pacey defender Posted April 18, 2012 Posted April 18, 2012 (edited) Ja koristim Propise (firma mi plaća), ali se oni i Paragraf plaćaju. Od boljih baza, imao sam iskustva sa Ekspertom, i nije bio rđav.Običnom pretragom u Guglu mi se otvara pristup zakonima koje tražim i u Propisima i u Paragrafu. Hajde da ih testiramo - ukucaj u google naziv bilo kog zakona, hoćeš li imati neogranićen pristup tom zakonu na pomenutim sajtovima? Ja do sada nisam imao taj problem. Sve je skroz dostupno. Možda ta pretplata koju imaš podrazumeva neku naprednu pretragu ili tako nešto, ne znam.Ograda: ne znam kada su pomenuti sajtovi napravljeni, moguće je da postavljaju samo zakone koji su doneti relativno skoro. Nisam proveravao da li su dostupni zakoni koji su na snazi iz doba Krkobabića. Edited April 18, 2012 by pacey defender
Moća Posted April 18, 2012 Posted April 18, 2012 Hvala svima na infou. Posto sam pripravnik i jos volonter zadrzacu se na kopiranju :D a kasnije boze zdravlja kad pocnem da zaradjujem bice i sa komentarima i sa ostalim kerefekama.
Elmer Posted April 19, 2012 Posted April 19, 2012 Ja do sada nisam imao taj problem. Sve je skroz dostupno. Možda ta pretplata koju imaš podrazumeva neku naprednu pretragu ili tako nešto, ne znam.Omogućava napredniju pretragu svakako ako znaš šta ti konkretno treba, pored propisa raspolažeš i ocpijama npr.sudska praksa, pravna mišljenja, ugovori i obrasci, nevažeći itd. a i podaci su redovno ažurirani ako se zahteva od tebe da si up-to-date kada su izmene i dopune u pitanju.
Elmer Posted April 19, 2012 Posted April 19, 2012 + dodatno pitanje za pravnika: a) da li mislite da reč pravnik zvuči pomalo smešno u zemlji iskorumpiranih sistema i b) kako podstaći valjanog investitora da (u skladu sa propisanim zakonima) ulaže u takvu zemljuAjd' zdravo
halloween Posted April 19, 2012 Posted April 19, 2012 Evo vam ovde skenirani svi službeni glasnici i listovi od postanka-i gradski i pokrajinski i republički. I to besplatno. Ima čak i ono " Mi, Aleksandar I..."http://bpp.uzzpro.gov.rs/Register.aspx
Dr Arslanagić Posted April 19, 2012 Posted April 19, 2012 Evo vam ovde skenirani svi službeni glasnici i listovi od postanka-i gradski i pokrajinski i republički. I to besplatno. Ima čak i ono " Mi, Aleksandar I..."http://bpp.uzzpro.gov.rs/Register.aspx hvala.primećujem da nema Službenih novina iz perioda 1941/1944... da li je posle rata neko progasio ništavnim zakone i propise iz perioda okupacije?
kapetanm Posted April 19, 2012 Posted April 19, 2012 (edited) greška Edited April 19, 2012 by kapetanm
kapetanm Posted April 19, 2012 Posted April 19, 2012 hvala.primećujem da nema Službenih novina iz perioda 1941/1944... da li je posle rata neko progasio ništavnim zakone i propise iz perioda okupacije? Jeste
Moća Posted April 23, 2012 Posted April 23, 2012 Advokat mi dao zadatak sutra da pozovem prvi osnovni sud u Beogradu i da pitam koja je situacija sa predmetima koje smo poslali i koji je broj izvrsenja valjda. Jel samo da pozovem i da pitam za to i kazem ove brojeve predmeta koje imam iz krivicnog postupka? Vodom na sajtu link za tok obrade postupka ali kad kliknem na njega vrati me na pocetnu stranu sajta.
kapetanm Posted April 23, 2012 Posted April 23, 2012 Advokat mi dao zadatak sutra da pozovem prvi osnovni sud u Beogradu i da pitam koja je situacija sa predmetima koje smo poslali i koji je broj izvrsenja valjda. Jel samo da pozovem i da pitam za to i kazem ove brojeve predmeta koje imam iz krivicnog postupka? Vodom na sajtu link za tok obrade postupka ali kad kliknem na njega vrati me na pocetnu stranu sajta.Jesi ovo imao u vidu?Zovi telefonom, budi uporan, gnjavi dok ne dobiješ podatke, ne stidi se. Mada sajt bi trebalo da radi za novije predmete
copkillah Posted April 23, 2012 Posted April 23, 2012 Potpuno je wild shot, ali možda će da ti radi u drugom browseru. Meni se juče desilo da me je kliktanje na link na nekom sajtu vraćalo na naslovnu stranu, promenio sam browser i proradilo je.
Hamlet Strašni Posted April 23, 2012 Posted April 23, 2012 Topik je Pitanje za pravnika, ne Pitanja za IT gikoveiliti Sta ces ti na nasem topiku
copkillah Posted April 23, 2012 Posted April 23, 2012 Ako slučajno upali, očekujem od tebe 100 očenaša <_<
Recommended Posts