd6GM
Lancia Posted February 24, 2014 Posted February 24, 2014 ja mislim da je seckanje bluka na tanke (tanke!) listiće najpouzdaniji način da se sačuva cela njegova aroma, pošto slutim da gnječenje luka dovodi do oksidacije iscurelog soka, da ne govorim o gubitku samog soka. možda i grešim, štagaznam. gledao sam na TV-u i Gordona Remzija kako gnječi luk.... da li je ovo početak jednog od onih mini-ratova na forumu, kao što je čuveni Rat Majoneza ili Bitka kod Krompir-pite? + jedina fora je da ako neces da smrdis na luk posle klope, odstranis srce. ono vuce gro mirisa i arome.
betty Posted February 25, 2014 Posted February 25, 2014 ovo je najbolji tip gnjecilice koji sam koristila: sa ugradjenim sistemom izbacivanja blukastih ostataka iz rupica:
Recommended Posts