Jump to content
IGNORED

Recepti, kulinarski trikovi i omiljena jela - borba protiv gladi

msmodesty

Recommended Posts

Posted

Nema potrebe da kuvas u ekspresu, brzo se kuva, to je riba.

Neuporediv je miris skembica i bakalarA banacanine, skembici smrde na *****, a kuca u kojoj se kuva bakalao je kao da si usao u dzinovsku ***** :D pa ko sta voli

Posted

Inace, u istri sam, najkvalitetniji bakalar vakumirani, beo, prav ko strela, od 600 do 800 grama, 250 kuna, sav ostali je jeftiniji

Posted

Onaj Grk na Kalenicu na oznacenoj lokaciji je tezga ili lokal?

Posted

Neuporediv je miris skembica i bakalarA banacanine, skembici smrde na *****, a kuca u kojoj se kuva bakalao je kao da si usao u dzinovsku ***** :D pa ko sta voli

:D
Posted

ima onih kojima je stalno kuvani bakalar. 

Posted

Onaj Grk na Kalenicu na oznacenoj lokaciji je tezga ili lokal?

tezga.
Posted

A kažite mi, posmatram taj proces spravljanja bakalara na belo; Da li bi umesto sušenog koji se hirdrira mogao da se koristi svež, da se obari i onda da se tako udje u proces mlacenja?

Posted

:lol:

inace, ja juce htela da pazarim onaj trentonov vec pripremljen bakalar, no nije ga bilo juce u metrou u borci. kaze majstor za ribe da im je bakalar na granici, na uzorkovanju za analizu, i da treba svakog casa da stigne...ja bila na proputovanju, nisam imala kade da sacekam, inace bih mozda kupila i taj vakumirani ili cak i samo suseni, koliko sam se bila naostrila da jedem bas bakalar. no, srecom bice samo saran sa spikovan dimnjenim saranom i blukom, i tako je to jedna banatska tradicija, uostalom ;-)

Posted (edited)

@ zola. Naravno, miris nece biti intenzivan, al bice lepa riblja pasteta. Samo napred. Sva ta obrada bakalara s namakanjem je da ga povrati u "sveze" stanje.

Edited by darling
Posted

@ darling - vidi, kad bi ***** tako mirisala, ja bi dosad ost'o nevin. Ono jeste, za škembiće su pravu, ama intenzitet je neuporediv...

@ nezvanova - danas sam na pasja kola ispsovao i Banat i tradiciju i grad (odnosno, ove ruševne kulise nekadašnjeg grada)... u podne je na ribnjaku, u onoj radnjici kod Sibile nestalo šarana i nije ga bilo nigde u gradu. Dva sata sam obilazio ribarnice i supermarkete... oni na badnji dan u podne svi ostanu bez ribe! Gomila kretena sedi u toj Ečkoj! Ribari u Tarašu nisu ni izlazili na vodu zbog zime. Od kad znam za sebe, uvek je večera: šaran, prebranac, kompot od šljiva, bundeva... Ove godine škarpina iz dalekog nam, ali prijateljskog Tajlanda... Srećom, svi su odlepili na mog bakalara, koji je potpuno izvukao stvar, uz malo kapara i maslina

Posted

evo ideje kako sprečiti sir da iscuri kad se pune halapenjosi

aec6584366cbebb6d161b478e90a387d.jpg

Posted

brzo dajte neki predlog čime puniti pileće belo