Jump to content
IGNORED

Torte i kolači

Amelija

Recommended Posts

Posted

To je posebna smesa, ima je u prodavnicama tzv. zdrave hrane u Ulcinju npr.

Kad dobijem pakovanje, pročitaću šta piše, pa reći ovde. Mleko se može naći u Veru.

Posted

2uszb5v.jpg

strudlice s makom i orasima.

halovin, daj, pliz, slike i utiske kad napravis tri mleka. 

Posted

Poco Loco iz Pančeva pravi sjajne sitne kolače! London štanglice ko domaće. Preporuke za Baron torticu i kesten korpice.

Posted

da, lep tekst, bez panike :)

Posted

nisam ja pravila, samo sam jela ovih dana, sve u svemu Pavlova sa moruškama (da ne kažem lakka ili hjortron)

torta.jpg

Posted

Nisu mi slike neke, al da obradujem darling da i "tiha većina" na forumu proba njene recepte.

Prošlomesečni čokoladni rogač kolač:

rogac_kolac_komad.jpg

rogac_kolac.jpg

Pojačala sam jabuke (ajdare). Ostalo doslovce po receptu. 

Posted

meni u tom kolaču najbolje odradila šifra i to dupla mera

Posted

da znas da cu za sledeci slatkis da uzmem sifru i probam je. ja se vecito zalecem na greni smit - ko da je to jedina sorta na svetu ... i ove ajdare su bilo cisto promene radi.

Posted

Poco Loco iz Pančeva pravi sjajne sitne kolače! London štanglice ko domaće. Preporuke za Baron torticu i kesten korpice.

ja sam bio zapanjen kvalitetom tamošnjih kolača.

saher torta je bolja od izvorne. potpuni vrh.

Posted

Pa da. Moram bolje da ih promovišem, stvarno su strava. Imaju i male Švarcvald tortice, sve u formatu kao komad iz bombonjere. I relativno su jeftini, sa sve dostavom u Begiš.

Što me podseti, možda bi oni hteli da mi naprave grilijaž tortu, pošto nema ko drugi. :-/

Posted

Prošlomesečni čokoladni rogač kolač:

jupiii :) drago mi je da ti se svidja. meni je to kolac sezone: bez icega, a jako ukusan, fin, moze da prodje i ko svecani kolac. plus ko sarma je, sto duze stoji, ukusniji je. jednom sam nasla parce u fridzu posle pet dana i bio je najbolji. 

nikako da mi dosadi osnovni recept, htela bih da krenem dalje, razmisljam o kruskama i dodacima, ali, ko sto rekoh, jos se nisam najela bejzika. 

u jabukama sam konzervativna, kuvam sa zlatnim delisesom. 

i slike su ti super! 

Posted

Pa da. Moram bolje da ih promovišem, stvarno su strava. Imaju i male Švarcvald tortice, sve u formatu kao komad iz bombonjere. I relativno su jeftini, sa sve dostavom u Begiš.

Što me podseti, možda bi oni hteli da mi naprave grilijaž tortu, pošto nema ko drugi. :-/

jao, jao, jao - nemoj mi to raditi mau :-).... i meni je jedna specijalna grilijaz torta, koju je napravila baka moje drugarice za jednu novu godinu, ostala u secanju kao najbolja torta kojia sam probala u zivotu. jos je grilijas bio sa bademima i orasima, a testo kao za reformu, sa nekim mirisnim puterom ...mmmmm...posle sam je i pitala kako je pravila tu tortu, ali je nije pravila po receptu, pa nije znala tacno da mi kaze sta je sve i kako islo. paralelno je pravila reformu i tu tortu, pa je manje vise improvizovala sa ovom drugom. i zaista nikad vise i nigde nisam jela tako ukusnu tortu.

Posted

Ja obozavam grilijaz tortu. Volim i grilijaz oblandice, ali grilijaz torta mi je broj jedan.