October 14, 20168 yr nemoj da ga punis do vrha testom, nego napravi proporcionalno toj sa slike, dakle mali precnik, nizak zid. posto pravis unapred imas vremena i strpljenja da to uradis kako treba. bice ti super te male korpe. da, tako sam na kraju i smisilla :) najbitnije mi je da napravim te korpice, a to mogu dosta ranije, pa ako uspe, uspe sve ostalo je lako
October 14, 20168 yr pa ima i one posudice keramichke po kinezima i home centrima, za pechenje, veceg dijametra nego shto je mafin, moglo je da se nadje (u djelatu u gandijevoj sluze iz toga vrlo lep lazni koh, pechen u tome, znachi da postoj posudje ^_^) Edited October 14, 20168 yr by gospa buba
October 14, 20168 yr ranije su se valjda kod limara prodavali razni kalupi za pite i pitice, korpice i slično. znam da je moja baba to imala jer je ona bila jedna talentovana domaćica (za razliku od mene). to se čuvalo i prenosilo sa generacije na generaciju. dok nije meni palo šaka.
October 14, 20168 yr pa ima i one posudice keramichke po kinezima i home centrima, za pechenje, veceg dijametra nego shto je mafin, moglo je da se nadje (u djelatu u gandijevoj sluze iz toga vrlo lep lazni koh, pechen u tome, znachi da postoj posudje ^_^) znam kako izgledaju te posudice ali ih nigde nisam videla da se prodaju ranije su se valjda kod limara prodavali razni kalupi za pite i pitice, korpice i slično. znam da je moja baba to imala jer je ona bila jedna talentovana domaćica (za razliku od mene). to se čuvalo i prenosilo sa generacije na generaciju. dok nije meni palo šaka. da, kod limara je nekada bilo, a sad više nema ništa eh da mi je d'odem negde u neki dobar kulinarski market abrod kuću bih potrošila, zna bob zašto mi neda didem <_<
October 14, 20168 yr @duda e, evo ja sam abrod, vec danim trazim obicne limene kalupe za secenje testa, nista spec, okrugle modle razlicitog precnika. i cvrc - ima jelkice, zvezdice, betmeni, slova, deda mrazovi, jebeni irvasi i glave od zombija, sve ima samo nema obicnih okruglih Edited October 14, 20168 yr by aram
October 14, 20168 yr @duda e, evo ja sam abrod, vec danim trazim obicne limene kalupe za secenje testa, nista spec, okrugle modle razlicitog precnika. i cvrc - ima jelkice, zvezdice, betmeni, slova, deda mrazovi, jebeni irvasi i glave od zombija, sve ima samo nema obicnih okruglih ja sam negde na našim pijacama viđala te obične okrugle koje tražiši to različitih promera, ali sad ne mogu da se setim gde to beše
October 14, 20168 yr pa nista staramajko :p osim sto imam jednu jedinu okruglu ravnih zidova i vec mi je frka sta kad se i ta razbije a i ponekad bih sitnije pogacice, ponekad krupnije...
October 14, 20168 yr pa nista staramajko :P osim sto imam jednu jedinu okruglu ravnih zidova i vec mi je frka sta kad se i ta razbije a i ponekad bih sitnije pogacice, ponekad krupnije. ako ih ponovo pronađem, kupićui za tebe, obećavam :P
October 14, 20168 yr pogledaću, hvala :) imaš ovde https://www.svezakucu.rs/www/k-731/kalupi-za-pecenje
October 14, 20168 yr pa nista staramajko :P osim sto imam jednu jedinu okruglu ravnih zidova i vec mi je frka sta kad se i ta razbije a i ponekad bih sitnije pogacice, ponekad krupnije... krupnije za vodu, sitnije za rakiju. sram te bilo
October 14, 20168 yr imaš ovde https://www.svezakucu.rs/www/k-731/kalupi-za-pecenje imam ja ovakve za mafine, ali malog su promera, ja bih htela da budu malo većeg promera, ali ništa, na kraju ću praviti ovim manjim