Jump to content
IGNORED

Čokolada

Amelija

Recommended Posts

Posted

Pa ne postoji tema o keksovima, a keksi krem je ovde pisao o keksovima. Hoces da te prebijem? :D

Posted

keksi je uljudan gospodin covek, koji odgovara na pitanja. i otvorite sebi temu o keksima, napolitankama i ostalim.... a za tucu uvek spreman, cim mi dirnes cokoladu :lolol:

Posted

Samo da najavim danasnji pokusaj pravljenja domace bele Nutele, uz sva moguca nadanja da ce liciti na Kinderladu :fingerscrossed:

Posted

ko zna, ako ti je ona domaca nutela ista nutela (a meni, na primer, nikakve veze s nutelom nema :) ), sto ti ovo sto zbrckas danas ne bi bilo isto kinder lada. podnesi detaljan izvestaj i ne zaboravi da slika govori iljadu reci. da sam na tvom mestu, u beli bih inkorporirala mleko u prahu. kako i u kojoj kolicini, nemam predstavu. sad znam zasto keksija nema. cupa kosu.il trlja ruke...

Posted
sad znam zasto keksija nema. cupa kosu.il trlja ruke...
i jedno i drugo :D trljam ruke uvek kada je kakao skuplji, ali zato gotovo da nema spavanja kada krenu ove nagle promene cena, a period stabilizacije ume da potraje :yawn2:
Posted

Mogu da preporucim belgijsku cokoladu Emoti (Intuiti Fraise, punjena jagodom). Kod 2 ozi dolara (u protiv-vrednosti) za 100 grama, ne mozete omasiti. Njam (now eating, uz srpsko-tursku kahvu).

Posted

Uzeh na aerodromu u prolazuValrhona "Le Noir 68% rond et chalereux"prevedeno na zemaljski jezik "rounded & warm chocolate"Nisam preteran fan crnih cokolada al ova je odlicna (i $$$) - mozda se preobratim :naughty:Sastav:najmanje 68% kakao - samo cist kakao puterkakao zrna iz Gane, secer, kakao puter, emulgator (soja lecitin), prirodni ekstrakt vanile. Mogude je da sadrzi gluten, mlecne proteine i iz jaja (?) i tragove kostunjavog voca.Keksi, sta sad znaci ovo "warm" i "rounded"? I u cemu je stvar sa tragovima kostunjavog voca, zasto se to stavlja - zbog mase? (valjda kikiriki daje dobru cvrstinu ali ako je u malim kolicinama..?)

Posted
Keksi, sta sad znaci ovo "warm" i "rounded"? I u cemu je stvar sa tragovima kostunjavog voca, zasto se to stavlja - zbog mase? (valjda kikiriki daje dobru cvrstinu ali ako je u malim kolicinama..?)
mislim da se ti tragovi stavljaju, jer postoji mogućnost da u toku procesa proizvodnje zaluta neki kikirirki ili nešto slično, pa da ih ne bi neko tužio .
Posted
mislim da se ti tragovi stavljaju, jer postoji mogućnost da u toku procesa proizvodnje zaluta neki kikirirki ili nešto slično, pa da ih ne bi neko tužio .
ma da, kapiram da je to ocigledniji razlog, nego mi je smesno to da uospte moze nesto da...zaluta..u toku proizvodnje :)
Posted

Valjda zato sto koriste iste masine tj. pogone za vise namena (pretpostavljam).

Posted

100%inače na mali milion proizvoda piše to sa mogućim tragovima ovoga i onoga, preptostavljam da je zbog alergija

Posted
Samo da najavim danasnji pokusaj pravljenja domace bele Nutele, uz sva moguca nadanja da ce liciti na Kinderladu :fingerscrossed:
iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii?
Posted
i jedno i drugo :D
onda da castis kad se steknu uslovi. :)
Posted

Ako sam dobro pazio na času s obzirom na proizvođača ovo bi trebalo da je "Cellebaut" čokolada, samo pretopljena i spakovana u 100 gr?adore_zps7d1fde6f.jpgNa poleđini piše sledeći sastav: kakao masa, kakao maslac, šećer, soja lecitin, aroma vanile :unsure: