Jump to content
IGNORED

Recepti, kulinarski trikovi i omiljena jela - borba protiv gladi

msmodesty

Recommended Posts

Posted

Hmm, mozda fusilli sa blukom, malo kapra + preprzeni listici mesnate slanine, sve zaliveno sa malo suvog belog vina?

Posted

U rerni zapeci pasulj iz konzerve sa lukom, paprikom i paradajzom ko ja juče [emoji38]

Posted

zelena salata :D

ko ta blitva, moze i kelj, i to je super. dalmatinsko varivo ne mora biti salatnog tipa, ne znam kako pravis, moze i da se zavrsi u serpi, na maslinovom i belom luku, bez sirceta, to se zove blitva na tecu, odnosno u istri na padelu. tako moze kelj, i bas je ukusno. jedino kelj i krompir kuvaj odvojeno, i baci vodu u kojoj je kuvan kelj, onda nece biti smrda. 

mozes na taj fazon tako i blitvu olovku, takozvane fazolete, isto dobro ide uz ribu. 

http://www.coolinarika.com/recept/fazoleti-na-dalmatinski/

ee, mogu i tikvice tako, al ja mrzim kuvane tikvice, pa ne preporucujem. 

obozavam svezu skusu. 

uvek ga pravim "na teću", na hcmulju i bluku, tako me naučili i stvarno ga pravim izvrsno, ali mi je dosadilo. a vidiš, mogao bi da potražim tu olovkastu boraniju...

@maheem - skvo ne jede suljpa :-/

@ haralampije - ovog puta, obrok smišljam tako da preskočim testeninu i meso, ali dobro zvuči

@ aram - pirinač jeste opcija, ali moram i da ga zazelenim ili zacrvenim

trenutno razmišljam o nekoj takvoj, pirinač ili kuskus, podlozi, a sa strane komorač (imam jedan) na vrlo tanke listiće, sa dresingom od limuna i mulja i možda grilovani paradajz (imam volovsko srce)

Posted (edited)

kuskus

baci na gril tračice patlidžana, tikvica i crvene mesnate paprike, onako brzo i jako da se blago zacrni sa jedne strane, pomešaj sa krdom grubo seckanog bluka, muljem i peršunom, pa sa kuskusom.

edit: i sitno seckani svež paradajz u to, da osveži.

Edited by ljakse
Posted (edited)

baci na gril tračice patlidžana, tikvica i crvene mesnate paprike, onako brzo i jako da se blago zacrni sa jedne strane, pomešaj sa krdom grubo seckanog bluka, muljem i peršunom, pa sa kuskusom.

edit: i sitno seckani svež paradajz u to, da osveži.

mislim da ću da iskombinujem to tvoje i ovo: http://www.bbcgoodfood.com/recipes/1112635/grilled-mackerel-with-harissa-and-coriander-cousco

to kao podloga, pored kriška pečenog paradajza

komorač za nešto drugo...

Edited by banatjanin
Posted (edited)

komorac na listice, narandze na kolutove, slozis ukoso naizmenicno, namuljis i pobiberis.

edit: nesto vako

donnamaoderna.it_.jpg

Edited by aram
Posted (edited)

mnogo dobro ispalo

na kraju nije bilo dovoljno kuskusa u kutiji, pa sam se prešaltao na proso - i još bolje je

pržnuo dva iseckana čena bluka na mulju, nalio vodom i ubacio jedan paketić ribljeg temeljca (koncentrat, kupovni, sramim se priznati) dodao proso i kuvao 20 minuta dok nije uvrilo. u tiganju pored vrlo kratko zarumeneo jednu oveću iseckanu šalotu (ljutiku) i četvrt praziluka sa kašičicom harise, tako da ostane hrskavo.

tek na kraju, sa pregršt peršuna, pomešao to sa prosom (da sam kuvao zajedno, luk bi se pretvorio u kašaste komadiće, što sam hteo da izbegnem)

polovine paradajza izgrilovao sa kaparima i dobrim balzamikom

i onda na sve to po dva fileta skuše, grilovana tako da se zahrskave spolja, a unutra ostanu saftani

ubismo se uz po jedan ladan Hoegaarden

Edited by banatjanin
  • 3 weeks later...
Posted

Ajd pomoć,

U zadnje vreme mi se često desi da mi se uveče prijede sardina, klasična sardina iz konzerve.

E sad naravno posle oću dumrem od neke muke ili tako nečeg.

Dakle sa čim bi mogao da pomešam da "olakšam" te sardine...

....shit has hit the fan...

Posted (edited)

Hm... i ja ponekad veceram sardinu, ali nemam tih problema.

Ocedim ulje, prelijem maslinovim i brdom naseckanog peršuna, malo kapara, topao hleb i udri

Edited by banatjanin
Posted

mora sitno seckan lukac u sardinu.

nego, treba pomoc. juce sam pravio vegetarijanski kari, sto se tice okusa mozda i najbolji koji sam napravio u zivotu, posto sam pisao neke izvestaje za posao od kuce pa sam imao svo vreme sveta da natenane udinstam luk do raspadanja i generalno odradim taj dosadni proces koji obicno ubrzavam. znaci u jelu ima mnogo luka, onda socivo, slatki krompir i cvekla od povrca i naravno dosta indijskih zacina, ukljucujuci i beli luk u prahu (koji sam dodao da ispraznim kesicu :cry: ). 

elem kao sto rekoh jelo je super ali smo zena i ja nevidjeno naduli stomake, toliko da sam ja sinoc u ponoc morao da idem na pljesku u nadi da cu da se izdusim. mislim tek sam posle toga da prostite poceo da prdim, u toku dana cak nije bilo ni tog prijatelja dobre indijske hrane.

i sad gledam u to jelo i razmisljam sta mogu da mu uradim da smanji ovo nezeljeno delovanje u stomaku.... ima li ko ideju, da li postoji neki sastojak koji se dodaje da se ubije ovo nadimanje.