darling Posted June 10, 2018 Posted June 10, 2018 sto su dobre breskve. sad opet ono doba godine kad ne zna covek koje voce pre da jede.
nezvanova Posted June 10, 2018 Posted June 10, 2018 daaaaa... odlicne i lubenice, ima i onih tvojih tresanja crnih, preslatkih, malina, borovnica, kajsija, sumskih jagode ... milinica. (ima i ribizla, ogrozda, kupina i jos nekih retkih bobica - e to bas i ne volim) sa breskvama se jos nisam druzila ove godine, one dugo traju, a ne mogu da jedem bas toliko voca odjednom
darling Posted June 13, 2018 Posted June 13, 2018 breskve ubijaju ove godine, a jos im nije ni pocela sezona nego, jel imamo negde da se diskutovalo kako se kiseli kupus? mojim s donje strane planete doslo vreme, a javile se neke nedoumice koliko soli na koliko kupusa. fala ko mi nadje link
darling Posted June 13, 2018 Posted June 13, 2018 e jbga ajvi, koliko za glavice, a izmedju ribanac? 3? tako su i oni prosle godine mislili da misle, i propao im kupus. treba mi link za diskusiju, mora svaki argument da se sagleda, sigurno je bilo ovde.
askeladden Posted June 13, 2018 Posted June 13, 2018 Moj pokusaj ribanca na severu je prosao relativno loae jerbo je kupus previse suv,tvrd.Morao sam vode da dodam.Za glavice je bio ok.Poenta je da nije samo koliko soli.Plus ne sme mlad mesec da bude.
Delija67 Posted June 13, 2018 Posted June 13, 2018 Za kupus u glavicama 4% soli. Ja u bure ubacim i 2-3 cvekle, jednu dunju i jos nekih zacina. Ribanac ne pravim.
ivy Posted June 13, 2018 Posted June 13, 2018 eto. ali ja sam na izvoru pa uvek stavljamo futoski kupus tako da uvek uspe..o drugim kupusima ne bih znala..
aram Posted June 13, 2018 Posted June 13, 2018 (edited) Nek probaju sa manjim burićima razne vrste kupusa dok ne nađu neki koji se dobro kiseli. e: i ja cveklu isto obavezno, i par šargarepa, lepo oboje raso Edited June 13, 2018 by aram
beta Posted June 13, 2018 Posted June 13, 2018 kiseli se kupus po australijama najnormalnije ali zbog toplog vremena mora blagovremeno da se zamrzne. meni je šlog strefio kad sam za jedan božić bila poslužena sarmama. napolju 6578 stepeni a oni kuvaju sarmu
aram Posted June 13, 2018 Posted June 13, 2018 Ako njima nije problem da kuvaju, jab to pojo, što mi teško
beta Posted June 13, 2018 Posted June 13, 2018 pa pojela sam, takav je red, mada priznajem i nisu bile neke. gde hrvati znaju kako se pravi sarma
nisam ja Posted June 13, 2018 Posted June 13, 2018 4 hours ago, darling said: breskve ubijaju ove godine, a jos im nije ni pocela sezona ne znam dal je negde zavedeno ali ja patim od fobije da se breskvicini sokovi () slivaju niz bradu i vrat nakon porinuća primarnog gastrointestinalnog trakta u meso ploda.
Recommended Posts