Jump to content
IGNORED

Recepti, kulinarski trikovi i omiljena jela - borba protiv gladi

msmodesty

Recommended Posts

Posted (edited)

A jesi ti pisala o toj tvojoj borbi za zdravlje creva ili da nam opričaš ukratko?

....shit has hit the fan...

sto vise svezeg povrca,ono veca salata uz svaki obrok

sto manje industrijske hrane(ovo bi moglo i skroz da se izbaci bar na nekoliko meseci)

izbaciti/smanjiti gluten i kazein na neko vreme (sto je duze moguce)

supe od kostiju

kefir(po mogucstvu pravi od gljive),lakto-fermentirana hrana(kiseli kupus)

cicoka i hrana bogata inulinom(cikorija)

nutritivno bogata hrana-jaja,iznutrice,plava riba

ulje jetre bakalara

ali to verovatno niko nece raditi jer..

Edited by ivy
Posted

Ja sam napravio smuti od cvekle, sargarepe i banane, i odvalio sam od gasova, toliko da je i meni bilo neprijatno. Jebes zdravlje.

Posted (edited)

tiramisu hocu da napravim u srbiji u kucnim uslovima od domacih sirovina.

sovetujte.

Edited by gospa buba
Posted

Ako nećeš maskarpone i skup ti je, onda uzmi onaj Elle pokvašeni karton u ljubičastom pakovanju

Inače imaš odličan maskarpone u hiperu

Posted

pa nashta ce da lichi sa kartonom. zashto ne onda onaj od kravice, u njemu bar ima neshto?

necemo tiramisu za rekonvalescente, nego adolescente ^_^

recopis takodje molim priti pliz, neki koji je testiran i uspeo. sa kolichinama, za nas mashinske inzenjere.

Posted

Kravica dosta vuče na kiselo

Ako ti nije hitno za danas, odi sutra kod Sanje na starom merkatoru i kupi njen sremski

Posted

nema sira u srbiji u prodavnici? mislim, srpskog sira?

lele. uzecemo onda taj od papira :)

Posted

hoces da pravis u jednu ciniju pa da seces na kocke ili u male cinijice?

Posted

hoces da pravis u jednu ciniju pa da seces na kocke ili u male cinijice?

nakocke brate. jedva da imam i tu chiniju veliku, a kamoli tolko malih.
Posted

pa evo vako:

6 svezih jaja, 400 grama piskota (najbolje savoiardi, ako nema, neke slicne), 500gr mascarpone ili taj kartonski, 200gr secera. plus koliko zatreba kakao u prahu, onaj bez secera, sveze skuvana kafa, najbolje neki espreso ili moka, eventualno jaca filterusa, u koju se umesa malo ruma.

odvojis zumanca i belanca. zumanca umutis, dodas 100gr secera i maskarpone, pa nastavis da mutis dok ne dobijes lep penasti krem. belanca umutis u sneg onako dopola, onda dodas ostatak secera pa nastavis da mutis dok ne dobijes cvrstu penu. sad u onu kremu od zumanaca dodas taj sneg i pazljlivo izmesas, nezno podizuci masu odozdo na gore. deo kreme, oko cetvrtine, razmazes po dnu cinije. onda poredjas red piskota koje natopis kafom, (ali ne previse, ne smeju da se raspadaju), onda opet krem, pa sad ostatak piskota, ovog puta okrenute na bok, pa odozgo ostatak krema. sve obilno kroz cediljku poprasis kakaom, a mozes i da ukrasis nekom mrezom rastopljene cokolade, minimum tri sata u frizider pre sluzenja.

Posted

dobro je, prepala se belanca bacish :lolol:

josh da mi neko nadje i onaj moj blatnjavi kolach, shto nekad pravila, pa posle drugi pravili ^_^

Posted

el to onaj sa pavlakom i cokoladom sto se prelije ladnim mlekom?

Posted

dosla ovde po recept za jagnjecu kapamu, ali zalud - slika koju je duda svojevremeno okacila (a na kojoj je, pretpostavljam, bio recept) je sada 404.

moze pomoc? anyone?