June 6, 20251 yr 2 hours ago, BojanaJok said:Zdravo, gde ima u Beogradu da se kupi burata i koja je cena? @Eleniko je ekspert. Mislim daaaaA, ne. Nije 6.6. u 08:00, već 6.7. :(Kalenić. Pročešljaj malo temu, pisao je već
June 6, 20251 yr 8 hours ago, BojanaJok said:Zdravo, gde ima u Beogradu da se kupi burata i koja je cena? Idi subotom i nedeljom od recimo 10 do 14 na Kalenić. Deo gde su sirevi i jaja. Ima dva italijana, jedan radi sireve a drugi meso. Ima mocarela, burata, stracetela, Scramozza.... Samo zavisi šta kad.Ili Bela reka ako nemaš etničkih problema s istom
June 9, 20251 yr On 6. 6. 2025. at 20:52, *edited by mod said:Idi subotom i nedeljom od recimo 10 do 14 na Kalenić. Deo gde su sirevi i jaja. Ima dva italijana, jedan radi sireve a drugi meso. Ima mocarela, burata, stracetela, Scramozza.... Samo zavisi šta kad.Ili Bela reka ako nemaš etničkih problema s istomValja etičkih jebem mu sitno žito😄 Edited June 9, 20251 yr by ronin
July 22, 2025Jul 22 De ima u Srbiji da se pazari neki provereno solidan teflonski roštilj tiganj?Imam neki kupljen u IKEA, i ono ničemu ne valja - model je Grilla, s preklopnom ručkom. Em ta ručka preteže ostatak tiganja, pa kad namirnice nisu mnogo teške (recimo tanke šnicle ili povrće) ni onaj okrugli deo koji je namenjen da bude kontakt s rignlom ne naleže kako treba već se "klacka". A kad su namirnice teške, i tiganj lepo nelegne, temperatura u sredini tiganja je ok, a sa strane je primetno slabije, pa stalno mora da se mulja okolo i premešta da bi sve bilo termički obrađeno kako treba.Dakle treba mi nešto što lepo nalegne na rignlu i što daje maksimalno ujednačenu temperaturu celom površinom. Gledam da izbegnem liveno gvožđe, takav tiganj imam (nije grill tipa) i super je, ali je ritual s održavanjem, voleo bih nešto za svaki dan, što radi posao.
July 22, 2025Jul 22 1 hour ago, JakeBlues said:De ima u Srbiji da se pazari neki provereno solidan teflonski roštilj tiganj?Imam neki kupljen u IKEA, i ono ničemu ne valja - model je Grilla, s preklopnom ručkom. Em ta ručka preteže ostatak tiganja, pa kad namirnice nisu mnogo teške (recimo tanke šnicle ili povrće) ni onaj okrugli deo koji je namenjen da bude kontakt s rignlom ne naleže kako treba već se "klacka". A kad su namirnice teške, i tiganj lepo nelegne, temperatura u sredini tiganja je ok, a sa strane je primetno slabije, pa stalno mora da se mulja okolo i premešta da bi sve bilo termički obrađeno kako treba.Dakle treba mi nešto što lepo nalegne na rignlu i što daje maksimalno ujednačenu temperaturu celom površinom. Gledam da izbegnem liveno gvožđe, takav tiganj imam (nije grill tipa) i super je, ali je ritual s održavanjem, voleo bih nešto za svaki dan, što radi posao.ovo ti je premijum klasaako ne odgovara, baci pogled na ostalu ponudu u lesnini(kvantaš) odlična jehttps://www.xxxlesnina.rs/tiganji-za-pecenje-C31C2C2
July 22, 2025Jul 22 Teflon ne treba to koristiti uopste, osim mozda brzinski omlet. Ne smijes nista dugo u tome niti na jaku vatru jer emituje ozbiljan otrov. Imas sigurno opcija za carbon steel, super je materijal, bas za to za sto ti treba i mnogo vise. Meni je mnogo bolje i od stainless steel, uzivancija prziti na tome. Lako se odrzava iako treba seasoning ali to je sekund posla na kraju.
