May 26, 20251 yr 5 minutes ago, Boksi said:Ovom tvom, odn. Najdželinom Neki dzem, marmelada, med, nutela, bilo sta te vrste. Bilo sta da se umuti u puter sa secerom ali mislim da nije neophodno. Mozda mozes staviti dvije kasike onih isjeckanih urmi koje kiselis sa soda-bikarbonom u vreloj vodi? Ja sam juce napravio verziju sa suhim sljivama. Uspije sta god da mu uradim.
July 27, 2025Jul 27 Dolazi društvance, pa smo spremili krekere sa sirom i ruzmarinom i kolačiće od maka spojene marmeladom od malina i prošarane belom čokoladom.
July 28, 2025Jul 28 16 hours ago, Klara said:@bisa , može li recept za sve sa fotke, molim? :)Naravno!Keksići sa sirom i ruzmarinom 225 gr putera250 gr brašna200 gr rendanog čedar sirapola kašičice ljute papričice2 kašičice sitno seckanog ruzmarina za premaz 1 žumance razmućeno sa 2 kašičice vode.Zamese se svi sastojci za testo, pa se testo ostavi u frižideru na pola sata. Onda se oklagijom razvija na oko pola cm debljine i modlicama vade keksići. Slažu se u veliki pleh, na papir za pečenje. Ne mora se praviti veliki razmak jer se ne šire. Premažu se žumancem i peku desetak min na 180 stepeni.E sad, meni je delovalo da će biti neslano, pa sam neke posipala odozgo krupnom solju. Nije loše, a nije ni moralo...
July 28, 2025Jul 28 A slatki keksići su ovi:http://vikendkuvarica.blogspot.com/2020/08/mak-keksici-sa-dzemom-od-malina.html
July 28, 2025Jul 28 Ne oseti se skoro uopšte papričica, barem ova koju sam ja stavljala. Staviću drugi put više.Slažem se da je sve mnogo bolje sa malo ljutine. Kupovala sam nekad neki džem od malina sa čilijem, pa kad su prestali da ga prave (jer ko bi to jeo 😄), ja nastavila da kupujem regularni, pa mu naseckam unutra crvenu papričicu i opravim ga!
July 28, 2025Jul 28 Da, jel postoji neka dobra zamena za čedar ako ga ne nađem? @bisaObožavam pikantno čak i kad mi zasmeta, ti i ja ćemo završiti u raju punom papričica. Edited July 28, 2025Jul 28 by Klara
July 28, 2025Jul 28 9 minutes ago, Klara said:Da, jel postoji neka dobra zamena za čedar ako ga ne nađem? @bisaNe znam, možda će neko drugi znati...Kontam da nema puno veze, bilo koji tvrdi sir bi radio posao. Samo da je punomasan, da bi se rastopio, a ne da se onako "zgumi" ili stvrdne...
July 29, 2025Jul 29 Gnjecavo!Preterao sam sa nektarinama u testu, ali neće se baci https://ibb.co/93YWgh45ImgBB2 hosted at ImgBBImage 2 hosted in ImgBBImgBB3 hosted at ImgBBImage 3 hosted in ImgBB Edited July 29, 2025Jul 29 by Ras
July 31, 2025Jul 31 On 29. 7. 2025. at 20:27, Ras said:Gnjecavo!Preterao sam sa nektarinama u testu, ali neće se baci Preteruješ. Ako je suditi po fotki deluje taman sočno i fino.
August 26, 2025Aug 26 Nešto nam utihnuli kolači...Plazma-mak tortica, i "banoffie caramel chese cake, da se zasladimo!
October 7, 2025Oct 7 Meni zinulo dupe da napravim kolac koji sam vidio u jednoj od epizoda Masterchef serije. Nesto ovako:
October 7, 2025Oct 7 Ima i ovaj, jos lakse:Ovaj lik je ekstra, nema suplje, samo zine da kaze sto je neophodno. I opet je funny.