Jump to content
IGNORED

'De ima da se pazari?

foto

Recommended Posts

Posted

nismo ali sumnjam da je tako

Posted

sto su dobre breskve. sad opet ono doba godine kad ne zna covek koje voce pre da jede. 

Posted

daaaaa... odlicne i lubenice, ima i onih tvojih tresanja crnih, preslatkih, malina, borovnica, kajsija, sumskih jagode ... milinica. (ima i ribizla, ogrozda, kupina i jos nekih retkih bobica - e to bas i ne volim)

sa breskvama se jos nisam druzila ove godine, one dugo traju, a ne mogu da jedem bas toliko voca odjednom :D

Posted

breskve ubijaju ove godine, a jos im nije ni pocela sezona :)

nego, jel imamo negde da se diskutovalo kako se kiseli kupus? mojim s donje strane planete doslo vreme, a javile se neke nedoumice koliko soli na koliko kupusa. fala ko mi nadje link :)

Posted

za ribanac 2% soli a za glavice mislim 4%

Posted

e jbga ajvi, koliko za glavice, a izmedju ribanac? 3? :D

tako su i oni prosle godine mislili da misle, i propao im kupus. treba mi link za diskusiju, mora svaki argument da se sagleda, sigurno je bilo ovde. 

Posted

Moj pokusaj ribanca na severu je prosao relativno loae jerbo je kupus previse suv,tvrd.Morao sam vode da dodam.Za glavice je bio ok.Poenta je da nije samo koliko soli.Plus ne sme mlad mesec da bude.

Posted

Za kupus u glavicama 4% soli. Ja u bure ubacim i 2-3 cvekle, jednu dunju i jos nekih zacina. Ribanac ne pravim.

Posted

eto.

ali ja sam na izvoru pa uvek stavljamo futoski kupus tako da uvek uspe..o drugim kupusima ne bih znala..

Posted

nasla sam nesto na zimnici, prosledicu i ovo, fala  :)

Posted (edited)

Nek probaju sa manjim burićima razne vrste kupusa dok ne nađu neki koji se dobro kiseli. 

e: i ja cveklu isto obavezno, i par šargarepa, lepo oboje raso :)

Edited by aram
Posted

kiseli se kupus po australijama najnormalnije ali zbog toplog vremena mora blagovremeno da se zamrzne.

meni je šlog strefio kad sam za jedan božić bila poslužena sarmama.

napolju 6578 stepeni a oni kuvaju sarmu :wacko:

Posted

Ako njima nije problem da kuvaju, jab to pojo, što mi teško :sleep:

Posted

pa pojela sam, takav je red, mada priznajem i nisu bile neke.

gde hrvati znaju kako se pravi sarma

Posted
4 hours ago, darling said:

breskve ubijaju ove godine, a jos im nije ni pocela sezona :)

ne znam dal je negde zavedeno ali ja patim od fobije da se breskvicini sokovi (:ph34r:) slivaju niz bradu i vrat nakon porinuća primarnog gastrointestinalnog trakta u meso ploda.