July 22, 2025Jul 22 10 minutes ago, Seabass said:Teflon ne treba to koristiti uopste, osim mozda brzinski omlet. Ne smijes nista dugo u tome niti na jaku vatru jer emituje ozbiljan otrov.Imas sigurno opcija za carbon steel, super je materijal, bas za to za sto ti treba i mnogo vise. Meni je mnogo bolje i od stainless steel, uzivancija prziti na tome. Lako se odrzava iako treba seasoning ali to je sekund posla na kraju.Ja sam godinama koristila teflon, kobajagi vodjena idejom da je ok dok se ne izgrebe. Sad teflon niks, samo inoks i staklena vatrostalna, pa kom opanci kom obojci.
July 22, 2025Jul 22 4 minutes ago, Mel said:Ja sam godinama koristila teflon, kobajagi vodjena idejom da je ok dok se ne izgrebe. Sad teflon niks, samo inoks i staklena vatrostalna, pa kom opanci kom obojci.Imam jedan veliki wok Hexclad koji mi je kupio jedan drug kad sam mu ucinio neku uslugu, cinimise da je platio oko £400, nisam mogao odbiti. To je valjda teflon sa mrezicom od stainless steel (inox?) i solidno je napravljeno. Koristim je cesto ali nikad je nisam ugrijao na smoking point, uglavnom za lagana dinstanja. Licimur sam ali imam to i pase mi velicina i jebiga.Carbon steel je fenomenalan materijal za przenja i grilovanja bilo cega. Trpi jake temperature, nema isijavanja otrova, ovisno od debljine drzi temperaturu, lako se odrzava i za mene je top materijal, bolji i od livenog gvozdja jer nije tako tesko. Restorani najcesce koriste carbon steel tave jer trpe abuse i traju beskrajno, a i ako se izlupaju nisu skupe za zamijeniti. Ja volim sto se na njima stvori patina sto vise koristis i ima taj rusticni izgled i feel.
July 22, 2025Jul 22 29 minutes ago, kud u maglu Simoviću said:ovo ti je premijum klasaako ne odgovara, baci pogled na ostalu ponudu u lesnini(kvantaš) odlična jehttps://www.xxxlesnina.rs/tiganji-za-pecenje-C31C2C2Jel imaš taj tiganj ili si imao priliku negde da ga probaš? Znam za proizvođača, radi ceo HoReCa program, nego me interesuje da li si imao prilike da probaš lično? Probao sam kod prijatelja neke Tefale, namunjeno izgledaju, ali opet isti problem - zagreje se ono u sredini a ostatak je primetno hladniji. Svi su od aluminijuma, sa nekim umecima od čelika da bi mogli da rade i na indukcionim pločama. E sada, siguran sam da bi i ugljenični čelik bio bolji po pitanju provodjenja toplote, ali imadosmo u kući jedan takav, i stalno je bilo primedbi kako mu je vreme da se baci jer je počeo da rdja... pa bih da izbegnem te vrste prigovora, ako je moguće.
July 22, 2025Jul 22 4 minutes ago, JakeBlues said:stalno je bilo primedbi kako mu je vreme da se baci jer je počeo da rdja... pa bih da izbegnem te vrste prigovora, ako je moguće.Moguce je. Mora da se season kao i liveno gvozdje. Kad operes nakon upotrebe, treba posusiti sto prije i namazati sa malo ulja. Kada se nakon duze upotrebe stvori patina, nece morati ni to svaki put nego povremeno.
July 22, 2025Jul 22 54 minutes ago, kud u maglu Simoviću said:ovo ti je premijum klasaako ne odgovara, baci pogled na ostalu ponudu u lesnini(kvantaš) odlična jehttps://www.xxxlesnina.rs/tiganji-za-pecenje-C31C2C2Kako sad ovo je aluminijum, a opet trube po netu da je aluminijum stetan... Edited July 22, 2025Jul 22 by brusli
July 22, 2025Jul 22 Moj ćale na buvljacima za sitne pare kupuje perfektno očuvane tučane tiganje. Ako to radi posao, može i tamo da se pogleda.