Haralampije Posted September 1, 2016 Posted September 1, 2016 Hmm, mozda fusilli sa blukom, malo kapra + preprzeni listici mesnate slanine, sve zaliveno sa malo suvog belog vina?
maheem Posted September 1, 2016 Posted September 1, 2016 U rerni zapeci pasulj iz konzerve sa lukom, paprikom i paradajzom ko ja juče [emoji38]
banatjanin Posted September 1, 2016 Posted September 1, 2016 zelena salata :D ko ta blitva, moze i kelj, i to je super. dalmatinsko varivo ne mora biti salatnog tipa, ne znam kako pravis, moze i da se zavrsi u serpi, na maslinovom i belom luku, bez sirceta, to se zove blitva na tecu, odnosno u istri na padelu. tako moze kelj, i bas je ukusno. jedino kelj i krompir kuvaj odvojeno, i baci vodu u kojoj je kuvan kelj, onda nece biti smrda. mozes na taj fazon tako i blitvu olovku, takozvane fazolete, isto dobro ide uz ribu. http://www.coolinarika.com/recept/fazoleti-na-dalmatinski/ ee, mogu i tikvice tako, al ja mrzim kuvane tikvice, pa ne preporucujem. obozavam svezu skusu. uvek ga pravim "na teću", na hcmulju i bluku, tako me naučili i stvarno ga pravim izvrsno, ali mi je dosadilo. a vidiš, mogao bi da potražim tu olovkastu boraniju... @maheem - skvo ne jede suljpa :-/ @ haralampije - ovog puta, obrok smišljam tako da preskočim testeninu i meso, ali dobro zvuči @ aram - pirinač jeste opcija, ali moram i da ga zazelenim ili zacrvenim trenutno razmišljam o nekoj takvoj, pirinač ili kuskus, podlozi, a sa strane komorač (imam jedan) na vrlo tanke listiće, sa dresingom od limuna i mulja i možda grilovani paradajz (imam volovsko srce)
ljakse Posted September 1, 2016 Posted September 1, 2016 (edited) kuskus baci na gril tračice patlidžana, tikvica i crvene mesnate paprike, onako brzo i jako da se blago zacrni sa jedne strane, pomešaj sa krdom grubo seckanog bluka, muljem i peršunom, pa sa kuskusom. edit: i sitno seckani svež paradajz u to, da osveži. Edited September 1, 2016 by ljakse
banatjanin Posted September 1, 2016 Posted September 1, 2016 (edited) baci na gril tračice patlidžana, tikvica i crvene mesnate paprike, onako brzo i jako da se blago zacrni sa jedne strane, pomešaj sa krdom grubo seckanog bluka, muljem i peršunom, pa sa kuskusom. edit: i sitno seckani svež paradajz u to, da osveži. mislim da ću da iskombinujem to tvoje i ovo: http://www.bbcgoodfood.com/recipes/1112635/grilled-mackerel-with-harissa-and-coriander-cousco to kao podloga, pored kriška pečenog paradajza komorač za nešto drugo... Edited September 1, 2016 by banatjanin
aram Posted September 1, 2016 Posted September 1, 2016 (edited) komorac na listice, narandze na kolutove, slozis ukoso naizmenicno, namuljis i pobiberis. edit: nesto vako Edited September 1, 2016 by aram
banatjanin Posted September 1, 2016 Posted September 1, 2016 (edited) mnogo dobro ispalo na kraju nije bilo dovoljno kuskusa u kutiji, pa sam se prešaltao na proso - i još bolje je pržnuo dva iseckana čena bluka na mulju, nalio vodom i ubacio jedan paketić ribljeg temeljca (koncentrat, kupovni, sramim se priznati) dodao proso i kuvao 20 minuta dok nije uvrilo. u tiganju pored vrlo kratko zarumeneo jednu oveću iseckanu šalotu (ljutiku) i četvrt praziluka sa kašičicom harise, tako da ostane hrskavo. tek na kraju, sa pregršt peršuna, pomešao to sa prosom (da sam kuvao zajedno, luk bi se pretvorio u kašaste komadiće, što sam hteo da izbegnem) polovine paradajza izgrilovao sa kaparima i dobrim balzamikom i onda na sve to po dva fileta skuše, grilovana tako da se zahrskave spolja, a unutra ostanu saftani ubismo se uz po jedan ladan Hoegaarden Edited September 1, 2016 by banatjanin
Frank Pembleton Posted September 22, 2016 Posted September 22, 2016 Ajd pomoć, U zadnje vreme mi se često desi da mi se uveče prijede sardina, klasična sardina iz konzerve. E sad naravno posle oću dumrem od neke muke ili tako nečeg. Dakle sa čim bi mogao da pomešam da "olakšam" te sardine... ....shit has hit the fan...
banatjanin Posted September 23, 2016 Posted September 23, 2016 (edited) Hm... i ja ponekad veceram sardinu, ali nemam tih problema. Ocedim ulje, prelijem maslinovim i brdom naseckanog peršuna, malo kapara, topao hleb i udri Edited September 23, 2016 by banatjanin
yolo Posted September 24, 2016 Posted September 24, 2016 mora sitno seckan lukac u sardinu. nego, treba pomoc. juce sam pravio vegetarijanski kari, sto se tice okusa mozda i najbolji koji sam napravio u zivotu, posto sam pisao neke izvestaje za posao od kuce pa sam imao svo vreme sveta da natenane udinstam luk do raspadanja i generalno odradim taj dosadni proces koji obicno ubrzavam. znaci u jelu ima mnogo luka, onda socivo, slatki krompir i cvekla od povrca i naravno dosta indijskih zacina, ukljucujuci i beli luk u prahu (koji sam dodao da ispraznim kesicu ). elem kao sto rekoh jelo je super ali smo zena i ja nevidjeno naduli stomake, toliko da sam ja sinoc u ponoc morao da idem na pljesku u nadi da cu da se izdusim. mislim tek sam posle toga da prostite poceo da prdim, u toku dana cak nije bilo ni tog prijatelja dobre indijske hrane. i sad gledam u to jelo i razmisljam sta mogu da mu uradim da smanji ovo nezeljeno delovanje u stomaku.... ima li ko ideju, da li postoji neki sastojak koji se dodaje da se ubije ovo nadimanje.
ivy Posted September 24, 2016 Posted September 24, 2016 a sledeci put smanjiti taj udinstani luk,on je krivac
Recommended Posts