Jump to content
IGNORED

Recepti, kulinarski trikovi i omiljena jela - borba protiv gladi

msmodesty

Recommended Posts

Posted

nemoj da ga punis do vrha testom, nego napravi proporcionalno toj sa slike, dakle mali precnik, nizak zid. posto pravis unapred imas vremena i strpljenja da to uradis kako treba. bice ti super te male korpe. 

da, tako sam na kraju i smisilla  :)

najbitnije mi je da napravim te korpice, a to mogu dosta ranije, pa ako uspe, uspe

sve ostalo je lako

Posted

imala sam ja te korpice/kalupe od lima.

toga je ranije bilo u prodaji.

Posted (edited)

pa ima i one posudice keramichke po kinezima i home centrima, za pechenje, veceg dijametra nego shto je mafin, moglo je da se nadje :unsure:

(u djelatu u gandijevoj sluze iz toga vrlo lep lazni koh, pechen u tome, znachi da postoj posudje ^_^)

Edited by gospa buba
Posted

ranije su se valjda kod limara prodavali razni kalupi za pite i pitice, korpice i slično.

znam da je moja baba to imala jer je ona bila jedna talentovana domaćica (za razliku od mene).

to se čuvalo i prenosilo sa generacije na generaciju. dok nije meni palo šaka.

Posted

pa ima i one posudice keramichke po kinezima i home centrima, za pechenje, veceg dijametra nego shto je mafin, moglo je da se nadje :unsure:

(u djelatu u gandijevoj sluze iz toga vrlo lep lazni koh, pechen u tome, znachi da postoj posudje ^_^)

znam kako izgledaju te posudice ali ih nigde nisam videla da se prodaju  :cry:

ranije su se valjda kod limara prodavali razni kalupi za pite i pitice, korpice i slično.

znam da je moja baba to imala jer je ona bila jedna talentovana domaćica (za razliku od mene).

to se čuvalo i prenosilo sa generacije na generaciju. dok nije meni palo šaka.

da, kod limara je nekada bilo, a sad više nema ništa  :cry:

eh da mi je d'odem negde u neki dobar kulinarski market abrod

kuću bih potrošila, zna bob zašto mi neda didem  <_<

Posted

varovatno ima toga na kupujemprodajem

Posted (edited)

@duda

e, evo ja sam abrod, vec danim trazim obicne limene kalupe za secenje testa, nista spec, okrugle modle razlicitog precnika. i cvrc - ima jelkice, zvezdice, betmeni, slova, deda mrazovi, jebeni irvasi i glave od zombija, sve ima samo nema obicnih okruglih :mad:

Edited by aram
Posted

@duda

e, evo ja sam abrod, vec danim trazim obicne limene kalupe za secenje testa, nista spec, okrugle modle razlicitog precnika. i cvrc - ima jelkice, zvezdice, betmeni, slova, deda mrazovi, jebeni irvasi i glave od zombija, sve ima samo nema obicnih okruglih :mad:

ja sam negde na našim pijacama viđala te obične okrugle koje tražiši to različitih promera, ali sad ne mogu da se setim gde to beše  :cry:

Posted

varovatno ima toga na kupujemprodajem

pogledaću, hvala  :)

Posted

pa nista staramajko :p osim sto imam jednu jedinu okruglu ravnih zidova i vec mi je frka sta kad se i ta razbije :cry:

a i ponekad bih sitnije pogacice, ponekad krupnije...

Posted

pa nista staramajko :P osim sto imam jednu jedinu okruglu ravnih zidova i vec mi je frka sta kad se i ta razbije :cry:

a i ponekad bih sitnije pogacice, ponekad krupnije.

ako ih ponovo pronađem, kupićui za tebe, obećavam  :P

Posted

pa nista staramajko :P osim sto imam jednu jedinu okruglu ravnih zidova i vec mi je frka sta kad se i ta razbije :cry:

a i ponekad bih sitnije pogacice, ponekad krupnije...

krupnije za vodu, sitnije za rakiju. sram te bilo :lolol: