Jump to content
IGNORED

Recepti, kulinarski trikovi i omiljena jela - borba protiv gladi

msmodesty

Recommended Posts

Posted
jedva cekam da nam napises kako je bilo :lol:
:Du medjuvremenu, razmisljam da kupim ovu posudutagine.jpgovde je zovu tajine, videla sam i tagine kao ime na netu. ima li neko iskustva s time? vredi li?
Posted
ok, menjam mail ljiljanu u "kupi njoke" umesto "kupi krompir". definitivno cu probati jednom, ali ne veceras. veceras je trebalo zadiviti (ne zadaviti) goste.
Eeee, ovo me podsetilo na ex-yu reklamu za Ledo njoke:- Ajme meni, kako činiš njoke?- Lipo, bacim Lido njoki uvodu, i za pet šes minuti su gotovi!
Posted
te nam je pravila i dokumentovala msmodesty pre par godina :)
Ih, i ti se svega secas :)
Posted

imam neki bizarni okazion, u sklopu neke humanitarne akcije u inostranstvu bicu ukljucen u kuvanje srpskog jela - za decu koja sa roditeljima leze u nekakvom objektu gde cekaju na medicinski tretman.sta bi im kuvali a da to nije previse komplikovano ili ukljucuje unobtainum namirnice tipa kiseli kupus za sarmu. to se desava u americi.meni od stvari koje mogu da napravim malim prstom leve ruke pada neka pileca muckalica ili varijacija na istu, napravis ratatui i u to roknes piletinu. ono sto me brine je sto nisam siguran da bi deca to tek tako jela (mada su tu i roditelji pa mogu da ih nateraju).mislim, bice tu jos ljudi koji ce da prave druge stvari pa mozda ovo i prodje kao jedno jelo, ali svejedno dajte neki tip za jos nesto. ili da se drkam da pravim cevape, sto mozda nije sasvim besmisleno s obzirom na oblik, to klinicima moze da bude zanimljivo. mada to sa cevapima se nikad ne zna, narocito ko ce ga znati kako cu da se izborim sa kolicinom. e da, mora i neki prilog uz to. sta?

Posted (edited)
lovačke šnicle u sosu? jednostavno da se spremi, a možeš ih napraviti tako da budu na neki način autentično srpske... Edited by pacey defender
Posted

prilog uz cevape?pa lepinja i luka, sta bi ti jos :lol:moze i kajmak, ali spada u nenabavljivu kategoriju u Amerikama.salim se, ako mi padne nesto na pamet, javljam.

Posted

gibanica, majku mu, to je omiljeno jelo svakog deteta.(ponesi sve odavde, ako sam ja mogla da vucem kore i sir u englesku, mozes i ti u ameriku :lol:)ako neces autenticnu verziju, imas tamo da kupis phyllo pastry i feta sir i udri, ko da ce deca prepoznati razliku.

Posted

a dobro, ako ima filo pastry u kansas cityju onda smo na konju:)good call!giba, cevapi i muckalica vegetarijanska kao prilog za cevape. woooo-hooooo, amercici, najebali ste!

Posted
a dobro, ako ima filo pastry u kansas cityju onda smo na konju:)good call!giba, cevapi i muckalica vegetarijanska kao prilog za cevape. woooo-hooooo, amercici, najebali ste!
nista ne menjaj.jos samo dodaj tufahije za krajako vec leze u bolnici, trebalo bi i malo voca a deca vole slatkise.
Posted
te nam je pravila i dokumentovala msmodesty pre par godina :)jedva cekam da nam napises kako je bilo :lol: jedu mi se njoke sada...
ja vec bila i zaboravila. nisu bile teske za napraviti ali bas komentarisemo vasudeva i ja kako to nije jelo za ljude koji vole malo jace ukuse. lepo je ali nije super
Posted (edited)

@ modestyfakat, lepo je u samo u italijanskoj varijanti, kad je primo piatto, a kao secondo te ceka nesto jace

Edited by aram
Posted
@ modestyfakat, lepo je u samo u italijanskoj varijanti, kad je primo piatto, a kao secondo te ceka nesto jace
a sta bi jace, onako odoka, preporucio nakon ovih kledni?
Posted
a sta bi jace™, onako odoka, preporucio nakon ovih kledni?
steak, florentinski po mogucnosti
Posted

firentinu uvek, ali u nedostatku iste, junece snicle u paradajz sosu ili umbrijske kobasice od divlje svinje.