decak Kejt Posted April 23, 2022 Posted April 23, 2022 17 minutes ago, dùda said: Moskva šnit hvala za podsetnik, već sam se pitala "what next" za sledeći vikend i rodjendan jače polovine ja za sutra pečem njujorški čizkejk upravo, i čini mi se da će biti fantastičan
duda Posted April 23, 2022 Posted April 23, 2022 (edited) 4 minutes ago, decak Kejt said: ja za sutra pečem njujorški čizkejk upravo, i čini mi se da će biti fantastičan a tebi hvala za ovo, ide sledeće obožavam taj pečeni čizkejk, po meni, to i jeste jedini pravi, ne znam što se zove ny, kad je to nemačka klasika, ali na kraju je i nebitno, mislim, pojede se, kakogod Edited April 23, 2022 by dùda
Popular Post decak Kejt Posted April 24, 2022 Popular Post Posted April 24, 2022 pre par godina (isto sam ovako pravila kako sam jela i naučila u Americi - dakle, na čizkejk ide onaj njihov nadev za pite od voća koji nije sladak, koji je malkice gust, taman da se lepo rastopi uz svaki zamah kašičicom) dodje meni u posetu drugarica, ja joj sva ponosna serviram parče uz kafu, a ona složi neki tužan izraz lica i kaže "jao pa ne mogu da verujem da ti voćni deo čizkejka nije uspeo pa se ovako sliva", e kad tad nisam raskinula drugarstvo i izmarširala je nazad u Monument da tamo jede onu izvetrelu splačinu od šlaga i želatina a što svi misle da je čizkejk, nikad neću. inače ja najviše volim čizkejk sa sosom od višanja i najčešće to i pravim. ponekad, kad se baš zaželim 'Murica, napravim sos od borovnica, isto da kisi i da je tek malkice gust. 11 2
Popular Post renne Posted May 6, 2022 Popular Post Posted May 6, 2022 Saher za @bubkka in rođendan 11 4 1
cmrlj Posted June 3, 2022 Posted June 3, 2022 pravim ovo, ziva nisam kako ce da ispadne. jela ih u originalu, vrhunski slatkis, ovaj recept mi, hm, malo sumnjiv, pa ga modifikujem, izgleda ko da ima premalo punjenja (dodala rikote i slatke pavlake koliko sam imala), onda punjenje bilo zrnasto od rikote, a ne secam se da treba (uzela stapni mikser, samlela), onda cenim da testo nece biti zvakasto kao sto treba, nasla negde da ga premazem vodom sa secerom dok su vrele, i tako... ko zna sta ce ispasti. al evo cekam i nadam se 3 1
cmrlj Posted June 4, 2022 Posted June 4, 2022 i, corak ove na donjoj polici koje su dobile vise pare da se dizu su se po izlasku iz komore odmah izduvale i smezurale. ispekla ih sve zajedno, malo se oporavile, al isto bile nedovoljno naduvane. ali ni ove naduvane nisu imale rupu u sebi, pa posto sam se mucila da ih odozdo izbusim i udubim, resila da zajebem formu, svakako sam imala vise krema no sto je pisalo da treba, pa presekla. ukusno je, nije kolac koji sam jela, to vec nije do mene no do recepta. majka mi rekla da ga zaboravim, umem ja i bolje. ostali su isto jeli i zvocali. drugarica rekla: ukusni su, al svi su mi tvoji drugi daleko bolji. italijanski su mi uvek leb s kremom krem je vrlo ukusan, leba brioskast, lepo je, al ima boljih za manje drndanja. 3
Recommended Posts