betty Posted September 16, 2010 Posted September 16, 2010 jedva cekam da nam napises kako je bilo :Du medjuvremenu, razmisljam da kupim ovu posuduovde je zovu tajine, videla sam i tagine kao ime na netu. ima li neko iskustva s time? vredi li?
Frile Posted September 16, 2010 Posted September 16, 2010 ok, menjam mail ljiljanu u "kupi njoke" umesto "kupi krompir". definitivno cu probati jednom, ali ne veceras. veceras je trebalo zadiviti (ne zadaviti) goste.Eeee, ovo me podsetilo na ex-yu reklamu za Ledo njoke:- Ajme meni, kako činiš njoke?- Lipo, bacim Lido njoki uvodu, i za pet šes minuti su gotovi!
aram Posted September 16, 2010 Posted September 16, 2010 te nam je pravila i dokumentovala msmodesty pre par godina :)Ih, i ti se svega secas :)
yolo Posted September 16, 2010 Posted September 16, 2010 imam neki bizarni okazion, u sklopu neke humanitarne akcije u inostranstvu bicu ukljucen u kuvanje srpskog jela - za decu koja sa roditeljima leze u nekakvom objektu gde cekaju na medicinski tretman.sta bi im kuvali a da to nije previse komplikovano ili ukljucuje unobtainum namirnice tipa kiseli kupus za sarmu. to se desava u americi.meni od stvari koje mogu da napravim malim prstom leve ruke pada neka pileca muckalica ili varijacija na istu, napravis ratatui i u to roknes piletinu. ono sto me brine je sto nisam siguran da bi deca to tek tako jela (mada su tu i roditelji pa mogu da ih nateraju).mislim, bice tu jos ljudi koji ce da prave druge stvari pa mozda ovo i prodje kao jedno jelo, ali svejedno dajte neki tip za jos nesto. ili da se drkam da pravim cevape, sto mozda nije sasvim besmisleno s obzirom na oblik, to klinicima moze da bude zanimljivo. mada to sa cevapima se nikad ne zna, narocito ko ce ga znati kako cu da se izborim sa kolicinom. e da, mora i neki prilog uz to. sta?
pacey defender Posted September 16, 2010 Posted September 16, 2010 (edited) lovačke šnicle u sosu? jednostavno da se spremi, a možeš ih napraviti tako da budu na neki način autentično srpske... Edited September 16, 2010 by pacey defender
MayDay Posted September 16, 2010 Posted September 16, 2010 chevape! chevape! po renneovom receptu! moras!!
aram Posted September 16, 2010 Posted September 16, 2010 prilog uz cevape?pa lepinja i luka, sta bi ti jos :lol:moze i kajmak, ali spada u nenabavljivu kategoriju u Amerikama.salim se, ako mi padne nesto na pamet, javljam.
cmrlj Posted September 16, 2010 Posted September 16, 2010 gibanica, majku mu, to je omiljeno jelo svakog deteta.(ponesi sve odavde, ako sam ja mogla da vucem kore i sir u englesku, mozes i ti u ameriku )ako neces autenticnu verziju, imas tamo da kupis phyllo pastry i feta sir i udri, ko da ce deca prepoznati razliku.
yolo Posted September 16, 2010 Posted September 16, 2010 a dobro, ako ima filo pastry u kansas cityju onda smo na konju:)good call!giba, cevapi i muckalica vegetarijanska kao prilog za cevape. woooo-hooooo, amercici, najebali ste!
msmodesty Posted September 16, 2010 Author Posted September 16, 2010 a dobro, ako ima filo pastry u kansas cityju onda smo na konju:)good call!giba, cevapi i muckalica vegetarijanska kao prilog za cevape. woooo-hooooo, amercici, najebali ste!nista ne menjaj.jos samo dodaj tufahije za krajako vec leze u bolnici, trebalo bi i malo voca a deca vole slatkise.
msmodesty Posted September 16, 2010 Author Posted September 16, 2010 te nam je pravila i dokumentovala msmodesty pre par godina :)jedva cekam da nam napises kako je bilo jedu mi se njoke sada...ja vec bila i zaboravila. nisu bile teske za napraviti ali bas komentarisemo vasudeva i ja kako to nije jelo za ljude koji vole malo jace ukuse. lepo je ali nije super
aram Posted September 16, 2010 Posted September 16, 2010 (edited) @ modestyfakat, lepo je u samo u italijanskoj varijanti, kad je primo piatto, a kao secondo te ceka nesto jace Edited September 16, 2010 by aram
Аврам Гојић Posted September 16, 2010 Posted September 16, 2010 @ modestyfakat, lepo je u samo u italijanskoj varijanti, kad je primo piatto, a kao secondo te ceka nesto jacea sta bi jace, onako odoka, preporucio nakon ovih kledni?
msmodesty Posted September 16, 2010 Author Posted September 16, 2010 a sta bi jace™, onako odoka, preporucio nakon ovih kledni?steak, florentinski po mogucnosti
aram Posted September 16, 2010 Posted September 16, 2010 firentinu uvek, ali u nedostatku iste, junece snicle u paradajz sosu ili umbrijske kobasice od divlje svinje.
Recommended Posts