Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Recepti, kulinarski trikovi i omiljena jela - borba protiv gladi

Featured Replies

Postoji vise od jedne vrste kale. Nisu sve jednake po ukusu, jestivosti. Neke su koznate i zilave pa se moraju dobro raskuhati. Najcesce se trosi zimi kad je i najbolje. Cavolo Nero je italijanska verzija, popularizovao Jamie Oliver u UK. Curly kale se takodje moze naci po supermarketima ali cesce u zimskoj sezoni, sada ne vidjam.

Ako vec imas zelju da spremis, izrezi zilu iz sredine lista, to je tvrdo i stringy, ostatak obari u malo vode i putera ili dodaj u neko varivo. Ili baci pilicima ako imas. Bice dobra jaja.

• Replies 7.6k
  • Views 750.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Sandradjer
    Sandradjer

Ode valdorf prvi. Jos krkaju. Uspela sam. Kazu pozdravi forumase i neka zovu na degustaciju slobodno   

• Ovo su Scotch pies koje sam pravio prije jedno mjesec dana. Prvi put sam pravio ovo tijesto od brasna i masti (svinjska i govedja 50/50). Tradicionalno punjenje je mljevena junetina ili ovcetina, nest

Posted Images

imam kolicinu lepih,mladih prugastih patlidzancica..dajte neku ideju

Patlidžan kao plavi patlidžan?

Seti se onog pomalo egzotičnog rp sa kurkumom, ukoliko su plodovi relativno mali.

25 minutes ago, Ras said:

Patlidžan kao plavi patlidžan?

ovih

bunch-purple-white-eggplant-large-pile-e

@ivy Patlidžan u medu iz Birtije?

66770398_888839884802317_465967976110935

ne bih slatko..

punila sam ih mesom i predivni su..sad bih nesto drugacije..

pa imaš kod mene svašta od patlidžana, veliki sam ljubitelj. Hünkar Beğendi (umesto bešamela ja stavljam jogurt), Mirza Ghasemi, Baingan bharta, Alinazik, patlidžani punjeni orasima, melitzano, paprike punjene patlidžanom, pečeni patlidžan sa sirom i orasima...

Mmm ovo sa orasima mi zvuci zanimljivo..

Jedno od najboljih jela na svijetu je melanzane parmigiana.

12 hours ago, aram said:

@ivy Patlidžan u medu iz Birtije?

66770398_888839884802317_465967976110935

Niko da kaze kako je ovo gotivan tanjir pa cu ja.

divan je tanjir ali nije moj, pripada autorima "Birtije 'Kod poslednjeg zalogaja' "

GwNCMqsW4AA-Fnz?format=jpg&name=small

D

Samo da prijavim da je brokoli iseckan na cvetiće pa pečen u rerni jako ukusan! 🙂

Dodala sam glavicu crvenog luka sečenog na osmine, poprskala maslinovim uljem i solju i pekla 20-tak min rasprostrto po plehu. Posle sam promešala sa još malo ulja, limunovim sokom, poprašila mlevenim biberom i kašikom susama blago prepečenog samo da zamiriše.

Odlično kao prilog uz ribu, a kontam da bi sa malo belog sira mrvljenog odozgo bilo super samostalni lagani obrok.

• 3 weeks later...

Na čemu se prže smokve, puter?

Da li se med ili šećer dodaju tokom prženja ili na kraju?

prženje sa kojim konačnim ciljem? daj malo detalja, šta želiš da postigneš, sa čime ih kombinuješ i sl.

za slana jela, npr. ficatum, ja ih pržim na mešavini mulja i putera. kad ih pečem u rerni sa pršutom i gorgonzolom, onda samo mulje. za nešto slatko bih koristio samo puter, ali pazi da ne izgori.